» » Смачні баклажани на зиму

Смачні баклажани на зиму


Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв. Проте головною перевагою залишається те, що навіть при термічній обробці і консервації корисні речовини в баклажанах не втрачають своїх властивостей. Крім того, в поєднанні з помідорами вони набувають зовсім інший приємний смак.

Такі смачні баклажани з соусом з помідорів і перцю стануть улюбленою гострої закускою на вашому столі взимку.

Смачні баклажани на зиму

Смачні баклажани на зиму

рецепт з помідорами, часником і перцем

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 шт.;
  • Баклажани – 6 шт.;
  • Перець болгарський – 3 шт.;
  • Перець чилі – 1 шт.;
  • Часник – 1 головка;
  • Оцет – 1 десертна ложка;
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

Баклажани помідори перецьДля початку підготуємо овочі для консервації. Баклажани, перці і помідори потрібно ретельно помити.

Баклажаные солоніНаріжемо баклажани кружечками середньої товщини. Синенькі ми будемо обсмажувати, тому потрібно попередньо відправити їх у холодну солону воду. Так у них буде апетитна хрустка скоринка, і вони не вберуть в себе багато жиру. Якщо пропустити цю процедуру, то баклажани розм'якнуть і будуть дуже жирними, чого категорично не можна допускати.

різані ПомідориПомідори потрібно нарізати невеликими шматочками, таким чином, готуючи їх для подрібнення через блендер. За допомогою заглибного блендера перетворюємо помідори в однорідну рідину. Для більш ніжного результату помідори очистити від шкірки. Зробити це досить просто: потрібно просто облити їх спочатку киплячою водою, потім, через кілька хвилин, різко занурити в холодну.

Перець часникТепер займемося перцем. Перець чилі і звичайний болгарський перець без насіння потрібно також пропустити через блендер. Туди ж відправимо очищений часник.

Перець соусПодрібнити перець потрібно до отримання однорідної маси.

Томатний соус для баклажанСуміш перцю і часнику додамо до томатного пюре і ретельно перемішаємо майбутній соус.

Як посмажити баклажаниПоки ми займалися овочами, баклажани вже настоялися у воді і можна приступати до їх смаженні до появи легкої золотої скоринки.

Смажені баклажаниЗалишимо баклажани в сухий чаші. Зелень дрібно нарізаємо.

Баклажани з зеленнюТепер можна зайнятися безпосереднім процесом консервації. Викладаємо шар синеньких і заливаємо його томатним соусом. Не забуваємо про зелень.

Баклажани в томатному соусі на зимуПроцедуру потрібно продовжувати до тих пір, поки банку не наповниться по вінця. Не забуваємо про стерилізацію. Для цього потрібно відправити банку із заготівлею з баклажанів в холодну воду. Доводимо до кипіння і засікаємо 20-25 хвилин. Після стерилізації в баклажани потрібно додати оцет. Тепер можна сміливо влаштовувати і насолоджуватися смачними баклажанами взимку. Приємного апетиту!

Забирайте рецепт в закладки, можливо, у вашій записній книжці він буде найкращим!

Радимо прочитати

Баклажани по-арабськи - як приготувати баклажани в мікрохвильовці
Баклажани по-арабськи - як приготувати баклажани в мікрохвильовці
Може бути зараз не зовсім сезон, але Баклажани по-арабськи ви зможете приготувати в будь-який час року. Зараз не проблема купити свіжі синенькі овочі. Готуються вони дуже швидко і легко, а подавати
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці, запечені з овочами і сиром, безсумнівно, чудове блюдо. Його можна подати і як гаряче друге блюдо, і як закуску. Фарширований баклажан виходить не тільки смачним, але
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками,
Закуска з баклажанів на зиму
Закуска з баклажанів на зиму
Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму – відмінна закуска, яку можна приготувати просто і швидко. Вона підходить для різноманітних випадків: як для звичайної вечері, так і для святкового. Для приготування

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки