Заготівля кропу на зиму
Ароматна зелень петрушки, щавлю, кропу – невичерпне джерело корисних мікроелементів та вітамінів, які потрібні нашому організму круглий рік. Літо - пора заготівель овочів і зелені запас. Перший літній місяць особливо хороший для заготівлі кропу на зиму. Молоді, поки ще не огрубілі стеблинки рослини, видають запашний аромат, красуються соковитою зеленню. Кріп на зиму заморожують, сушать, консервують і солять. Засолювання кропу – один з найпростіших способів заготівлі і зберігання. Кріп максимально зберігає аромат, зовнішній вигляд і вміст вітамінів. Сіль, виконуючи роль консерванту, не допускає процес бродіння і поразки продукту шкідливої цвіллю.
Кріп на зиму заготівля з сіллю
Для зберігання солоного кропу краще використовувати скляні ємності невеликого розміру, оптимально 150 – 250 грамові баночки. Такі знайдуться практично в кожному будинку, наприклад з-під гірчиці, дитячого харчування або магазинних закаток.
Як засолити кріп на зиму
рецепт з фото
Заготівлю починаємо з відбору свіжою якісною зелені. На 1 кг кропу беремо 250 г великої кам'яної солі.
Інгредієнти:
- Зелень свіжого кропу,
- сіль.
Процес приготування:
Обрізаємо грубі і зів'ялі частини стеблинок кропу. Добре промиваємо пучок зелені, максимально отряхиваем з нього залишки води. Розкладаємо кріп на рушник для просушування.
Чисту, суху зелень нарізаємо звичайним способом – дрібно поперек стебел.
Порізаний кріп перекладаємо в суху каструлю або широку миску, засипаємо сіллю. Ретельно перемішуємо, щоб сіль рівномірно покрила подрібнену зелень.
Готуємо баночки для укладання зелені кропу – вимиваємо їх і стерилізуємо.
Перекладаємо солоний кріп у підготовлену скляну посуд, щільно утрамбовувавши його ложкою або рукою, як зручно господині. Сік, який утворився зверху кропу, не зливаємо - краще буде зберігатися заготовлену сировину. Закриваємо жерстяної банки або пластиковою кришкою, відправляємо в холодильник на зберігання.
Ну от, шматочок вітамінного літа у нас в банках! Під час приготування їжі потрібно враховувати високий вміст солі в нашому солоному кропі.
Як заготовити кріп на зиму розповіла Ксенія, рецепт і фото автора.