Курячі гомілки в духовці
Пропонуємо вам приготувати вечерю на швидку руку по цьому простому рецептом! Запечені курячі гомілки в духовці подайте з овочевим салатом – це смачно, ситно і, що важливо, корисно.
Курячі гомілки запечені в духовці з часником
Отже, гомілки курки ми будемо запікати в духовці, а для гарніру використовувати свіжі овочі. Хоча, при бажанні, ви можете відварити картоплю, рис або макарони. У будь-якому випадку, така вечеря припаде до смаку всім, хто воліє здорову та корисну їжу. Для початківців кулінарів такий спосіб приготування страви з м'яса птахи - найбільш прийнятний, не вимагають особливих навичок і великих матеріальних витрат. Обов'язково спробуйте приготувати, це дійсно дуже смачно і просто.
гомілки курячі рецепт з часником
Інгредієнти:
- 1 кг курячих гомілок або стегенець (вони будуть помясистее),
- часник – за смаком (в рецепті використовувалися 4 часточки),
- 4 ст. ложки аджики (гострота на смак),
Для салату:
- помідори,
- огірки,
- зелений лук,
- консервований горошок,
- оливкова олія,
- спеції.
Процес приготування:
Приготуйте суміш з аджики і тертого часнику. Додайте за смаком сіль і спеції.
Обмажте курячі гомілки одержаним складом і викладіть в ємність для запікання, попередньо змащену олією.
Запікайте курку до готовності при температурі 180С, коли гомілки будуть пригорати, можна додати трохи води або ж закрити фольгою.
приготуйте Овочевий салат, так, як вам зручніше. Тобто, наріжте овочі скибочками або часточками/шматочками/кубиками.
Додайте зелений лук або будь-яку іншу зелень.
Покладіть в салат горошок і спеції, заправте рослинним маслом.
до Речі, в салат можна додати рубані «круті» яйця або відварений/паровий картоплю, а можна і те, і інше. Та й заправити овочевий салатик можна майонезом, сметаною або нежирним йогуртом. Вечеря вийде ситніше.
Як бачите, приготувати курячі гомілки в духовці досить просто. Приємного апетиту!