Зелений горошок консервований
Без консервованого зеленого горошку не обходиться практично жодне застілля. Адже цей компонентів входить в неймовірну кількість рецептів. І нами всіма відомий і улюблений салат «Олів'є» готується з додаванням горошку.
Ми можемо придбати даний інгредієнт в магазині, а можемо створити його самі. Ця заготовка не вимагає особливих кулінарних здібностей. З мінімуму компонентів ми отримуємо смачне, ароматне і корисне блюдо, яке можна додавати в соте, рагу, а також робити з нього салат, присмачивши подрібненою зеленою цибулею і щедрою ложкою лляного масла.
Зелений горошок консервований
рецепт заготівлі на зиму
Для даного рецепту необхідно вибирати молодий горошок, який ще не досяг своєї технічної зрілості без зовнішніх вад.
Винний оцет, використовуваний в даній заготівлі в якості консерванту, надає консервації приємний, оригінальний аромат і пікантний смак. При необхідності, його можна замінити будь фруктової кислотою.
Інгредієнти:
- свіжий зелений горошок (1000 грам);
- очищена вода (1000 мл);
- сіль (1 ст. л.);
- цукор рафінад (3 ст. л.);
- винний оцет 6% (по 1 ст. л. в кожну ємність по 500 мл).
Процес приготування:
Чистий і сухий зелений горошок викладаємо в глибоку каструлю, заливаємо водою (щоб вона покривала всі боби), готуємо 20-25 хвилин, в залежності від стиглості горошку.
Відокремлюємо плоди від рідини і викладаємо їх у попередньо прогріті скляні ємності, намагаємося заповнити всю банку.
Готуємо маринад: наливаємо очищену воду (1000 мл). Додаємо сіль і підсолоджувач, змішуємо складові і чекаємо, поки маса не закипить. Крутий маринад наливаємо у ємності з плодами, вводимо в кожну по 1 ст. л. винної кислоти, швидко закорковуємо тару, перевертаємо і накриваємо вовняною шаллю.
Через 5-8 годин відправляємо консервований горошок з винним оцтом на зберігання в належне місце.
Автор рецепта і фото: Xristyа.
Можливо, вам буде цікаво, як заготовити стручкову квасолю на зиму:
Заготівля зеленої спаржевої квасолі -->>