Горохові котлети
Котлети займають не останнє місце в раціоні нашого харчування, особливо, м'ясні. Але в період посту м'ясні продукти не використовуються. Пропоную приготувати пісні горохові котлети і урізноманітнити домашній обід або вечерю. Їх можна подати в теплому і холодному вигляді зі свіжими або маринованими овочами, запашною зеленню, томатним соусом або кетчупом. Сам процес приготування досить швидкий, якщо не враховувати час варіння горохового пюре. Котлети з гороху виходять дуже ніжні і смачні, особливо, якщо додати більше смаженої моркви і цибулі.
Горохові котлети пісні
Так як яйця використовувати не можна, щоб зв'язати всі компоненти візьмемо відварну картоплю, борошно і манну крупу. Якщо в момент обжарювання, котлети не тримають форму, додайте трошки борошна.
як приготувати котлети з гороху без яєць
Інгредієнти:
- горох сухий - 325 м,
- вода - 750 мл
- моркву - 220 г,
- цибуля ріпчаста -260 м,
- манна крупа-3 ст. л.,
- житні висівки -1,5 ст. л.,
- борошно пшеничне 6-7 ст. л.,
- олія для смаження,
- часник 3-4 зубчика,
- картопля - 220 г,
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- панірувальні сухарі для панірування.
Процес приготування:
Горох можна приготувати заздалегідь. Навіть, якщо у вас в холодильнику залишилося горохове пюре, його можна використовувати для приготування котлет. Боби добре промийте і залийте холодною водою, приблизно на 5-8 годин. Зручніше цей крок зробити на ніч.
Відваріть набряклий горох до консистенції пюре. У звичайній каструлі на плиті цей процес займе близько 2-3 годин. В мультиварці, приблизно 2 години. Я використовую каструлю-скороварку. Часу на приготування знадобиться 40-50 хвилин.
Очистіть цибулину, наріжте дрібними шматочками. У сковороді розігрійте невелику кількість масла. Додайте нарізану цибулю і обсмажте 3-6 хвилин на невеликому вогні. Очистіть і промийте моркву. Натріть на середній терці. Додайте до цибулі. Перемішайте і обсмажте приблизно 10 хвилин, щоб всі овочі стали м'якими. При цьому зробіть невеликий вогонь.
Горохове пюре вже готове, але воно дуже рідке. Залиште до повного охолодження. З часом, пюре добре загусне.
І коли горох стане досить густим, можна приступати до приготування пісних котлет. Попередньо відваріть картоплю в мундирі, видаліть шкірку, натерти на середній тертці. Додайте до пюре обсмажену моркву з цибулею, картоплю і ретельно перемішайте.
Додайте манну крупу, житні висівки, подрібнений часник. Ще раз добре вимішайте.
Насипте в гороховий фарш для котлет борошно. Перемішайте. Приправте за смаком сіллю і меленим перцем.
Візьміть невелику порцію пісного фаршу і сформуйте котлети бажаної форми. Запаніруйте в сухарях або борошні.
Паралельно розігрійте сковороду з соняшниковою олією. Укладіть горохові заготовки. Обсмажте котлети без м'яса на помірному вогні до золотистої скоринки з двох сторін.
Викладіть на паперові серветки. Пісні горохові котлети готові.
Приємного апетиту!