Смачні баклажани на зиму
Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв. Проте головною перевагою залишається те, що навіть при термічній обробці і консервації корисні речовини в баклажанах не втрачають своїх властивостей. Крім того, в поєднанні з помідорами вони набувають зовсім інший приємний смак.
Такі смачні баклажани з соусом з помідорів і перцю стануть улюбленою гострої закускою на вашому столі взимку.
Смачні баклажани на зиму
рецепт з помідорами, часником і перцем
Інгредієнти:
- Помідори – 3 шт.;
- Баклажани – 6 шт.;
- Перець болгарський – 3 шт.;
- Перець чилі – 1 шт.;
- Часник – 1 головка;
- Оцет – 1 десертна ложка;
- Зелень – 1 пучок.
Процес приготування:
Для початку підготуємо овочі для консервації. Баклажани, перці і помідори потрібно ретельно помити.
Наріжемо баклажани кружечками середньої товщини. Синенькі ми будемо обсмажувати, тому потрібно попередньо відправити їх у холодну солону воду. Так у них буде апетитна хрустка скоринка, і вони не вберуть в себе багато жиру. Якщо пропустити цю процедуру, то баклажани розм'якнуть і будуть дуже жирними, чого категорично не можна допускати.
Помідори потрібно нарізати невеликими шматочками, таким чином, готуючи їх для подрібнення через блендер. За допомогою заглибного блендера перетворюємо помідори в однорідну рідину. Для більш ніжного результату помідори очистити від шкірки. Зробити це досить просто: потрібно просто облити їх спочатку киплячою водою, потім, через кілька хвилин, різко занурити в холодну.
Тепер займемося перцем. Перець чилі і звичайний болгарський перець без насіння потрібно також пропустити через блендер. Туди ж відправимо очищений часник.
Подрібнити перець потрібно до отримання однорідної маси.
Суміш перцю і часнику додамо до томатного пюре і ретельно перемішаємо майбутній соус.
Поки ми займалися овочами, баклажани вже настоялися у воді і можна приступати до їх смаженні до появи легкої золотої скоринки.
Залишимо баклажани в сухий чаші. Зелень дрібно нарізаємо.
Тепер можна зайнятися безпосереднім процесом консервації. Викладаємо шар синеньких і заливаємо його томатним соусом. Не забуваємо про зелень.
Процедуру потрібно продовжувати до тих пір, поки банку не наповниться по вінця. Не забуваємо про стерилізацію. Для цього потрібно відправити банку із заготівлею з баклажанів в холодну воду. Доводимо до кипіння і засікаємо 20-25 хвилин. Після стерилізації в баклажани потрібно додати оцет. Тепер можна сміливо влаштовувати і насолоджуватися смачними баклажанами взимку. Приємного апетиту!
Забирайте рецепт в закладки, можливо, у вашій записній книжці він буде найкращим!