» » Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг з варенням


У нашій родині класичний тертий пиріг з варенням є неодмінним атрибутом недільного обіднього столу. Випічка настільки універсальна і проста у виконанні, що готувати її завжди в задоволення, а є – тим більше! А щоб солодкий пісочний пиріг не приїдається, намагаюся піч його з різними начинками. Підійдуть свіжі або заморожені ягоди, фрукти, сирна маса з цукром і ваніллю. Але найбільш вдалий, на мій погляд, тертий пиріг в класичному виконанні – з густим варенням або повидлом. І краще - якщо варення буде з кислинкою, наприклад, смородинове або сливове.

Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг з варенням рецепт з фото

Рада: Варення потрібно використовувати густе, щоб у процесі випікання воно не розтікалося по листу. Якщо ж у вас рідка начинка, змішайте її з картопляним крохмалем (одна столова ложка на 300 г варення).

покроковий фото рецепт

Тертий пиріг інгредієнти

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 3 склянки
  • Маргарин (або вершкове масло) – 200 г
  • Сметана – 1 ст. ложка,
  • Цукровий пісок - 1 склянку
  • Сода – 0,5 ч. ложка,
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Яйця – 2 шт.,
  • Ванільний цукор – 1 пакетик,
  • Варення – 300 р.

Процес приготування:

Борошно просіяти в глибоку миску. Додайте соду і ванільний цукор. Інгредієнти перемішайте.

Тертий пиріг борошно сода

Маргарин краще використовувати м'який, тому за годину до приготування тіста вийміть його з холодильника. Підталий маргарин поріжте невеликими шматочками і перетріть в крихту з борошном.

Тертий пиріг рецепт на маргарині

Яйця з цукром збийте за допомогою міксера в пишну білу масу. Додайте ложку сметани. Після чого яєчно-сметанную суміш з'єднайте з борошняною, і замісіть м'яке тісто.

Рецепт пісочного тіста для тертого пирога

Розділіть пісочне тісто для тертого пирога на дві рівні частини. Одну загорніть в харчову плівку і відправте в морозилку приблизно на годину.

Пісочне тісто для тертого пирога

Другу частину тіста розкласти рівномірним шаром по поверхні форми для випічки, сформувавши невисокі бортики. Саме по собі тісто досить жирне, тому форму або лист додатково змащувати маслом не потрібно. Єдине, що я зробила – це трохи присипала поверхню борошном.

Тертий пиріг покроковий рецепт з фото

Поверх тіста викладіть шар варення. До речі, не жалійте його для тертого пирога – чим більше варення, тим смачніше вийде готова випічка. Я поклала 300 г варення, але можна його кількість трохи збільшити.

Тертий пиріг з варенням покроковий рецепт з фото

Вийміть тісто з морозильної камери. Тепер замерзлу тверду масу можна без праці натерти на тертці. Розподіліть однаковим шаром пісочну крихту поверх варення.

Тертий пиріг як приготувати рецепт з фото

Нагрійте духовку до 170 градусів, відправте майбутній пиріг на 35 - 40 хвилин. Випікайте до рум'яного виду. Готовий пиріг не поспішайте виймати з форми, щоб не поламати його. Краще дайте випічці трохи охолонути, а вже потім подавайте до столу.

Тертий пиріг фото

Тертий пиріг з варенням: покроковий фото рецепт від Ксенії.

Радимо прочитати

Ягідний пиріг
Ягідний пиріг
Зовсім простий в приготуванні, але разом з тим дуже апетитний ягідний пиріг готується з бісквітного тіста з додаванням різноманітних ягід на свій смак і розсуд. Причому спекти його можна і влітку, в
Пиріг з брусницею
Пиріг з брусницею
Якщо ви любите насолоджуватися теплою домашньою атмосферою за чашкою ароматного чаю, якщо для вас важлива якість випічки, крім цього ви любите експериментувати на кухні, або хочете по-справжньому
Ожина з цукром на зиму
Ожина з цукром на зиму
останнім часом люблю заготовляти на зиму варення без варіння, тобто яке не вимагає термічної обробки. Завдяки цьому способу всі корисні властивості і вітаміни зберігаються в баночках. Весь процес
Варення зі сливи з кісточкою
Варення зі сливи з кісточкою
Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки