Пиріг з брусницею
Якщо ви любите насолоджуватися теплою домашньою атмосферою за чашкою ароматного чаю, якщо для вас важлива якість випічки, крім цього ви любите експериментувати на кухні, або хочете по-справжньому здивувати гостей, тоді пропонуємо спекти пиріг з брусницею і сметаною!
Пиріг з брусницею рецепт зі сметаною
Готувати такий брусничний пиріг просто, тому що тісто дріжджове, а пісочне, а сметанна заливка сира. Запасайтеся з літа стиглої брусницею, т. до. цей смачний пиріг однозначно припаде до смаку вашій родині.
як приготувати брусничний пиріг покроковий фото рецепт
У списку інгредієнтів дано максимальна кількість продуктів, хоча мені знадобилося менше сметани (приблизно 350-400 гр. і відповідно менше цукру – пробувала на смак, було дуже солодко), все залежить від діаметра вашої форми.
Порада: для начинки можна використовувати свіжі, заморожені, консервовані ягоди або навіть брусничне варення, а так само можна додати яблука, груші та інші фрукти. Для аромату в тісто можна додати корицю або ванілін.
Інгредієнти:
- борошно – 300 г;
- цукор – 450 г;
- маргарин – 100 г;
- яйце – 2 шт.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- брусниця – 200 г;
- сметана – 500 г
Процес приготування:
Відокремити від цукру 150 гр. і розтерти його з розм'якшеним маргарином до однорідної маси.
Додати яйця до маргаринової масі.
Акуратно перемішати. Можна спочатку яйця збити, а вже потім додавати до маргарин з цукром, все залежить від того, яким способом ви зазвичай замішуєте пісочне тісто. Далі невеликими порціями всипати борошно, просіяне з розпушувачем і замісити некруте тісто. В принципі, для основи можна зробити своє улюблене пісочне тісто, зовсім не обов'язково строго слідувати цим рецептом.
Підготувати форму: якщо є необхідність, то змастити вершковим маслом або маргарином, а якщо форма силіконова, то пропустити цей крок. Руками рівномірно розподілити тісто по дну форми і зробити невисокі бортики. У мене вийшли бортики нормальними по висоті, а от при випічці вони стали дуже товстими, хоча не скажу, що багато тіста пустила на краю.
Зверху рівним шаром розподілити брусницю. Перед цим її необхідно перебрати і промити, дати стекти рідини. Якщо боїтеся, що виділиться багато соку, і пиріг вийде клеклым, то можна присипати ягоди однією-двома ложками крохмалю.
Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 1800С духовці протягом 30 хвилин. Тим часом збити міксером сметану з цукром.
Тепер гарячий пиріг з брусницею залити сметанною заливкою.
Остудити і прибрати в холодильник на 2 години.
Приємного чаювання!
Як приготувати смачний брусничний пиріг розповіла Ганна Михайличенко, рецепт і фото автора.