» » Минтай на сковороді

Минтай на сковороді


Всім добрий день! Поговоримо трішки про рибу. Яка риба була завжди доступною ? Звичайно ж, минтай. А який минтай корисніше всього? Звичайно ж, тушкований. Так казала моя мама. І все дитинство, і юність минтай асоціювався у мене з неприємним запахом риби і тушкованою морквою. Точно такого ж минтая нам подавали на обід у школі, вже з коридору ставало ясно, що обідати можна не ходити. Я не кажу, що моя мама не вміє готувати, просто тушкована риба - це не моє.

В студентські роки я жила в гуртожитку, і моя сусідка приготувала на вечерю... смаженого минтая. Для мене весь минтаевский світ перевернувся з ніг на голову. Або навпаки. Виявляється це так смачно - тоненькі шматочки минтая в борошняній паніровці! З тих самих пір я готую виключно смаженого минтая.

Смачний минтай на сковороді

Минтай смажена на сковороді

В наших магазинах знайти цю свіжу рибу нереально, тільки заморожування. Всім давно відомо, що льоду в будь рибі повинно бути не більше 4% , а ці 4 % допомагають зберегти свіжість риби. Філе минтая має бути виключно білого кольору, без жовтих та рожевих відтінків. Розморожувати минтай рекомендують в холодильнику, або в холодній воді, прямо в упаковці. Повторно минтай заморожений можна просто викинути без жалю – зіпсована риба і буде як гума.

Минтай є морською рибою, з сімейства тріскових, низкоаллергенный і дуже корисний як дорослим, так і дітям, літнім людям та вагітним жінкам.

як приготувати минтай

Інгредієнти:

Смажений минтай інгредієнти
  • минтай 2 шт.,
  • сіль
  • перець,
  • борошно,
  • соняшникова олія для смаження.

Процес приготування:

Розморожену рибу очищаємо від нутрощів, обов'язково знімаємо всі плівки, ретельно промиваємо всередині і зовні, нарізаємо на порційні шматочки і трохи обсушуємо.

Минтай нарізати шматочками

Посипаємо сіллю і перцем, залишаємо на півгодини, щоб шматочки просочилися сіллю.

Шматочки минтая сіль перець Смачний минтай на сковороді в маслі

Тепер розігріваємо сковорідку, наливаємо олію, чекаємо, поки воно розжариться. Обвалюємо кожен шматочок минтая в борошні (я борошно не солю) і викладаємо на сковороду.

Шматочки минтая в борошні

Смажимо на сильному вогні до появи золотистої скоринки, перевертаємо, засмажуємо другу сторону.

Обсмажений минтай на сковороді Як посмажити минтай

Наш смажений минтай на сковороді готовий. Залишилося тільки посипати його зеленню. В цей раз у мене кріп, зазвичай я кладу зверху гілочку розмарину, адже він надається такий приємний смак будь-якої риби.

Приємного апетиту!

Як приготувати минтай на сковороді розповіла Катерина Апатонова, рецепт і фото автора.

Радимо прочитати

Рецепти приготування тріски
Рецепти приготування тріски
Рецептів з тріски існує безліч, тріску можна смажити, тушкувати, варити, готувати котлети, включати до складу рибних салатів, використовувати для начинки пирогів і пиріжків, варіантів маса.
Маринована щука
Маринована щука
Багато господині навчилися чудово солити і маринувати рибу. У кого-то коронною стравою стала кілька пряного посолу у домашніх умовах, у когось- солена скумбрія, хтось майстерно готує оселедець,
Смачний рибний суп
Смачний рибний суп
У створенні цього рецепта велика заслуга належить моєму чоловікові. На зорі наших відносин, коли він готував набагато частіше, ніж зараз, він час від часу пригощав мене своїм фірмовим блюдом – супом

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки