Баранина запечена в духовці
Запечена баранина - царський блюдо! Це смачне м'ясо ідеально підходить для урочистого заходу і прийому гостей. Особливо ви порадуєте їм чоловіків, які не уявляють свого життя без м'яса. Баранина виходить соковитою і ароматною, готується досить просто. Достатньо лише знати деякі тонкощі приготування цього шикарного страви.
Придбайте баранину світлого відтінку, жир повинен бути білим і пружним. Якщо жилаве м'ясо і червоне або рыхловатое з жовтим салом, значить, баранчик занадто старий, при запіканні він буде жорстким і сухим. Кулінарний шедевр вийде лише з досить молодого м'яса. Від нього не повинен виходити неприємний запах. Якщо такий є, значить, тварина або не було кастрировано, або поважного віку. Обидва варіанти негативно позначаться на смакових якостях.
Тепер пора від теорії переходити до практики! І приступати до приготування приголомшливо смачного запеченого м'яса.
Баранина запечена в духовці
В даному рецепті описується приготування баранячої лопатки, але її можна замінити на філе, ногу (до речі, один з кращих варіантів), сідло, хребетну кістку або стегно.
І обов'язково приготуйте до баранині легкий салат із зеленню і соус.
Інгредієнти:
- бараняча лопатка -1.7 кг;
- часник - кілька часточок;
- прованські трави, чабер, острогін, перець, сіль, мелений імбир - за смаком
- рослинне масло.
Процес приготування:
Баранячу лопатку або м'ясо на кісточці натріть видавленим через прес часником і сумішшю з сухого меленого імбиру, сухих прованських трав, чаберу, тархуну, перцю і солі. Можна використовувати й інші комбінації спецій, які вам подобаються. З бараниною добре поєднується майоран, розмарин, і шафран.
Якщо є вільний час і бажання поекспериментувати, нашпигуйте м'ясо солоними шматочками свинячого сала, часником, морквою і залиште маринуватися від 1 до 12 годин. При тривалому маринуванні не забудьте прибрати його в холодильник.
Не пропоную використовувати для приготування баранини майонез. Перед тим, як відправити цілий шматок в духовку, змастіть баранину рослинним маслом
і покладіть у форму для запікання з бортиками. Поставте в прогріту до 180 градусів духовку.
Кілька разів полийте соком, що виділився. Час приготування баранини в духовці розраховується згідно з вагою: 1 година на 1 кг. Готовність можна визначити за кольором виділяється соку при проколюванні.
Поради:Відмінним доповненням до запечене м'яса стануть смачні ароматні соуси, наприклад, з солодкого перцю або томатів. Робляться вони швидко і просто. У блендері в єдину масу перетворюється солодкий перець, цибулю і пара зубчиків часнику, гаситься приблизно чверть години на олії оливи, додається гострий перець, трохи цукру, оцту, сіль. Соус потрібно охолодити.
Не менш цікавий ресторанний соус до баранини з вином. Візьміть 200 гр. томатної пасти, цибулю, солодкий перець, кілька маслинок (без кісточок) і 60 мл білого сухого вина. На сковорідці з маслом потрібно підігріти пасту, додати подрібнену цибулю, маслини і перець, посолити, приправити гострим перцем, влити вино. Тушкуйте 15 хвилин під кришкою, не забуваючи помішувати.
Подавайте запечену баранину на великому красивому блюді з соковитою зеленню і соусами.
Приємного апетиту!
Як приготувати запечену свинину -- >>