» » Зелений горошок консервований

Зелений горошок консервований


Без консервованого зеленого горошку не обходиться практично жодне застілля. Адже цей компонентів входить в неймовірну кількість рецептів. І нами всіма відомий і улюблений салат «Олів'є» готується з додаванням горошку.

Ми можемо придбати даний інгредієнт в магазині, а можемо створити його самі. Ця заготовка не вимагає особливих кулінарних здібностей. З мінімуму компонентів ми отримуємо смачне, ароматне і корисне блюдо, яке можна додавати в соте, рагу, а також робити з нього салат, присмачивши подрібненою зеленою цибулею і щедрою ложкою лляного масла.

Зелений горошок консервований

рецепт заготівлі на зиму

Зелений горошок консервований

Для даного рецепту необхідно вибирати молодий горошок, який ще не досяг своєї технічної зрілості без зовнішніх вад.

Винний оцет, використовуваний в даній заготівлі в якості консерванту, надає консервації приємний, оригінальний аромат і пікантний смак. При необхідності, його можна замінити будь фруктової кислотою.

Зелений горошок рецепт на зиму

Інгредієнти:

  • свіжий зелений горошок (1000 грам);
  • очищена вода (1000 мл);
  • сіль (1 ст. л.);
  • цукор рафінад (3 ст. л.);
  • винний оцет 6% (по 1 ст. л. в кожну ємність по 500 мл).

Процес приготування:

Зелений горошок в домашніх умовахЧистий і сухий зелений горошок викладаємо в глибоку каструлю, заливаємо водою (щоб вона покривала всі боби), готуємо 20-25 хвилин, в залежності від стиглості горошку.

Рецепт горошкуВідокремлюємо плоди від рідини і викладаємо їх у попередньо прогріті скляні ємності, намагаємося заповнити всю банку.

Горошок консервованийГотуємо маринад: наливаємо очищену воду (1000 мл). Додаємо сіль і підсолоджувач, змішуємо складові і чекаємо, поки маса не закипить. Крутий маринад наливаємо у ємності з плодами, вводимо в кожну по 1 ст. л. винної кислоти, швидко закорковуємо тару, перевертаємо і накриваємо вовняною шаллю.

Зелений горошок консервований на зимуЧерез 5-8 годин відправляємо консервований горошок з винним оцтом на зберігання в належне місце.

Автор рецепта і фото: Xristyа.

Можливо, вам буде цікаво, як заготовити стручкову квасолю на зиму:

Квасоля спаржеваЗаготівля зеленої спаржевої квасолі -->>

Радимо прочитати

Щавель на зиму в банках
Щавель на зиму в банках
Який же зелений борщ обійдеться без кисленького щавлю та іншої ароматною літньої зелені? Тому вкрай важливо в засіках мати зелений щавель в банках, завбачливо заготовлений у часи його достатку.
Салат Червона шапочка рецепти
Салат Червона шапочка рецепти
напередодні Нового року починаємо замислюватися про те, щоб виставити на святковий стіл. Традиційний гусак з яблуками і домашня ковбаса буде. Вже кілька років не готую Олів'є. Скільки можна? У
Курячі гомілки в духовці
Курячі гомілки в духовці
Пропонуємо вам приготувати вечерю на швидку руку по цьому простому рецептом! Запечені курячі гомілки в духовці подайте з овочевим салатом – це смачно, ситно і, що важливо, корисно.
Смачний новорічний салат Дзвіночок
Смачний новорічний салат Дзвіночок
Швидкими кроками підкрадається Новий рік. Як його зустріти, що приготувати до святкового столу, як прикрасити будинок – всі ці питання дуже актуальні напередодні свята. Саме час розпочати підготовку.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки