» » Щавель на зиму в банках

Щавель на зиму в банках


Який же зелений борщ обійдеться без кисленького щавлю та іншої ароматною літньої зелені? Тому вкрай важливо в засіках мати зелений щавель в банках, завбачливо заготовлений у часи його достатку. Консервований щавель можна поєднати з будь-якою іншою зеленню, наприклад, з кропом, петрушкою, або зі всіма разом. Зберігається така заготівля в холодильнику до наступного сезону або навіть довше. Як закрити щавель на зиму в домашніх умовах повідає цей покроковий фото рецепт.

Щавель на зиму в банках з сіллю без оцту

Щавель на зиму

щавель на зиму в банках рецепт

Інгредієнти:

  • 3 великих пучка щавлю,
  • 1 великий пучок кропу,
  • 1,5 ст. ложки солі.

Процес приготування:

Першим ділом зелень потрібно гарненько промити, а потім скинути зайву воду. Потім зелень потрібно обсушити рушником.

Промити зелень

Тепер озброюємося гострим ножем і рубаємо зелень, але не дуже дрібно, інакше після пастеризації вийде каша. Шматочки повинні бути не менше 1 див.

Порубати зелень

Засипаємо щавель з кропом кухонною сіллю. Йодовану сіль використовувати не рекомендується.

Щавель кріп сіль

Ретельно перемішуємо зелень з сіллю, вона повинна виділити сік. В цьому соку зелень зможе зберігатися дуже довгий час.

Зелень з сіллю

Банки для заготівлі досить добре вимити. Краще всього використовувати харчову соду, але ніяк не миючий засіб для посуду. Завантажуємо щавель з кропом в банки, притискаючи її ложкою. Так увійде ще більше сировини.

Солоний щавель кріп банки

Беремо каструлю і кладемо на дно шматочок тканини. Ставимо туди банки з заготівлею, накриваємо їх кришками. Доливаємо води до «плічок» банок. Після закипання води пастеризуем зелень 10 хвилин, вона повинна з смарагдово-зеленої стати оливкового кольору.

Банки з заготовками каструля

Гарячі банки витягуємо з каструлі, притримуючи прихваткою, щоб не обпектися, закатуємо стерильними кришками. Опрокидываем і спостерігаємо, герметично чи закручені кришки.

Як закрити щавель на зиму

Тепер при варінні зеленого борщу варто лише додати засмажку половину такої баночки, або навіть цілу, якщо кількість зелених щей не менше 4 л.

Щавель на зиму в домашніх умовах

Заготівля щавлю на зиму від Юлії, рецепт і фото автора.

Радимо прочитати

Томатний соус на зиму
Томатний соус на зиму
А чи любите ви томатні соуси? Мене вони завжди виручають. Промисловий кетчуп я не купую. Це не корисно і домашнє завжди смачніше. Взимку немає томатів, тому влітку я роблю заготовки запас, що
Помідори з яблуками на зиму
Помідори з яблуками на зиму
Мариновані помідори – страва знайома кожному з дитинства, тому який би рецепт для закочування цих овочів ви не вибрали, можна сміливо робити кілька великих банок, які взимку розійдуться в лічені дні.
Огірки по-болгарськи на зиму
Огірки по-болгарськи на зиму
Огірки по-болгарськи мариновані по даному рецепту кисло-солодкі на смак і дуже хрусткі. Такі болгарські огірки на зиму зручно консервувати в літрових банках. Представлений рецепт огірків без
Зелений горошок консервований
Зелений горошок консервований
Без консервованого зеленого горошку не обходиться практично жодне застілля. Адже цей компонентів входить в неймовірну кількість рецептів. І нами всіма відомий і улюблений салат «Олів'є» готується з
Заготівля кропу на зиму
Заготівля кропу на зиму
Ароматна зелень петрушки, щавлю, кропу – невичерпне джерело корисних мікроелементів та вітамінів, які потрібні нашому організму круглий рік. Літо - пора заготівель овочів і зелені запас. Перший
Борщ на зиму
Борщ на зиму
Борщ – не просте страву. Це страва, що володіє дивно-неймовірною магічною силою, яка змушує насолоджуватися його кисло-солодким ароматом і смакувати кожну ложку. На кухні за приготуванням і пишеться

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки