Домашні сосиски в харчовій плівці
Щоб вибрати для сім'ї по-справжньому якісні сосиски по ГОСТу, потрібно спробувати не одну і не дві, а як мінімум по кілька штук кожного виду. Але навіщо піддавати себе і свій організм такого насильства, вже вибачте, поїдання магазинного продукту (по-іншому назвати просто язик не повертається), якщо можна приготувати домашні сосиски своїми руками. Такі ковбаски ви точно зможете запропонувати своїй дитині!
Звичайно, вони вийдуть не рожевими, а швидше сіро-білими, все-таки за основу візьмемо натуральні інгредієнти без барвників та стабілізаторів, ну а апетитний зовнішній вигляд дамо їм самим простим способом: обсмажимо на олії на сильному вогні.
Домашні сосиски
Хтось скаже, що виробництво ковбасних виробів будинку – це клопітка заняття. А той, хто вже хоч раз спробував, складнощів не побоїться і неодмінно витратить з користю частина вихідного дня.
Дуже зручно мати заморожені домашні напівфабрикати в холодильнику. Якщо ми звикли морозити запас пельмені, то чому б не завести традицію мати в запасі корисний домашній фастфуд? Адже навіть не маючи спеціальної ковбасної оболонки, можна скористатися підручними засобами.
насправді, все просто, наш покроковий фото рецепт тому наочним посібником.
Як приготувати курячі сосиски в домашніх умовах
Ми будемо готувати сосиски з курячого філе, але ніщо не завадить вам завтра зробити ковбасні вироби з індички, свинини або яловичини. Замість оболонки або черева будемо готувати соски в плівці (звичайної харчової, яка є на кожній кухні).
Крім цього підготуйте також м'ясорубку або кухонний комбайн, нитки і невелику каструльку.
Інгредієнти:
- філе куряче – 1 шт.,
- ріпчаста цибуля – 2 середні головки
- яйце – 1 шт.,
- часник – 3 зубчики,
- сушений кріп, каррі, сушена петрушка, приправа для курки, сіль – 0,5 чайної ложки,
- перець червоний мелений – 1 щіпка,
- соняшникова олія – для смаження.
Процес приготування:
М'ясо для сосисок не обов'язково брати куряче. Можна покласти в них свинину, яловичину, кролятину. Якщо хочете, щоб вони були пожирніше, додайте невеликий шматочок сала або шпик. У будь-якому випадку, поки самі не поекспериментуєте з різним наповненням, не визначитеся, які більше подобаються.
Очищаємо цибулини, обмиваємо їх і розрізаємо навпіл. Кладемо в чашу кухонного комбайна і запускаємо його секунд на 40-50.
Можна, звичайно, цибулю потерти на дрібній тертці, але мені якось не хотілося забруднювати додаткову посуд. Філе, воно повинно бути або розморожених, або охолодженим, промиваємо та нарізаємо на шматки. Їх величина не принципова. Кидаємо в чашу і знову перемелюємо. Цього разу запускаємо кухонний комбайн на більший час. Я тримала приблизно 3-4 хвилини. У підсумку виходить однорідна і повітряна маса. Перекладаємо її в миску, туди ж додаємо яйце і видавлюємо через прес часник.
Перемішуємо. Слідом додаємо сіль і спеції.
Не подобаються запропоновані? Візьміть ваші улюблені. Суть в тому, щоб приготувати смачну страву, а не просто повторити рецепт. Обов'язково спробуйте мовами фарш. Сіль у ньому повинна відчуватися.
Ставимо майже повну каструлю з водою на вогонь і починаємо крутити сосиски. Відступивши від краю 10 см, викладаємо на харчову плівку 1 повну столову ложку начинки, трохи розподіляємо в довжину.
Загортаємо фарш у кілька шарів і на кінцях зав'язуємо вузлики. Для краси я обрізала плівку з двох сторін. Виходять пишні «сосисочні» цукерки. Можна обійтися без ниток, зав'язавши на сайт «хвостики».
Опускаємо їх в киплячу воду і варимо при активному бурління 15-20 хвилин. Час приготування залежить від товщини виробів і від того, заморожене виріб або охолоджене.
Після чого зливаємо воду, сосиски в оболонці трохи охолоджуємо, і, розрізавши плівку з одного кінця, повністю видаляємо її.
Розігріваємо сковорідку, попередньо наливши в неї трохи соняшникової олії. Коли воно розігріється, акуратно перекладаємо сосиски і обсмажуємо на сильному вогні з усіх боків.
Подаємо з картопляним пюре і яким-небудь смачним соусом, на приклад, сметанно-часниковим, кетчупом або майонезом.
Приготувавши сосиски високої якості в домашніх умовах, навряд чи ще коли-небудь купите в магазині. Приємного апетиту!
Порада:
В даному рецепті соковитість виробів домагається великим кількості цибулі. Цей компонент можна замінити молоком (тоді у вас вже вийдуть молочні сосиски) або нежирними питними вершками.