» » Рецепти приготування тріски

Рецепти приготування тріски


Рецептів з тріски існує безліч, тріску можна смажити, тушкувати, варити, готувати котлети, включати до складу рибних салатів, використовувати для начинки пирогів і пиріжків, варіантів маса.

Тріска згадується в романі Гоголя «Ревізор», цю рибу дуже любив його герой Хлестаков, якого пригощали в'яленою рибою. Хоча, назва її раніше було іншим, вона називалася «лабардан».

Тріску називають «худої рибою», весь жир у неї накопичується в печінці, а м'ясо вважається дієтичним, що дуже важливо при правильному харчуванні. Ця морська риба володіє прекрасними смаковими якостями. Але не тільки за це ми її любимо, тріскові є цінним джерелом мінеральних речовин, які так необхідні нашому організму для повноцінної роботи.

Продається морепродукт за цілком демократичною ціною, що робить її доступною для багатьох верств населення. Але при готуванні тріски люди стикаються з однією проблемою – її м'ясо може вийти сухим. У сьогоднішньому випуску ми розповімо, як приготувати тріску смачно, щоб вона зберегла всю свою соковитість і стала ще смачніше.

найпростіший рецепт – кинути шматочки тріски на сковороду і підсмажити. У дієтичному варіанті підготовку повторити і приготувати або в духовці, або на пару.

Смажені стейки тріски

Тріска рецепти

Смажити тріску можна в різних паніровках, клярі, спеціях, з помідорами, цибулею, грибами. Ми покажемо фото рецепт найпростіший (але не найгірший), спосіб приготування смаженої морської риби.

Отже, вам знадобляться

Інгредієнти:

  • Стейк тріски – 6 штук,
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком
  • Борошно або сухарі для панірування,
  • Олія рослинна (рафінована).

Процес приготування:

Тріску моєму під проточною водою, нарізаємо на стейки або купуємо вже шматочки обробленої риби. Якщо тушка або стейки заморожені, їм потрібно дати повністю відтанути. Далі рибу потрібно посолити за смаком посипати чорним меленим перцем.

Якщо вам не подобається специфічний запах морської риби, то її можна вимочити в молоці. Для цього залийте тріску молоком і залиште на годину.

Тріска смажена на сковородіТепер кожен стейк потрібно обваляти в борошні з усіх сторін. У сковороді розігріємо рослинне масло, викладаємо шматочки риби.

Тріска смажена на сковороді в паніровці з борошнаОбсмажуємо по 4 – 5 хвилин з кожного боку на середньому вогні до золотистої скоринки.

Також варіантом для панірування може стати «ароматна борошно». А робиться це так: на суху сковорідку висипаємо трохи солі, зіри, чорного меленого перцю, мускатний горіх, і прожарюємо, постійно помішуючи близько 1 хвилини. Потім подрібнюємо прогартовану ароматну сіль в ступці або за допомогою блендера і змішуємо з борошном. Ось такий незвичайний варіант для панірування тріски, який зробить її смак ще краще.

Смажена тріска подається на стіл з будь-яким гарніром на вибір.

Філе тріска запечена в духовці

Ніжне філе тріски в духовці

Це блюдо готується з філе без хребтових кісток і подається під цікавим соусом зі свіжих томатів.

Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Філе тріски (свіжа або заморожена) – 0,5 кг,
  • Сіль за смаком.

Для маринування риби:

  • Лимонний сік (або сік лайма) – 1 ст. ложка,
  • Часник 1 – 2 зубчики,
  • Олія рослинна (рафінована) – 2 ст. ложки,
  • Спеції за смаком (в ідеалі прованські трави).

Інгредієнти для соусу до філе тріски:

  • Свіжі томати – 2 штуки,
  • Часник 2 – 3 зубчики,
  • Сік лайма чи лимона – 1 ст. ложка,
  • Олія оливкова – 2 ст. ложки,
  • Чорний мелений перець, сіль за смаком
  • Сухий орегано – 1 щіпка,
  • Свіжа зелень (будь-яка).

Як приготувати філе тріски в духовці з помідорами

Філе тріска запечена в духовціЯкщо ви використовуєте заморожене філе тріски, то для початку потрібно розморозити і робити це краще в холодильнику на нижній полиці. Як згадувалося вище, тріска – пісна риба, жирна в ній тільки печінку.

Філе тріска запечена в духовці під маринадомДля того щоб рибне філе було соковитим, ми його замаринуем. Для приготування маринаду в невеликій чашці змішуємо олію, подрібнений часник (краще всього пропустити його через спеціальний прес), додаємо лимонний сік і сухі пряні трави. Лимонний сік дозволить по мінімуму використовувати сіль, використовуємо її зовсім небагато для приготування.

Філе тріска запечена в духовці в маринадіПотім викладаємо тріску в форму для запікання з бортиками і поливаємо маринадом. У цій же посуді перевертаємо філе кілька разів, щоб просочити його з усіх сторін. Маринувати тріску в цьому соусі 15 – 20 хвилин. Потім відправляємо деко з нею в духовку, яку потрібно розігріти до 170 – 180 градусів. Запікаємо 15 – 18 хвилин. Довше тримати не рекомендується, щоб риба не вийшла сухою.

тріска з помідорами соусПоки тріска в духовці, чаклуємо над соусом для її подання. Помідори потрібно порізати дуже дрібними кубиками, видаливши насіння. Свіжу зелень (можна використовувати петрушку, кріп, базилік, все, що ви любите) слід порубати як можна дрібніше і відправити її до помідорів. Часник потрібно очистити і пропустити через прес. Додаємо в яскраву масу оливкова олія, сік лимона або лайма, сухий орегано і чорний мелений перець. Все ретельно перемішуємо, вуаля, ароматний і свіжий соус готовий!

Філе тріска запечена в духовці рецептПерекладаємо запечене філе тріски на порційні тарілки і поливаємо зверху соусом з помідорів і зелені.

Ось таким нескладним і цілком доступним стравою з риби ви з легкістю зможете порадувати своїх близьких і друзів, як за буденним, так і за святковим столом.

А про те, як приготувати смачну запечену в духовці тріску розповість Ксенія Райт.

Тріска запечена з сиром

Тріска запечена в духовці з сиромТріска вважається рибою ідеально підходить для правильного і збалансованого харчування. Порівняно з іншими сортами, в ній міститься мало жиру, що нітрохи не погіршує її смакові якості.

Необхідні інгредієнти:

  • тушка охолоджена тріски - 1/2 шт.,
  • рослинне масло для змащування,
  • шматочок сиру для присипки 50-70 гр.,
  • майонез 40-50 гр.,
  • зелень за смаком (на фото кріп) - 1/3 невеликого пучка,
  • сіль і приправи.

Покрокове приготування тріски, запеченою під сиром

Тріска свіжа рибаОхолоджену тушку очистіть: видалити плавники, нутрощі, зіскоблити луску. Наріжте рибу на стейки товщиною в 1,5-2 див.

Тріска стейкУ форму для запікання капніть трохи рослинного масла і покладіть шматочки тріски.

Тріска шматочкамиПосипте рибу спеціями і сіллю за смаком.

Тріска запечена з майонезом в духовціЗмастіть майонезом (дуже тонким шаром). Залиште рибу маринуватися на 20-30 хвилин. Нарубаєте кріп (або іншу зелень) і присипте стейки.

Тріска з сиром, запечена в духовціНатріть сир на крупній тертці і рівномірно розмістіть верхнім шаром.

Тріска запечена в духовці під сиромРозігрійте духовку до 180 градусів. Прикрийте деко фольгою. Поставте в розігріту духовку на 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності зніміть фольгу і дайте сиру зарум'янитися.

Подавати страву можна з будь-яким гарніром і овочами. Приємного апетиту!

Рибні котлети з філе тріски рубаніА ще з тріски виходять дуже смачні рибні котлети -- РЕЦЕПТ-->>

Будемо раді, якщо і інші читачі Блокнота поділяться своїм рецептом тріски в коментарях до цього випуску.

Радимо прочитати

Салат з печінкою тріски рецепти
Салат з печінкою тріски рецепти
Хто любить печінку тріски рецепти салатів будуть дуже до речі. У цьому випуску представлений не один варіант дуже смачною листкової закуски з покроковими фото від наших авторів.
Минтай на сковороді
Минтай на сковороді
Всім добрий день! Поговоримо трішки про рибу. Яка риба була завжди доступною ? Звичайно ж, минтай. А який минтай корисніше всього? Звичайно ж, тушкований. Так казала моя мама. І все дитинство, і
Картопляні котлети рецепти
Картопляні котлети рецепти
Картопляні котлети або крокети – страва проста, але настільки смачне, що подобається практично всім без винятку. Зазвичай готую їх, коли на наступний день залишається пюре з картоплі. Або ж коли дуже
Джем з яблук і груш
Джем з яблук і груш
Джем з яблук і груш – досить поширена заготівля на зиму. Крім того, вона смачна. Готовий продукт володіє прекрасним ароматом, що робить ласощі одним з найулюбленіших. Як і просте яблучне повидло,
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси – плоди, з яких можна створювати безліч різних апетитних страв. Одним з варіантів їх приготування є заготовки на зиму, з них варять абрикосове варення, конфітюр, джем, компоти і сиропи.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки