Стегенця курки в рукаві
Щодня майже перед кожною жінкою постає питання: що приготувати на обід або на вечерю? Багато хто з нас ще й працюють, а приходячи з роботи, менше всього хочеться стояти біля плити і готувати вечерю для всієї родини. Звичайно, є найпростіший варіант: купити в магазині що-небудь до вечері по дорозі додому або замовити їжу з ресторану. Якщо ці варіанти не ваші, пропонуємо 100 % вдалий і простий рецепт, який позбавить вас від довгого проведення часу біля плити, на раз-два. Це запечені курячі стегенця в рукаві.
Рукав або пакет для запікання - це прекрасний винахід! Просто закладаємо всі потрібні інгредієнти в рукав - і в духовку. Просто, швидко, а головне як смачно і соковито!
У рукаві для запікання чудово виходить не тільки курка. Риба, запечені овочі, шматок м'яса (на кісточці або просто філе), все це так само аналогічно цьому рецепту чудово приготується. Та до того ж духовка залишиться чистою, ніяких бризок, крапель жиру на стінках і диму від них.
Стегенця курки в рукаві
Отже, готові переконатися в тому, що приготувати поживний і смачний вечерю за досить просто? Якщо так, то починаємо!
Для приготування курячого м'яса в рукаві вам знадобляться
Інгредієнти:
- стегно Куряче 8 – 10 штук,
- Часник 4 – 5 зубчиків,
- Майонез або сметана (або їх суміш),
- Сіль за смаком
- Спеції за смаком і бажанням.
Процес приготування:
Як завжди перед початком роботи з м'ясом його потрібно промити і ретельно обсушити. Перекладаємо підготовлені стегна в глибоку чашку і посипаємо спеціями на ваш смак. Також не забуваємо додати сіль за смаком. Зубчики часнику потрібно очистити і пропустити через чеснокодавку. Відправляємо часник до курки, перемішуємо. Якщо маємо в своєму розпорядженні часом, то даємо шматочках промаринуватися хвилин 30 – 40, якщо часу немає – відразу відправляємо блюдо в рукаві у розігрітий духову шафу. На даному етапі можна додати до курки майонез, який зробить куряче м'ясо ще м'якше і соковитіше, а так само прискорить його маринування. Але це вже за вашим смаком. Я використовувала в сьогоднішньому фото рецепті пару ложок сметани.
Підготовлені стегна потрібно перекласти в пакет або рукав для запікання. Рукав від пакета відрізняється тим, що він йде довгим полотном, від якого потрібно відрізати необхідну кількість і закріпити обидва кінця спеціальними кліпсами або стрічками з того ж матеріалу, що і сам рукав. Пакет ж запаяний з одного боку, залишається в нього всі укласти і зав'язати другий край.
При приготуванні запечених страв в рукаві або пакет для запікання важливо знати один нюанс. Щоб м'ясо або овочі не вийшли пареными і блідими, обов'язково потрібно проколоти пакет (рукав) в декількох місцях.
Так в процесі запікання скупчився пара зможе виходити назовні, а у м'яса або курки утворюється красива корочка. Пакет або рукав з м'ясом курки відправляємо на деко або в будь-яку іншу форму для запікання і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 – 45 хвилин.
За цей час ви зможете приготувати будь-який салат або зайнятися іншими справами.
Після того як стегна курки будуть готові, страву потрібно буде вийняти з духовки і акуратно розрізати пакет. Будьте обережні, не обожгитесь гарячим паром.
Запечені стегенця в рукаві укладіть на блюдо для подачі посипте їх рубаною зеленню. Дуже смачно, просто і красиво!
А щоб не готувати додатково гарнір, пропонуємо покласти у пакет разом з курячими стегнами картоплю, очищений і порізаний великими шматками. Ось вам швидке приготування ситного і смачного вечері, хіба не варіант?!
За цим рецептом можна приготувати смачні стегенця з картоплею під сиром.
Приємного вам апетиту бажає сайт Записна книжка!