» » Баранина запечена в духовці

Баранина запечена в духовці


Запечена баранина - царський блюдо! Це смачне м'ясо ідеально підходить для урочистого заходу і прийому гостей. Особливо ви порадуєте їм чоловіків, які не уявляють свого життя без м'яса. Баранина виходить соковитою і ароматною, готується досить просто. Достатньо лише знати деякі тонкощі приготування цього шикарного страви.

Баранина запечена в духовці

Придбайте баранину світлого відтінку, жир повинен бути білим і пружним. Якщо жилаве м'ясо і червоне або рыхловатое з жовтим салом, значить, баранчик занадто старий, при запіканні він буде жорстким і сухим. Кулінарний шедевр вийде лише з досить молодого м'яса. Від нього не повинен виходити неприємний запах. Якщо такий є, значить, тварина або не було кастрировано, або поважного віку. Обидва варіанти негативно позначаться на смакових якостях.

Тепер пора від теорії переходити до практики! І приступати до приготування приголомшливо смачного запеченого м'яса.

Баранина запечена в духовці

Баранина рецепт

В даному рецепті описується приготування баранячої лопатки, але її можна замінити на філе, ногу (до речі, один з кращих варіантів), сідло, хребетну кістку або стегно.

І обов'язково приготуйте до баранині легкий салат із зеленню і соус.

Інгредієнти:

  • бараняча лопатка -1.7 кг;
  • часник - кілька часточок;
  • прованські трави, чабер, острогін, перець, сіль, мелений імбир - за смаком
  • рослинне масло.

Процес приготування:

БаранинаБаранячу лопатку або м'ясо на кісточці натріть видавленим через прес часником і сумішшю з сухого меленого імбиру, сухих прованських трав, чаберу, тархуну, перцю і солі. Можна використовувати й інші комбінації спецій, які вам подобаються. З бараниною добре поєднується майоран, розмарин, і шафран.

Бараняча лопаткаЯкщо є вільний час і бажання поекспериментувати, нашпигуйте м'ясо солоними шматочками свинячого сала, часником, морквою і залиште маринуватися від 1 до 12 годин. При тривалому маринуванні не забудьте прибрати його в холодильник.

Як приготувати баранинуНе пропоную використовувати для приготування баранини майонез. Перед тим, як відправити цілий шматок в духовку, змастіть баранину рослинним маслом

Баранина запечена в духовціі покладіть у форму для запікання з бортиками. Поставте в прогріту до 180 градусів духовку.

Баранина запечена в духовціКілька разів полийте соком, що виділився. Час приготування баранини в духовці розраховується згідно з вагою: 1 година на 1 кг. Готовність можна визначити за кольором виділяється соку при проколюванні.

Поради:

Відмінним доповненням до запечене м'яса стануть смачні ароматні соуси, наприклад, з солодкого перцю або томатів. Робляться вони швидко і просто. У блендері в єдину масу перетворюється солодкий перець, цибулю і пара зубчиків часнику, гаситься приблизно чверть години на олії оливи, додається гострий перець, трохи цукру, оцту, сіль. Соус потрібно охолодити.

Не менш цікавий ресторанний соус до баранини з вином. Візьміть 200 гр. томатної пасти, цибулю, солодкий перець, кілька маслинок (без кісточок) і 60 мл білого сухого вина. На сковорідці з маслом потрібно підігріти пасту, додати подрібнену цибулю, маслини і перець, посолити, приправити гострим перцем, влити вино. Тушкуйте 15 хвилин під кришкою, не забуваючи помішувати.

Подавайте запечену баранину на великому красивому блюді з соковитою зеленню і соусами.

Приємного апетиту!

Смачна свинина Як приготувати запечену свинину -- >>

Радимо прочитати

Шашлик з баранини
Шашлик з баранини
Шашлик з баранини по праву вважається одним із самих смачних і ароматних, хоча він не настільки популярний, як свинина. Існує думка, що м'ясо барана має специфічний присмак, однак, якщо правильно
Молода картопля в духовці
Молода картопля в духовці
На ринку або в супермаркеті часто можна побачити дуже дрібну молоду картоплю. Чистити її – одне покарання. Та й немає сенсу цього робити, адже можна запекти таку картоплю в неочищеному вигляді. Блюдо
Індичка з картоплею в духовці
Індичка з картоплею в духовці
У кожному другому популярному американському фільмі йдеться про смачну запеченої індички до Дня Подяки. Напевно, кожному хочеться спробувати це чудо блюдо. В ідеалі запікається вся птиця цілком, як в
Запечена картопля в мундирі з грибами
Запечена картопля в мундирі з грибами
Вам набридло картопляне пюре і смажена картопля? Прекрасним ситним блюдом з усіма улюбленого картоплі є Картопля Джека. Це блюдо стане непоганим варіантом для обіду або вечері. Її можна подавати з
Гусак в духовці
Гусак в духовці
Гусак, який подається цілком на святковий стіл, справляє незабутнє враження на гостей, займаючи головне почесне місце. Адже рум'яна запечена тушка виглядає чудово, виділяючи божественні аромати!
Варення слива в шоколаді
Варення слива в шоколаді
Здається, що здивувати досвідчених ласунів практично неможливо, а ось і ні! Варення зі слив з шоколадом складно назвати звичним ласощами. Є як мінімум пара причин, щоб його приготувати. По-перше,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки