» » Агрус заморожений

Агрус заморожений


Аґрус – популярна і доступна сезонна ягода, яка містить певний набір вітамінів (A, B, PP, С), макро і мікроелементів, дубильних речовин. Але слід пам'ятати, що саме стиглі ягоди містять всю користь в максимальній кількості, і знаходиться вона саме в шкірці аґрусу. Трохи хочеться сказати про страви, до складу яких входить аґрус. Найпростіші – варення та джеми. А якщо подивитися трохи ширше, то політ фантазії стає необмеженим. Ягоди аґрусу стануть відмінною основою для всіляких соусів до м'ясних і рибних страв, на основі агрусу роблять квас і солодкі напої, печуть пироги, готують муси, суфле, запіканки. Влітку ця ягода доступна певний час, а щоб використовувати ці плоди цілий рік, пропонуємо зробити заморожений аґрус на зиму. Так що не втрачаємо момент, зробимо корисні заготовки.

Агрус заморожений на зиму

Агрус заморожений

Користь агрусу для людського організму досить велика. Ці маленькі ягоди прекрасно звільняють організм від токсинів і солей важких металів. Також аґрус має проносну і сечогінну дію, його рекомендують людям, хворим ожирінням і гіпертонікам. Агрус знижує холестерин.

Сьогодні розповімо вам, як заморозити аґрус на зиму кількома способами. Для цього нам знадобиться сама ягода, чиста бутильована вода, цукровий пісок, м'ята за смаком, чисте кухонний рушник, харчові пластикові контейнери, пакети для заморозки.

Агрус рецепти заготовок

Заморожування ягід в цілому вигляді

Цілі ягоди агрусу чудово підійдуть для наповнення пирогів, кексів, варіння компоту або інших напоїв. Саме ця ягода після розморожування веде себе дуже гідно, зберігаючи зовнішній вигляд і всі смакові якості.

Отже, уважно перебираємо всі ягоди, відкидаємо зіпсовані і навіть злегка пом'яті. Нам потрібні тільки цільні, стиглі і щільні ягоди. Добре вимиваємо агрус під прохолодною водою.

Аґрус у воді

Відкидаємо ягоди на чисте кухонний рушник. Просушуємо.

Агрус червоний

Тепер розкладаємо агрус по порційних пакетів для заморозки. Потім випускаємо з пакету повітря. Відправляємо всі заготовки в морозильну камеру. Зберігаємо протягом одного року.

Як заморозити агрус

Агрус заморожений в сиропі

Аґрус, заморожений в сиропі стане відмінним самостійним десертом. Ягоди, заготовлені в такому вигляді, гарні самі по собі, як доповнення можна взяти домашнє печиво.

Беремо приблизно кілограм аґрусу. Промиваємо під прохолодною водою, просушуємо. Викладаємо ягоди в чистий пластиковий харчової контейнер.

Агрус заморожування

В сотейник вливаємо 0,5 літра води.

Вода в агрус

Додаємо 150 грам цукрового піску і гілочку свіжої м'яти. Варимо сироп дві хвилини після закипання. При бажанні м'яту не додаємо. Цукор можна замінити ванільним цукром.

Вода з м'ятою сироп

Повністю остившім сиропом заливаємо ягоди агрусу. Заморожуємо. Зберігаємо протягом року в морозильній камері.

Агрус заморожений в сиропі

Заморозка агрусу у вигляді пюре

найпоширеніший варіант заморозки ягід – заморожування у вигляді пюре. Такий агрус доповнить будь-морозиво, стане смачною начинкою для пісочного пирога. В злегка подтаявшем вигляді, пюре нагадує фруктовий лід або сорбет.

Інгредієнти:

  • Агрус - 1 кг
  • Цукор - за смаком.

Процес приготування:

Кілограм ягід аґрусу моєму і просушуємо.

Агрус перемолоти в пюре

Завантажуємо в чашу блендера. Також можна скористатися звичайною м'ясорубкою.

Подрібнюємо ягоди в однорідне пюре.

Агрус пюре

На дану кількість агрусу беремо приблизно 300-350 грамів цукрового піску. З'єднуємо цукор і пюре, перемішуємо.

Агрус пюре з цукром

Заповнюємо порційні пластикові контейнери приготовленої заготівлею. Щільно закриваємо кришкою. Зберігаємо в морозильній камері протягом року.

Агрус заморожений в пюре

Сподіваємося, наші поради стануть корисні, зроблять ваші зимові рецепти ароматними і по-літньому яскравими.

Агрус заморожений цілий

Приємного апетиту!

рецепти і фото дякуємо Олену.

Радимо прочитати

Желе з агрусу на зиму рецепт з фото
Желе з агрусу на зиму рецепт з фото
Ми вже заготовили на зиму смородинове желе, тепер черга за агрусом. Так от, желе з агрусу ми з вами будемо готувати на зиму трохи інакше. Але запевняю вас, що десерт вийде відмінний і взимку буде
Малина з цукром на зиму
Малина з цукром на зиму
Жаркий липень - розпал ягідного сезону. Очі просто розбігаються від кольорового розмаїття поспевших ароматних ягід. Саме зараз потрібно встигнути насолодитися щедрими гостинцями літа, і зробити
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Даний варіант заготовки кабачків на зиму є бюджетним варіантом солодощі. Крім цього, вона ще й дуже ароматною і апетитною. Завдяки тому, що кабачки цукіні і не володіють сильним запахом і смаком,
Ожина з цукром на зиму
Ожина з цукром на зиму
останнім часом люблю заготовляти на зиму варення без варіння, тобто яке не вимагає термічної обробки. Завдяки цьому способу всі корисні властивості і вітаміни зберігаються в баночках. Весь процес
Варення з йошти
Варення з йошти
Варення з йошти володіє насиченим кольором. Унікальний кислуватий смак дозволить вживати продукт з солодкими бісквітами або в додаток до сиру. Блюдо виходить смачним і оригінальним. Це варення
Варення з інжиру
Варення з інжиру
Інжир вважається корисним і дивовижним рослиною. Його недолік в тому, що у свіжому вигляді може зберігатися нетривалий час. З цієї причини, ягода відмінно підходить для приготування різних заготовок

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки