Агрус заморожений
Аґрус – популярна і доступна сезонна ягода, яка містить певний набір вітамінів (A, B, PP, С), макро і мікроелементів, дубильних речовин. Але слід пам'ятати, що саме стиглі ягоди містять всю користь в максимальній кількості, і знаходиться вона саме в шкірці аґрусу. Трохи хочеться сказати про страви, до складу яких входить аґрус. Найпростіші – варення та джеми. А якщо подивитися трохи ширше, то політ фантазії стає необмеженим. Ягоди аґрусу стануть відмінною основою для всіляких соусів до м'ясних і рибних страв, на основі агрусу роблять квас і солодкі напої, печуть пироги, готують муси, суфле, запіканки. Влітку ця ягода доступна певний час, а щоб використовувати ці плоди цілий рік, пропонуємо зробити заморожений аґрус на зиму. Так що не втрачаємо момент, зробимо корисні заготовки.
Агрус заморожений на зиму
Користь агрусу для людського організму досить велика. Ці маленькі ягоди прекрасно звільняють організм від токсинів і солей важких металів. Також аґрус має проносну і сечогінну дію, його рекомендують людям, хворим ожирінням і гіпертонікам. Агрус знижує холестерин.
Сьогодні розповімо вам, як заморозити аґрус на зиму кількома способами. Для цього нам знадобиться сама ягода, чиста бутильована вода, цукровий пісок, м'ята за смаком, чисте кухонний рушник, харчові пластикові контейнери, пакети для заморозки.
Заморожування ягід в цілому вигляді
Цілі ягоди агрусу чудово підійдуть для наповнення пирогів, кексів, варіння компоту або інших напоїв. Саме ця ягода після розморожування веде себе дуже гідно, зберігаючи зовнішній вигляд і всі смакові якості.
Отже, уважно перебираємо всі ягоди, відкидаємо зіпсовані і навіть злегка пом'яті. Нам потрібні тільки цільні, стиглі і щільні ягоди. Добре вимиваємо агрус під прохолодною водою.
Відкидаємо ягоди на чисте кухонний рушник. Просушуємо.
Тепер розкладаємо агрус по порційних пакетів для заморозки. Потім випускаємо з пакету повітря. Відправляємо всі заготовки в морозильну камеру. Зберігаємо протягом одного року.
Агрус заморожений в сиропі
Аґрус, заморожений в сиропі стане відмінним самостійним десертом. Ягоди, заготовлені в такому вигляді, гарні самі по собі, як доповнення можна взяти домашнє печиво.
Беремо приблизно кілограм аґрусу. Промиваємо під прохолодною водою, просушуємо. Викладаємо ягоди в чистий пластиковий харчової контейнер.
В сотейник вливаємо 0,5 літра води.
Додаємо 150 грам цукрового піску і гілочку свіжої м'яти. Варимо сироп дві хвилини після закипання. При бажанні м'яту не додаємо. Цукор можна замінити ванільним цукром.
Повністю остившім сиропом заливаємо ягоди агрусу. Заморожуємо. Зберігаємо протягом року в морозильній камері.
Заморозка агрусу у вигляді пюре
найпоширеніший варіант заморозки ягід – заморожування у вигляді пюре. Такий агрус доповнить будь-морозиво, стане смачною начинкою для пісочного пирога. В злегка подтаявшем вигляді, пюре нагадує фруктовий лід або сорбет.
Інгредієнти:
- Агрус - 1 кг
- Цукор - за смаком.
Процес приготування:
Кілограм ягід аґрусу моєму і просушуємо.
Завантажуємо в чашу блендера. Також можна скористатися звичайною м'ясорубкою.
Подрібнюємо ягоди в однорідне пюре.
На дану кількість агрусу беремо приблизно 300-350 грамів цукрового піску. З'єднуємо цукор і пюре, перемішуємо.
Заповнюємо порційні пластикові контейнери приготовленої заготівлею. Щільно закриваємо кришкою. Зберігаємо в морозильній камері протягом року.
Сподіваємося, наші поради стануть корисні, зроблять ваші зимові рецепти ароматними і по-літньому яскравими.
Приємного апетиту!
рецепти і фото дякуємо Олену.