» » Заготівля кропу на зиму

Заготівля кропу на зиму


Ароматна зелень петрушки, щавлю, кропу – невичерпне джерело корисних мікроелементів та вітамінів, які потрібні нашому організму круглий рік. Літо - пора заготівель овочів і зелені запас. Перший літній місяць особливо хороший для заготівлі кропу на зиму. Молоді, поки ще не огрубілі стеблинки рослини, видають запашний аромат, красуються соковитою зеленню. Кріп на зиму заморожують, сушать, консервують і солять. Засолювання кропу – один з найпростіших способів заготівлі і зберігання. Кріп максимально зберігає аромат, зовнішній вигляд і вміст вітамінів. Сіль, виконуючи роль консерванту, не допускає процес бродіння і поразки продукту шкідливої цвіллю.

Кріп на зиму заготівля з сіллю

Укроп на зиму заготовка

Для зберігання солоного кропу краще використовувати скляні ємності невеликого розміру, оптимально 150 – 250 грамові баночки. Такі знайдуться практично в кожному будинку, наприклад з-під гірчиці, дитячого харчування або магазинних закаток.

Як засолити кріп на зиму

рецепт з фото

Заготівлю починаємо з відбору свіжою якісною зелені. На 1 кг кропу беремо 250 г великої кам'яної солі.

Укроп з сіллю

Інгредієнти:

  • Зелень свіжого кропу,
  • сіль.

Процес приготування:

Обрізаємо грубі і зів'ялі частини стеблинок кропу. Добре промиваємо пучок зелені, максимально отряхиваем з нього залишки води. Розкладаємо кріп на рушник для просушування.

Кріп свіжий на зиму

Чисту, суху зелень нарізаємо звичайним способом – дрібно поперек стебел.

різаний Кріп

Порізаний кріп перекладаємо в суху каструлю або широку миску, засипаємо сіллю. Ретельно перемішуємо, щоб сіль рівномірно покрила подрібнену зелень.

Як засолити кріп

Готуємо баночки для укладання зелені кропу – вимиваємо їх і стерилізуємо.

Перекладаємо солоний кріп у підготовлену скляну посуд, щільно утрамбовувавши його ложкою або рукою, як зручно господині. Сік, який утворився зверху кропу, не зливаємо - краще буде зберігатися заготовлену сировину. Закриваємо жерстяної банки або пластиковою кришкою, відправляємо в холодильник на зберігання.

Заготівля кропу з сіллю

Ну от, шматочок вітамінного літа у нас в банках! Під час приготування їжі потрібно враховувати високий вміст солі в нашому солоному кропі.

Як заготовити кріп на зиму розповіла Ксенія, рецепт і фото автора.

Радимо прочитати

Щавель на зиму в банках
Щавель на зиму в банках
Який же зелений борщ обійдеться без кисленького щавлю та іншої ароматною літньої зелені? Тому вкрай важливо в засіках мати зелений щавель в банках, завбачливо заготовлений у часи його достатку.
Огірки різані на зиму
Огірки різані на зиму
Неймовірно смачні і ароматні шматочки хрустких зелених плодів, створені з додаванням винного оцту - відмінна знахідка для виготовлення гамбургерів, салати і піца. Консервовані різані огірки відмінно
Малина з цукром на зиму
Малина з цукром на зиму
Жаркий липень - розпал ягідного сезону. Очі просто розбігаються від кольорового розмаїття поспевших ароматних ягід. Саме зараз потрібно встигнути насолодитися щедрими гостинцями літа, і зробити
Зелений горошок консервований
Зелений горошок консервований
Без консервованого зеленого горошку не обходиться практично жодне застілля. Адже цей компонентів входить в неймовірну кількість рецептів. І нами всіма відомий і улюблений салат «Олів'є» готується з
Закуска з баклажанів на зиму
Закуска з баклажанів на зиму
Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки