Бананові мафіни
Всім любителям бананів присвячується ...
Зізнатися, я готувала бананові маффіни вперше, і зовсім не розчарована. Мені сподобалося, так що рано чи пізно на сайті обов'язково з'являться ремікси цього рецепта :)
По-перше, мені дуже сподобався відверто банановий смак готового тіста. Маффіни виходять дуже ніжними і пористими, при цьому відмінно тримають форму і не розпливаються в духовці, утворюючи «шапочку» правильної круглої форми. На підготовку у мене пішло не більше 5 хвилин плюс ще 25-30 хвилин на запікання. Погодьтеся, це дуже швидко для випічки.
Отже, справа була ввечері, але столі лежали банани. З'їсти один, что-ли? Неееет, це банально. Потрібно придумати що-небудь покруче :) Ці думки змусили мене залізти в інтернет і забити в пошуковому рядку «страви з бананів». І що ви думаєте? Виявилося, що бананові маффіни нині на піку своєї популярності. Випадок все вирішив, залишилося тільки втілити бажане в дійсне.
Мафіни з бананом
Інгредієнти (на 6 маффинов):
- 70 г цукру
- 1 велике яйце
- 50 г вершкового масла
- 120 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача (можна трохи менше)
- 1 банан
Отже, притупити до п'ятихвилинного процесу приготування тіста. Яйце зіб'ємо з цукром до легкої піни.
Потім введемо 50 г вершкового масла. Для зручності масло слід заздалегідь дістати з холодильника або просто злегка розтопити його в мікрохвильовій печі (плавляться, а довести до м'якої консистенції).
Розмішуючи ложкою тісто ви помітите, що воно вже дуже густуватої, але нехай вас це не збентежить. Після додавання банана тісто придбає потрібну текучу консистенцію.
Банан ламаємо на невеликі шматочки і відправляємо на хвилину в мікрохвильовку. Після термообробки банан стає дуже м'який, його легко можна перетворити в пюре за допомогою виделки, що я і зробила.
Додаємо банан в тісто і ретельно все перемішуємо.
Розподіляємо тісто порівну на 6 частин, заповнюючи їм формочки для кексів або маффінів. Як це зробити легко і швидко? Спочатку відправте в кожну формочку по столовій ложці тесту, потім ще по одній, а потім по половині ложки. Тісто закінчилося, формочки однаково сповнені на 2/3 свого об'єму. Духовка розігріта до 180 градусів.
Випікаємо бананові мафіни 25-30 хвилин до рум'яної поверхні. Ось як виглядають мафіни, тільки що покинули духовку :)
Якщо ви плануєте приготувати бананові маффіни на велику компанію - подвійте або утройте кількість всіх інгредієнтів, при цьому дотримуйтесь пропорції.
Рекомендую такі мафіни зі склянкою теплого молока :)