Гнізда з фаршу
Приготовані для сім'ї м'ясні страви завжди повинні бути різноманітними. Якщо ваша морозильна камера до верху заповнена одним лише фаршем (що дуже навіть добре), і ви день у день смажите звичайні котлети, домочадці відмовляться від них вже через тиждень. Таку страву їм просто набридне. Будьте хитріше і винахідливішими: запропонуйте вашим гурманам запечені гнізда з фаршу з сирно-яєчної начинкою. По суті, це ті ж котлети, тільки з трохи зміненим складом продуктів і способом приготування. Якщо перші смажаться на сковорідці, то м'ясні гнізда запікаються в духовці.
Як приготувати гнізда з фаршу в духовці
Запропонований покроковий фото рецепт передбачає їх запекти з курячого фаршу. Втім, м'ясо може бути будь-яким.
Інгредієнти:
для котлетної маси:
- курячий фарш – 300 г
- ріпчаста цибулю – 1 голівка,
- яйце – 1 шт.,
- сирої картопля – 1 шт.,
- часник – 1 великий зубчик,
- білий хліб 2 -3 шматка + 0,5 склянки молока, щоб його розмочити,
- сіль – за смаком
для начинки:
- відварені яйця – 2 шт.,
- твердий сир – 50 г,
- сметана – 2 столові ложки,
- сіль – за бажанням,
- соняшникова олія для змащування форми.
Процес приготування:
Чистимо, миємо овочі. З білого хліба зрізаємо шкірку, заливаємо м'якуш молоком. Для котлет зовсім необов'язково брати свіжий батон, 3-ох денний теж згодиться (якщо, звичайно, на ньому немає цвілі).
Яйця кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою, підсолюємо, відправляємо варитися. Через 7 хвилин після закипання ставимо під холодну воду охолоджуватися.
Включаємо духовку на 200 градусів.
Коли всі компоненти підготовлені заздалегідь, простіше і швидше замішати масу. Для цього до фаршу тремо на найдрібнішій тертці картоплину, на середній – цибулину, часник пропускаємо через прес.
Туди ж перекладаємо розм'якшений і віджатий білий хліб, вбиваємо яйце, солимо. Ретельно перемішуємо. Погано виходить ложкою, зробіть це руками.
В окремій мисці з'єднуємо відварені, охолоджені і дрібно порізані яйця, сметану і тертий сир.
Начинку перемішуємо. Якщо у вас сир досить солоний, її солити не потрібно. Хоча якщо вона вам все-таки здалася пріснуватим, додайте щіпку солі.
Форму для запікання застеляємо папером для випічки змащуємо маслом. З котлетної маси крутимо коржі, викладаємо їх у форму, у середині робимо невеликі поглиблення.
Зверху кладемо начинку. Розрахуйте так, щоб кожне «гніздо» отримало рівну порцію сирно-яєчної маси.
Ставимо гнізда з фаршу в духовку на 35-40 хвилин, запікаємо при температурі 190-200 градусів.
Таке блюдо може бути звичайною буденною стравою, а може прикрасити святковий стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати курячі котлети з сиром: