Минтай на сковороді
Всім добрий день! Поговоримо трішки про рибу. Яка риба була завжди доступною ? Звичайно ж, минтай. А який минтай корисніше всього? Звичайно ж, тушкований. Так казала моя мама. І все дитинство, і юність минтай асоціювався у мене з неприємним запахом риби і тушкованою морквою. Точно такого ж минтая нам подавали на обід у школі, вже з коридору ставало ясно, що обідати можна не ходити. Я не кажу, що моя мама не вміє готувати, просто тушкована риба - це не моє.
В студентські роки я жила в гуртожитку, і моя сусідка приготувала на вечерю... смаженого минтая. Для мене весь минтаевский світ перевернувся з ніг на голову. Або навпаки. Виявляється це так смачно - тоненькі шматочки минтая в борошняній паніровці! З тих самих пір я готую виключно смаженого минтая.
Смачний минтай на сковороді
В наших магазинах знайти цю свіжу рибу нереально, тільки заморожування. Всім давно відомо, що льоду в будь рибі повинно бути не більше 4% , а ці 4 % допомагають зберегти свіжість риби. Філе минтая має бути виключно білого кольору, без жовтих та рожевих відтінків. Розморожувати минтай рекомендують в холодильнику, або в холодній воді, прямо в упаковці. Повторно минтай заморожений можна просто викинути без жалю – зіпсована риба і буде як гума.
Минтай є морською рибою, з сімейства тріскових, низкоаллергенный і дуже корисний як дорослим, так і дітям, літнім людям та вагітним жінкам.
як приготувати минтай
Інгредієнти:
- минтай 2 шт.,
- сіль
- перець,
- борошно,
- соняшникова олія для смаження.
Процес приготування:
Розморожену рибу очищаємо від нутрощів, обов'язково знімаємо всі плівки, ретельно промиваємо всередині і зовні, нарізаємо на порційні шматочки і трохи обсушуємо.
Посипаємо сіллю і перцем, залишаємо на півгодини, щоб шматочки просочилися сіллю.
Тепер розігріваємо сковорідку, наливаємо олію, чекаємо, поки воно розжариться. Обвалюємо кожен шматочок минтая в борошні (я борошно не солю) і викладаємо на сковороду.
Смажимо на сильному вогні до появи золотистої скоринки, перевертаємо, засмажуємо другу сторону.
Наш смажений минтай на сковороді готовий. Залишилося тільки посипати його зеленню. В цей раз у мене кріп, зазвичай я кладу зверху гілочку розмарину, адже він надається такий приємний смак будь-якої риби.
Приємного апетиту!
Як приготувати минтай на сковороді розповіла Катерина Апатонова, рецепт і фото автора.