» » Картопляні котлети з фаршем рецепт з фото

Картопляні котлети з фаршем рецепт з фото


Картопляні котлети з фаршем

Всім привіт. На розмаїтті всіляких страв з картоплі не буду зупинятися, а запропоную картопляні котлети з фаршем приготувати. Дуже просте, доступне і досить смачна страва. Абсолютно приголомшливий рецепт картопляних котлет, фаршированих фаршем, який можна назвати сімейним, тому що мені він дістався від мами, їй – від бабусі і т. д.

Я дуже люблю картопляні деруни, а ось котлети – їжа, для всіх улюблена з дитинства. І готують їх за різними рецептами та найрізноманітнішими способами. Перемішують всі інгредієнти в єдине ціле або готують з різними начинками.

Картопляні котлети з фаршем по-домашньому

Ви їх можете називати як завгодно – хоч картопляні пиріжки з начинкою, хоч картопляні зрази, тільки від цього їх смак ніяк не стане гірше.

Основним інгредієнтом в цьому рецепті є не фарш, а картопля. З нього ще смачну запіканку можна приготувати. А от якщо замінити фарш на гриби – теж вийде смачно.

Підготуйте найпростіші продукти:

  • Близько 700г. Картоплі або 13-14 середніх картоплин;
  • 3 яйця;
  • Цибулина;
  • Фаршу 200г.;
  • Трохи борошна;
  • 2 зубчики часнику;
  • Шматочок вершкового масла;
  • рослинна олія;
  • Сіль, перець;
  • Трохи зелені;
  • Панірувальні сухарі (можна змішати з кукурудзяними пластівцями).

Як приготувати картопляні котлети з фаршем

Відваріть до готовності картоплю в підсоленій воді, злийте повністю воду. За допомогою товкучки гарненько розімніть, щоб не залишилося грудочок.

Пюре з картоплі

Спробуйте і додайте, якщо потрібно, сіль, поперчіть.

Покладіть парочку яєчних жовтків, щоб котлети з картоплі при смаженні тримали форму і не розвалювалися. Перемішайте.

У картопляне пюре додайте жовтки

Щоб нашим рукам не було гаряче при формуванні котлет з пюре, поставимо його остигати.

Займемося м'ясною начинкою.

Влийте в сковорідку рослинне масло і додайте масла вершкового невеликий шматочок.

Розігрійте в сковороді олію з вершковим

Обсмажте до прозорості цибулю і додайте до нього роздавлені кілька зубчиків часнику (або більше, на ваш розсуд).

Обсмажуємо цибулю з часником

Трохи борошна і злегка пасеруємо.

Обсмажуємо борошно

Додайте фарш, обсмажте, посоліть. Якщо є свіжа або заморожена зелень, то додайте, вона не завадить. Я додала укропчик заморожений.

Начинка з фаршу

В глибокій тарілці змішайте відокремлені 2 яєчних білка і ще 1 яйце з борошном – це буде своєрідний кляр, в який ми будемо картопляні котлети перед смаженням вмочати.

Кляр для картопляних котлет

Припудріть руки борошном і візьміть картопляне пюре. Сформуйте з нього коржики і в середині зробіть поглиблення. Всередину покладіть фарш.

Картопляні котлети з начинкою

Сформуйте котлети.

Картопляні котлети з фаршем

Умочіть її в приготованому клярі,

картопляні котлети в клярі

а потім обваляйте в суміші панірувальних сухарів з кукурудзяними пластівцями. Якщо таких немає, обійтися і без них.

Котлети в панірувальних сухарях

На добре нагрітої сковорідці з олією обсмажте до утворення всіма улюбленої скоринки золотистого кольору.

Обсмажуємо котлети з картоплі

Картопляні котлети з фаршем готові.

Картопляні котлети з фаршем

Зробіть свою колекцію рецептів:

Смачного!

Діліться з друзями, додайте в закладки, не забувайте залишати коментарі.

Радимо прочитати

Котлети з кабачків рецепти
Котлети з кабачків рецепти
Пропонуємо приготувати дуже соковиті і ніжні котлети з кабачків, в цьому випуску їх буде кілька: кабачкові котлети з начинкою з сиру і томатів і котлети з фаршу з додаванням кабачки або цукіні.
Картопляні котлети рецепти
Картопляні котлети рецепти
Картопляні котлети або крокети – страва проста, але настільки смачне, що подобається практично всім без винятку. Зазвичай готую їх, коли на наступний день залишається пюре з картоплі. Або ж коли дуже

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки