» » Пиріг з брусницею

Пиріг з брусницею


Якщо ви любите насолоджуватися теплою домашньою атмосферою за чашкою ароматного чаю, якщо для вас важлива якість випічки, крім цього ви любите експериментувати на кухні, або хочете по-справжньому здивувати гостей, тоді пропонуємо спекти пиріг з брусницею і сметаною!

Пиріг з брусницею рецепт зі сметаною

Пиріг з брусницею

Готувати такий брусничний пиріг просто, тому що тісто дріжджове, а пісочне, а сметанна заливка сира. Запасайтеся з літа стиглої брусницею, т. до. цей смачний пиріг однозначно припаде до смаку вашій родині.

як приготувати брусничний пиріг покроковий фото рецепт

У списку інгредієнтів дано максимальна кількість продуктів, хоча мені знадобилося менше сметани (приблизно 350-400 гр. і відповідно менше цукру – пробувала на смак, було дуже солодко), все залежить від діаметра вашої форми.

Порада: для начинки можна використовувати свіжі, заморожені, консервовані ягоди або навіть брусничне варення, а так само можна додати яблука, груші та інші фрукти. Для аромату в тісто можна додати корицю або ванілін.

Інгредієнти:

Брусничний пиріг інгредієнти
  • борошно – 300 г;
  • цукор – 450 г;
  • маргарин – 100 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • брусниця – 200 г;
  • сметана – 500 г

Процес приготування:

Відокремити від цукру 150 гр. і розтерти його з розм'якшеним маргарином до однорідної маси.

Розм'якшений маргарин цукор

Додати яйця до маргаринової масі.

Маргарин яйця

Акуратно перемішати. Можна спочатку яйця збити, а вже потім додавати до маргарин з цукром, все залежить від того, яким способом ви зазвичай замішуєте пісочне тісто. Далі невеликими порціями всипати борошно, просіяне з розпушувачем і замісити некруте тісто. В принципі, для основи можна зробити своє улюблене пісочне тісто, зовсім не обов'язково строго слідувати цим рецептом.

Пісочне тісто пиріг

Підготувати форму: якщо є необхідність, то змастити вершковим маслом або маргарином, а якщо форма силіконова, то пропустити цей крок. Руками рівномірно розподілити тісто по дну форми і зробити невисокі бортики. У мене вийшли бортики нормальними по висоті, а от при випічці вони стали дуже товстими, хоча не скажу, що багато тіста пустила на краю.

Тісто для пирога у формі

Зверху рівним шаром розподілити брусницю. Перед цим її необхідно перебрати і промити, дати стекти рідини. Якщо боїтеся, що виділиться багато соку, і пиріг вийде клеклым, то можна присипати ягоди однією-двома ложками крохмалю.

Брусниця для пирога

Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 1800С духовці протягом 30 хвилин. Тим часом збити міксером сметану з цукром.

Збита сметана цукор

Тепер гарячий пиріг з брусницею залити сметанною заливкою.

Сметанна заливка пиріг

Остудити і прибрати в холодильник на 2 години.

Готовий пиріг з брусницею

Приємного чаювання!

Пиріг з брусницею рецепт

Як приготувати смачний брусничний пиріг розповіла Ганна Михайличенко, рецепт і фото автора.

Радимо прочитати

Ягідний пиріг
Ягідний пиріг
Зовсім простий в приготуванні, але разом з тим дуже апетитний ягідний пиріг готується з бісквітного тіста з додаванням різноманітних ягід на свій смак і розсуд. Причому спекти його можна і влітку, в
Цільнозерновий вишневий пиріг
Цільнозерновий вишневий пиріг
Бездріжджові пироги з цільнозерновий борошна набагато корисніше традиційних, адже борошно грубого помелу дає необхідну кількість вітамінів групи В, не так небезпечна для фігури. При додаванні
Тертий пиріг з варенням
Тертий пиріг з варенням
У нашій родині класичний тертий пиріг з варенням є неодмінним атрибутом недільного обіднього столу. Випічка настільки універсальна і проста у виконанні, що готувати її завжди в задоволення, а є – тим
Пасхальний пиріг - паска
Пасхальний пиріг - паска
Вже зовсім скоро настане сімейне свято Світлої Пасхи. Це день, коли за святковим столом збираються близькі родичі і друзі. Протягом тижня до цього свята господині готують всілякі частування. Головним

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки