Салат Російський рецепт приготування з фото

Привіт, мої друзі. Пропоную продегустувати дуже простий Салат «Російський» — альтернатива «Олів'є» або як ми його ще називаємо «Салат з горошку». Всі інгредієнти – простіше не придумаєш, готується швидко, просто і легко. Виходить смачний і ситний. Чого говорити, просто назва говорить сама навіть за себе, давайте приступимо до приготування.
Салат «Російський»
Щоб приготувати Російський салат вам знадобляться:
- 300 г будь-якого вареного м'яса або ковбаси;
- 3-4 картоплини;
- 2 цибулини;
- 1 морквина;
- Баночка консервованого горошку;
- 3 яйця;
- огірків консервованих 2-3;
- Сіль, перець;
- Майонез.
Як приготувати салат «Російський»
Можна для приготування використовувати відварене м'ясо, будь-яке у вас є або ковбасу. Для заправки бажано домашній майонез. За рецептом цибулю обсмажувати не потрібно, як це зробила я, хоча з обсмаженою вийшло зовсім не погано. Горошок можна використовувати заморожений, попередньо відваривши його. Російський салат виходить високим, тому форму (круглу, у вигляді серця, квадратну або ін) для нього ви можете підібрати на свій розсуд.
Займемося приготуванням.
Поставте варитися картоплю в мундирах, моркву і яйця. Коли зваряться, злити воду і остудити. Якщо вирішили готувати з м'яса, то відваріть і його.
Всі зварені компоненти (картопля, морква) очистіть і натріть на окрему посуд на крупній тертці. Окремо натріть білок і жовток. Натріть огірок і відіжміть від соку.
М'ясо або ковбасу, цибулю дрібно поріжте.
Тепер всі інгредієнти ми з вами будемо викладати шарами, промазуючи майонезом кожен.
Шар картоплі.
Шар цибулі, змастити майонезом.
Тепер горошок.
Моркву і знову змащуємо майонезом.
Тепер м'ясо або ковбасу.
Яєчні білки.
Для останнього шару відіжміть натерті огірки і змішайте з жовтками. Прикрасити можна на свій розсуд. Я вирізала ось такі химерні квіточки з моркви, а гілочки уклала з натертих білків.
Ось такий Салат «Російський» у мене вийшов.
А який він вийшов у вас?
Подавайте його до святкового столу, а можна і просто на обід.
Схожий рецепт:
Пишіть в коментарях, як ви готуєте салат «Російський».