Пельмені в горщиках з грибами і сметаною
Пельмені в горщиках в духовці можна приготувати з домашніх або магазинних напівфабрикатів. Запечене блюдо цей фото рецепт пропонує приготувати зі сметаною і грибами.
Пельмені в горщиках
рецепт зі сметаною і грибами
З роками люди стають не тільки мудріше, але і обережнішими. Щоб впустити в життя нової людини, ми придивляється до нього, перевіряємо. Іноді на це може піти не один рік. Приблизно так само справи йдуть і з кухнею. Я зараз говорю не про те приміщенні, де ми вживаємо їжу, я кажу про гастрономічні уподобання в цілому. У кожного з нас є список улюблених і нелюбимих продуктів, улюблених і нелюбимих страв. Формувався він поступово. Пам'ятаю своє студентство, коли ми купували роллтоны, заварювали їх, кришили туди сосиски і з величезним задоволенням уминали. Тепер навіть не заглядаю в магазинах на полиці з цими продуктами. А пельмені?! Хіба це була не найулюбленіша їжа в багатьох? Для кого-то так і залишилося, я ж намагалася виключити їх зі свого раціону назавжди. І довгий час успішно обходилася без них, поки в якийсь момент чоловік не стукнув по столу і не сказав: «Я хочу пельменів!». Він у мене любитель всякого роду шкідливих смакоти, типу магазинних сосисок, хоча домашні набагато смачніше, покупних паштетів ну і пельменів, без них нікуди. З цього дня я почала знайомитися з цим продуктом заново, так би мовити, з чистого аркуша.
Купуючи кожен раз нову пачку, відварюючи її чоловікові, пробувала по 2-3 шт., щоб розуміти, чи сподобаються вони мені чи ні. Якісь були смачними, якісь- так собі, ну а якісь були просто отвратными. В результаті, я знайшла пельмені, які можу і хочу їсти. Питання став в іншому. Мої органи чуття вимагали не просто смачного страви, вони хотіли красивого страви з родзинкою. Так в раціоні сім'ї з'явилися пельмені з грибами в горщиках. Назвати вишуканим його не можна, так мені цього і не потрібно, оскільки готується просто, не вимагає дорогих продуктів, виходить ситним і досить цікавим.
Інгредієнти в рецепті наведені на 2 горщика об'ємом по 0,5 л кожна
Інгредієнти:
- пельмені – 1 пачка,
- гриби шампіньйони – 100 г
- ріпчаста цибулю – 1 голівка,
- сметана 150-180 г,
- соняшникова олія – для пасерування,
- сіль і спеції – за смаком.
Процес приготування:
На підготовку цієї страви у мене йде 12 хвилин, якщо займаюся ним одна, і хвилин 5-7, якщо є помічники. Плюс завжди беру дві сковорідки і одночасно роблю дві справи: обсмажую пельмені і смажу цибулю з грибами.
Отже, в одну посудину наливаємо трохи олії і ставимо на сильний вогонь. Те ж саме робимо з іншого. У цей час чистимо цибулину, промиваємо її і гриби. Коли масло в першій початок стріляють, перекладаємо заморожені пельмені і обсмажуємо до золотистого бочков.
Вони з'являться буквально через 10 секунд після того, як перекладіть пельмені в сковороду. Головне, не пережарьте. Печериці ріжемо тонкими пластинами, цибулю шаткуємо. І те, і інше не має бути дрібно порізане.
Кидаємо все в іншу розігріту сковорідку і обсмажуємо до готовності.
Гриби з цибулею слід трохи посолити.
Коли пельмені обсмажені, а пассеровка готова, збираємо горщики. На дно кожного кладемо по 2 столові ложки печериць і цибулі, на них викладаємо смажені пельмені.
Зверху укладаємо знову засмажку.
В мисочці сметану розводимо зі склянкою теплої кип'яченої води, присмачую приправами, перемішуємо.
Заливаємо сметанним соусом пельмені.
Накриваємо горщики кришками і ставимо в духовку на 1 годину, готуємо при температурі 180-190 градусів. Про те, що страва готова, вас сповістить солодкий аромат, расплывающийся по дому. Подаємо прямо в горщиках.
Приємного апетиту!