Бананове молоко дивовижного кавового кольору має м'який вершковий смак і зберігає характерну в'язкість стиглих бананів, яка стає справжньою родзинкою. Чудовий десерт дуже мотивує дітей. Пастеризоване молоко можна не кип'ятити, а просто нагріти при бажанні, і окремо ввести рідкий шоколад, який можна розтопити на водяній бані, і бананове пюре. Так можна зберегти більшу частину вітамінів, які містить фрукт.
Якщо своєрідний коричнева аромат не до смаку малюкам, його можна замінити ваніллю. Напій подають одразу після приготування, поки не осіла пишна піна.
Складові
- молоко 600 мл
- банан 1 шт.
- шоколад 30-40 г
- кориця на смак
- мед за смаком
Приготування
1. Влийте молоко в сотейник. Очистіть банан від шкірки. Використовуйте стиглі фрукти. Вони набагато духмяний і солодший. Наріжте тонкими кружечками. Додайте до молока. 2. Шоколад наріжте невеликий стружкою і додайте до решти інгредієнтів. 3. Сотейник встановіть на плиту, і виставте помірний вогонь. Вміст доведіть до кипіння, час від часу перемішуйте, щоб шоколадна стружка розтанула. Прокип'ятіть близько 1-1,5 хвилин і зніміть сотейник з вогню. 4. Стаціонарний блендер пробийте всі інгредієнти до однорідної маси без грудочок. Можна додати мед або цукор за смаком. Можливо, солодощі банана буде досить. Перемішайте, щоб мед розчинився, і спробуйте на смак. 5. Заздалегідь підготуйте товстостінні стакани або келихи. Розподіліть вміст по склянках. Зверху посипте щіпкою меленої кориці. Подавайте до сніданку або десертному столу. Молочний напій з бананом можна вживати як в теплом, так і холодному вигляді. У літню пору року, можна додати кубики льоду або морозиво.