Помідори мариновані на зиму - 7 рецептів в банках
Добрий всім моїм читачам! На зв'язку з вами Катерина. Що ж, вересень в самому розпалі, давайте робити домашню консервацію. Пропоную сьогодні варіанти смачненьких і ароматних помідорів на зиму в банках.
Беріть ваші улюблені червоні, жовті, а також зелені овочі різних сортів, я звичайно віддаю перевагу для засолювання «Медову краплю», «Метелиці», «диньки», «Дядю Ваню» і ін. Орієнтуйтеся на свої смаки і переваги.
Всі рецепти я вважаю за краще робити з оцтовою есенцією, з лимонною кислотою ні разу не робила. Хто якщо робить, будь ласка please поділіться внизу своїм коментарем і відкликанням.
Як відомо, таку овочеву консервацію можна робити двома способами, це холодним і гарячим. Холодним способом зазвичай в джерельну або фільтровану воду додають аспірин, а гарячим - оцет. Насправді інтерпретацій «хоч греблю гати».
Рецепт маринованих помідорів з часником швидкого приготування
Перевірений і я б сказала царський варіант, найголовніше, що його схвалили мої близькі, так що беріть ручку і записуйте і бігом на кухню творити. Цей рецепт бабусин, мені він завжди нагадує смак дитинства, можливо, коли ви його зробите у вас теж налинуть такі спогади.
Ще хочу сказати, що маринад буде універсальним, з ним ви можете приготувати і законсервувати хоч овочеве асорті, мариновані огірочки або навіть кабачки.
Нам знадобиться:
на 3-літрову банку помідорів:
- помідори - 1,7 кг
- болгарський перець - 1-2 шт.
- кріп з парасольками -4 шт.
- часник - 6 часточок
- чорний горошок запашний - 9 шт.
- перець чилі за бажанням
- петрушка або інша зелень за смаком
- вода - 1,5 л
- сіль - 2 ст.л з гіркою
- цукор - 4 ст.л
- оцет 9% - 8 ст.л
Спосіб приготування:
1. Для цього варіанту можна взяти будь-який сорт помідорів, на цьому фото ви бачите латвійський сорт жовті «Динька» вони дуже добре з року в рік дають урожай. А також разом з ними візьміть будь-які ваші улюблені сорти червоних помідорів.
Важливо! Якщо ви будете в соліннях поєднувати різні кольори, то завдяки цьому заготовки будуть виходити барвистими і апетитними!
2. Заздалегідь помийте дари природи: базилік, петрушку, солодкий болгарський перець, який поріжте на кілька частин і приберіть семянки.
3. Далі приготуйте чорний перчик горошком і перець чилі розріжте на кілька частин, щоб вийшли колечка з насінням.
4. І найголовніший інгредієнт, без якого я вважаю взагалі не можливо робити соління це парасольки кропу.
5. Ну, що ж приступайте до творчого наповнення. На дно стерилізованої банки покладіть парасольки кропу, колечка пекучого перцю, і перець горошком.
6.Чеснок, кожну долечкамі розріжте на 2-3 пластинки кухонним ножем і закиньте в банку. Тепер залишилися наші найголовніші компоненти наші жовті і червоні помідори.
Цікаво! Ніколи не вийде зробити так, щоб банки були однаковими. Порядок і кількість інгредієнтів ви можете змінювати на свій смак і під настрій.
Важливо! В одну банку ви можете покласти листя смородини, в третю більше болгарського перцю, листя вишні або хрону, не бійтеся експериментувати! Я роблю ще з морквою і капустою, з шматочками цибулі і огірками.
7. Для мене дуже важливою умовою є два компонента, без яких ніяка засолювання не буде такою ароматною, це часник і, як я говорила раніше парасольки кропу. А також можна додати лавровий лист. А ось робити тільки з лавровим листом і без спецій на мій погляд буде безглуздо, як то вже зовсім не цікаво.
8. Зверху покладіть залишився часник, петрушку і пару парасольок. Вміст банки заповніть гарячою, тільки що, скипіла.
Важливо! Наливайте воду строго по центу до 1/3 висоти банки. Дайте постояти 1-2 хвилини, щоб банку з легкістю могла нагрітися, а потім додайте решту води до краю горлечка.
8. Накрийте посуд пастерилизованное кришкою, після чого в такому вигляді банку повинна постояти 20-30 хвилин. І так далі наповніть решту банку.
9. Що ж, тепер залишається приготувати розсіл, так званий маринад, в воду додайте сіль, цукор і доведіть до кипіння.
10. З банок злийте рідину, це дуже зручно робити за допомогою спеціальної кришки, яку ви можете виготовити самі.
Важливо! Для зручності просто звичайну пластикову кришку прокалите шилом, зро кілька дірочок по всій поверхні або ж купите в магазині.
11. Ура! Ось вона пора фінальної частини, поступово виливайте закипілий розсіл в банку. Коли баночка наповниться приблизно на дві третини, то додайте оцтову есенцію, 8 столових ложок.
Важливо! Беріть тільки 9% оцет, будь ласка не переплутайте, а то наллє 70% і все зіпсуєте, вийде моторошна Кислятина і порве кришки. А ви буде ламати голову, чому ж так вийшло.
Далі долийте розсіл до горлечка. Розрахунок води та оцту дан на 1,5 літра води, стільки приблизно знадобиться на трилітрову банку.
12. Накрийте кришкою і закатати. Встановіть кінчик пружинки на початок лабіринту і рухаючись по годинникової стрілки дійдіть до центру. У вас може бути своя якась інша закрутка. У центрі зробіть 2-3 обороту і рухайтеся в зворотну сторону проти годинникової стрілки, для того щоб, послабити закочувати пристрій.
13. Тадам, ось і весь процес, готові жовті і червоні помідори на зиму переверніть догори вниз і укутайте рушником або поставте під шубу до повного охолодження.
Такі помідори люблять їсти не тільки мої близькі, а й сусіди, друзі і інші родичі. Вони дуже добре зберігаються навіть в квартирі, на полиці на кухні або в коморі, бажано в затемненому місці.
Ось так швидко і смачно можна приготувати таку засолювання, повірте вони виходять дуже Ульотне і класними, вам обов'язково сподобається!
Відео: Мариновані помідори на зиму
Оскільки в цій замітці я показую варіанти помідор з оцтовою есенцією, а хтось може бути краще готувати з лимонкою, то пропоную вам подивитися ось це відео з каналу ютуб:
Дуже смачні і солодкі мариновані помідори з цибулею на зиму
У цьому швидкому рецепті теж немає нічого складного, навчиться робити будь-яка починаюча і юна господиня. Цікаву нотку внесе ріпчасту цибулю. За цим варіантом виходять дуже симпатичні, смачні і тверді помідорчики, а ще вони дуже хрусткі.
Нам знадобиться:
- помідори - 16 шт.
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- часник - 5-7 зубчиків
- лавровий лист - 2-3 шт.
- перець духмяний горошком - 10 шт.
- оцет 9% - 1 ч.л
- сіль - 1 ст.л
- цукор - 3 ст.л
- листя смородини - 2 шт.
- суцвіття кропу - 2 шт.
- перець горошком - 4-6 шт.
- банки - 2 шт по 0,8 л.
Спосіб приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, поріжте кільцями. І відразу ж покладіть його на дно стерильної банки. Зубок часнику поріжте кулінарним ножем навпіл і покладіть в банку.
2. Потім суцвіття кропу і далі візьміть помідор і зробіть в центрі невеликий отвір.
3. У цей отвір помістіть часник, одну пластинку від зубчика. З одного зубчики часнику зробіть 3-4 пластинки. Таку роботу потрібно виконати з усіма помідорами. Далі укладіть їх в баночку (5-6 шт.). Зверху присипте знову кільцями цибулі і помідори.
Те ж саме виконайте з другою банкою.
Важливо! Можна вставити в помідор цілий зубок часнику, дивлячись яка вона за розміром, я люблю брати невеликі.
Цікаво! Взагалі цей варіант мені дістався від бабусі, вона завжди так маринована саме болгарські помідори ще за радянських часів, як все робили в СРСР.
4. Закип'ятіть чайник і залийте банки окропом, прикривши їх кришками на 5 хвилин. Поки вони стоять займіться маринадом, на літр води знадобиться 3 ст.л цукру і 1 ст.л солі, 2 лаврові листки, 4 горошку чорного перцю. Накрийте кришкою і почекайте поки розсіл закипить.
5. З банок вилийте розсіл, а потім наповніть новим запашиста киплячим маринадом. В кінці додайте оцет по 0,5 ч.л в кожну банку.
6. Прикрийте кришками нещільно і помістіть баночки в каструлю з водою, (на дно можна покласти рушник, щоб не лопнули банки), стерилізувати на 8-10 хвилин з уже готовими заготовками.
Ну, а потім дістаньте і добре закрутіть, переверніть кришками вниз, укутайте рушником або пледом до повного охолодження. Зберігайте в холоді, наприклад в погребі. Смачного!
Хрусткі мариновані помідори на зиму - рецепт на 1 літрову банку
Цей досить солодкий варіант із зеленню і з часником, просто фантастично обладнаний, а головне простий у виконанні і не дорогий. Ділюся з великим задоволенням їм з вами, шановні гості і передплатники блогу.
Нам знадобиться:
На 1 літрову банку:
- помідори солодкі - 300 г
- перець болгарський - 1 шт.
- часник - 3 часточки
- чорний запашний перець - 10 шт.
- лавровий лист - 1-2 шт.
- хрін, кріп, петрушка, базилік за смаком
Маринад на дві літрові банки:
- вода - 1 л
- сіль - 1 ст.л
- цукор - 3 ст.л
- оцет - 70 мл
Спосіб приготування:
1. Баночки і кришки простерилизуйте в духовці, помийте їх і поставте на решітку в холодну духову шафу. Потім увімкніть і виставите температуру 100-120 градусів і так ця операція повинна тривати протягом 5 хвилин. Це дуже зручний спосіб, краще ніж паровий.
2. Тепер приступите безпосередньо до самої консервації. Помідори вимийте, перець поріжте на пластики. У кожну простерилізованих банку покладіть 2 зубчики часнику, 2 лаврових листки, 10 горошин, парасольку кропу, четвертинку аркуша хрону, трохи базилік і петрушку.
Цікаво! Можна покласти цибулю і моркву, або морквяний бадилля, це вже на ваш розсуд.
Покладіть акуратно і плотненько помідори і солодкий болгарський перець.
3. Залийте окропом з чайника, накрийте стерильними кришками і дайте прогрітися хвилин п'ятнадцять.
4. Зробіть маринад, для цього всі компоненти змішайте між собою і доведіть до кипіння.
З літрових банок вилийте воду за допомогою спеціальних кришок. І потім влийте готовий киплячий розсіл. Закрутіть банки кришками, переверніть, добре укутайте і дайте охолонути.
Важливо! Найкраще вкривати теплим зимовим ковдрою або пледом, а краще шубою.
Зберігайте баночки в спеціально відведеному місці, наприклад на утепленій лоджії або погребі. Приємних вам заготовок!
Помідори мариновані без стерилізації
На жаль ГОСТовского варіанту я не знаю, але зате цей простий і нескладний рецепт без стерилізації сподобається абсолютно всім, адже він дуже швидкого приготування і без всяких проблем. Перевірений роками і моїми улюбленими маленькими фахівцями. &# 128578;
Нам знадобиться:
- помідори - 7 кг
- ріпчаста цибуля - 0,5 кг
- перець болгарський - 1 кг
- селера - 2 пучка
- лавровий лист
- петрушка - 3 кореня
- часник - 3 головки
- чорний перець горошком - 20-30 шт.
Для розсолу-маринаду:
з розрахунку на 1 літр води:
- цукровий пісок - 3 ст.л з гіркою
- сіль - 1 ст.л
- оцет 9% - 70 г
Спосіб приготування:
1. Отже, банки не стерилізують. На дно викладіть стебла селери, ріпчасту цибулю, якщо невеликий можна покласти цілими головками, а великий розріжте на 4 частини, можна часточками. Далі 2 зубчики часнику, корінь петрушки, пару штучок, ось такі смужки потрібно зробити з нього, як на картинці, чорний горошок -7-10 шт., Лавровий лист - 2 шт. і для краси болгарський перець.
2. Наповніть банки помідорами щільно, щоб не було порожнеч і простору. І по середині банки покладіть заново гілочку селери, зубчик часнику і шматочок цибулі і наповніть овочами. Зверху можна покласти шматочок перцю і гілочку селери.
Ось скільки вийшло банок, з тієї кількості, то що в списку. Має вийти дві трилітрові банки, дві дволітрові і три літрові.
3. Закип'ятіть каструлю з водою і наповніть нею банки до самого верху, закрийте кришками. Після злийте воду, коли пройде 15 хвилин, і заміряйте скільки вийде літрів. Вийде приблизно 5,5 л води, плюс додайте ще 0,5 л води, щоб не дай бог не вийшло, що вам трохи да не вистачить.
Цікаво! Можна зробити по-іншому, якщо банки не стерилізовані, перший раз залити крутим окропом, накрити кришками, дати постояти 15-20 хвилин, вилити воду.
Наповнити знову баночки киплячою водою на 15 хвилин, потім вилити в каструлю, додати до неї сіль і цукор і залити овочі втретє. Ця така, так би мовити триразова або потрійна заливка. Про це способі я знаю давно, але ніколи ним не користуюся.
4. З води зробіть розсіл з розрахунку правильної пропорції, так як тут 6 літрів води, значить цукор, сіль і укус помножте на 6. Спочатку потрібно додати тільки цукор і сіль. Доведіть суміш до кипіння. Тепер влийте оцтову есенцію і дайте знову закипіти рідини.
5. Киплячій гарячою заливкою вдруге залийте банки з помідорами, накрийте кришками і закатати. Переверніть зверху вниз готові заготовки, укутайте добре подвійним ковдрою і дайте охолонути до холодного стану.
6. Красотіщщщща! Дуже смачненькі і шалено гарненькі. Пробуйте приготувати і у вас без праці все вийде!
Помідори черрі на зиму просто пальчики оближеш
Такі маленькі дрібні помідори, коли я перший раз їх побачила, я в них закохалася. Такі крихти і такі лапулька, відрізняються вони тим, що цей сорт саме черрі солодше всіх інших. І погодьтеся на столі в ролі закуски на красивою тарілочці вони будуть дуже привабливими.
Тому пропоную зробити вам такі консервовані на зиму помідори, як в магазині з такої детальної покроковою інструкцією.
Нам знадобиться:
- парасольку кропу - 1 шт.
- хрін - 1 лист
- перець чилі - за смаком або 0,5 шт.
- часник - 2 зубчики
- перець чорний горошком - 4 шт.
- оцтова есенція 9% - 1 ч.л
- цукор - 1 ст.л
- сіль - 1 ч.л
Спосіб приготування:
1. Зараз буквально за 10 хвилин ви навчитеся робити це соління. Отже, на дно підлогу літрової баночки покладіть вимитий парасольку кропу, лист хрону, зубчики часнику. Обов'язково для гостроти додайте перець чилі, досить буде половинки, хто любить гострі на смак, то можна покласти побільше, але дивіться не переборщіть, а то будуть гіркими.
Важливо! Не бійтеся робити кожен раз по-різному, брати інгредієнти спецій і зелені в різних пропорціях, це вам подарує різні смаки.
До речі, скоро напишу як робити помідори по-корейськи, слідкуйте за оновленнями блогу, підписуйтесь в групу в контакті. Отже, наповніть цілими помідори баночку.
2. Далі візьміть чайну ложечку і налийте в неї оцту, додайте в банку.
3. Тепер окропом залийте вашу скляну ємність, це потрібно для того, щоб дізнатися скільки за кількістю води нам буде потрібно. Далі вилийте всю рідину в каструлю і додайте сіль і цукор, доведіть до кипіння.
Після готовий маринад вилийте в підлогу літрову банку з помідорами, прикрийте кришкою.
4. Займіться стерилізацією. Для цього візьміть каструлю, на дно покладіть рушник, а потім поставте баночку з овочами. Залийте водою і поставте кип'ятити, час стерилізації 5 хвилин, таким чином банку не лопне і помідори не розваряться і не потріскаються.
5. Закрутіть після стерилізації кришку або ж, якщо у вас звичайна крутиться кришка, закрутіть і як зазвичай переверніть догори дном. Ось і все, вуаля!
6. Укутайте під ковдрочку і дайте рівномірно не поспішаючи охолонути. Виглядає дуже компактно і красиво!
Відео: Мариновані помідори часточками
Цікавий і незвичайний варіант з додаванням рослинної олії, та ще й не цільними помідорами, а шматочками, скибочками. Дивіться самі і все побачите:
Помідори під снігом на зиму
Най, най мій улюблений класичний варіант, вже виглядає він просто приголомшливо і оболденно смачно. Секрет цього рецепта в тому, що він без спецій, але тут дуже багато часнику, але не дивлячись на це, помідори виходять дуже солодкими і ароматними, а який шикарний зовнішній вигляд, вообщем просто ульот!
Нам знадобиться:
- помідори
- часник очищений часточками
- оцет 70%
- сіль
- цукор
Спосіб приготування:
1. Зробіть підготовчу роботу, банки простерилизуйте, кришки помийте і прокип'ятіть.
Візьміть кожну помідор і проткніть її зубочисткою, в тому місці, де у неї плодоніжка. Як ви думаєте для чого це робиться?
Важливо! Це потрібно робити для того, щоб шкурка у овочів не потріскалася. Застосовуйте це важлива дія в усіх інших видах закочування під кришку помідор.
Тепер, що стосується часнику, оскільки зараз все набагато простіше і швидше, світ став сучасний, можна все зробити за пару хвилин, тому пропоную подрібнити його в блендері. У кого немає такого приладу можна порізати ножем або видавити через чеснокодавку.
Кашка вийде дуже сильним і запашиста, самі розумієте.
2. Розкладіть помідори по банках, робіть це компактно, покладіть чим більше, тим краще, щоб не було порожнеч і простору.
Важливо! При бажанні ви можете порізати помідори на дольки, тут вже, дивлячись які у вас вони великі чи дрібні. Зауважте цей вид засолювання без кропу і без хрону, без лаврове листя і інших будь-яких-спецій, це гранично важливо.
Залийте банки окропом, щоб прям вода пролилася на стіл або рушник. Накрийте кришками і дайте постояти 15 хвилин. Всю процедуру повторіть з кожної баночкою.
3. Злийте воду з банок в мірний великий стаканчик. Вийшло 2 літри, тепер додайте в рідину сіль і цукор. На 1 літр додайте 150 г цукру, 1,5 столових ложки солі і 1,5 столової ложки оцтової есенції 70%. Все повинно добре розчинитися і закипіти.
4. Поки готується розсіл додайте часнику в баночки, додавайте стільки скільки хочеться.
Важливо! На 3 літрову банку потрібно додати 1,5-2 ст.л часнику, можна і більше, часником ви не зіпсуєте смак.
5. Акуратно залийте солодким маринадом. Все вийшло чітко і добре. Закрийте кришками.
6. Ось вони помідори в снігу, як на Новий рік. Красавчики, чи не так? Переверніть кришками вниз і за традицією укутайте їх під шубу. Тримайте їх у темному місці бажано в погребі. Всім смачного!
Цікаво! У моєму дитинстві такі творінкі називали їжачками з часником, це зараз їм придумали нову назву під снігом.
Ну, що ж, друзі на цьому у мене сьогодні все. Буду прощатися з вами, діліться своєю думкою, пишіть коментарі, вступайте в мою групу в контакті. До нових зустрічей! Бувайте усі!
P.S Розкажіть, коли ви починаєте пробувати заготовки? І як зазвичай ви подаєте їх до столу? Я люблю фарширувати їх часником і зеленню або у вигляді армянчіков, а ви?