Картопля-гармошка з салом в духовці
Уважно вдивіться в це фото запеченої в духовці картоплі. Дивлячись на цю смачну, пряну, ідеально виглядають картопельку з тоненькими скибочками сала особисто у мене виникає тільки одна думка: хочу її з'їсти :) Мені дуже сподобався цей рецепт, обов'язково буду готувати таку картоплю ще й ще, і вам від душі раджу. Рецепт картоплі-гармошки з салом в духовці неймовірно простий, нехитрий і не зажадає від вас багато часу, сил і засобів. А в якості доповнення до вже готового блюда я можу порадити будь-який соус (відмінно підійде тартар, потрібно як-небудь зробити фоторецепт його приготування) і овочевий салат або соління. Єдине уточнення від мене - по можливості вибирайте картоплю поровнее, краще довгасту.
Складові:
- 4 великі довгасті картоплини
- 100 г сала
- сіль
- мелена паприка
- мелений перець
Рецепт приготування картоплі-гармошки з салом в духовці
Включаємо духовку розігріватися до 180-200 градусів. Сало попередньо заморожуємо в морозильній камері, це дозволить нарізати його на рівні тонкі шматочки (м'яке сало так не накраєш).
{ad1}
Картоплю миємо за допомогою щітки для миття овочів або просто жорсткою стороною губки для миття (саме так я і поступила). Потім робимо в кожній картоплині глибокі надрізи на однаковій відстані одна від одної. Частоту і кількість надрізів регулюйте самостійно, але намагайтеся не перестаратися і не розріжте картоплю навпіл :)
Скибочки сала акуратно вкладіть в розрізи картоплі, потім щедро посоліть, поперчіть і посипте невеликою кількістю паприки. В принципі, ви можете використовувати будь-який інший набір спецій, який вам краще, але сіль все ж обов'язкова.
Поки ми займалися підготовкою картоплі - духовка розігрілася до потрібної температури. Кладемо картоплю на деко або в будь-яку форму для запікання, відправляємо в духовку на 45 хвилин. Різні сорти картоплі мають різний час приготування, але в цій страві чим краще пропечена картопля, тим смачніше вона вийде.
Ось і готова наша картопля-гармошка. Виглядає вона чудово, а на смак, повірте, теж дуже і дуже. Про запас це блюдо краще не готуйте, картопля-гармошка найсмачніше в свежеприготовленном вигляді. До того ж простота рецепта дозволить вам готувати цю страву в будь-який час без особливої підготовки. Приємного апетиту, шановні гості сайту!