Сало в духовці
Сало це прекрасна делікатесна закуска на будь-який випадок життя. Його можна не тільки солити, але і запікати, коптити, варити, маринувати і т. д. Додаючи різні інгредієнти до базового продукту, змінюючи спосіб приготування, ви можете отримати на виході зовсім різні смакові якості. Сьогодні пропонуємо вам приготувати запечене сало в духовці у фользі або рукаві для запікання.
Сало в духовці
В моєму рецепті використовується адигейська аджика, в якій зібрано прекрасний ароматний букет трав і спеції. Також я додала трохи пластівці сухої паприки і мелений порошок, це додало не тільки смак, але і колір свинячий прошарку. Буду запікати сало в духовці, при цьому використовую фольгу. Але ви можете запекти шмат м'яса або сала в термостійких пакетах або в тесті (прісному або дріжджовому). Таке тісто просочиться жиром і стане дуже смачною коржем, яка замінить хліб. Фольга забезпечить вам чисті стінки духовки деко і, повірте, дуже зручно!
Приступимо до приготування. Для початку виберіть гарний шматочок сала з прошарком м'яса. Можна лише взяти пласт зі спини, грудинку, а от мені до вподоби тонка очеревина. Така свиняча прошарок ще називається пузанина або подчеревок.
Як приготувати запечене сало в духовці: покроковий фото рецепт
Інгредієнти:
- Сало свіже з прошарком м'яса 1,5 – 2 кг
- Сіль – 2 ст. ложки
- Суха адигейська аджика – 1 ст. ложка,
- Суха паприка пластівцями - 1 ч. ложка,
- Мелена паприка – ½ ч. ложки.
А також алюмінієва фольга для запікання.
Процес приготування:
Свіже сало промийте і ретельно витріть серветками. Якщо є можливість, використовуйте для запікання не заморожений продукт, а свіжий. Закуска вийде смачніше.
Шматки сала натріть сіллю, обваляйте в аджике і меленої паприці. Укутайте в пакет або в харчову плівку. Залиште в холодильнику для засолювання (сухого маринування) на 12 – 24 години.
Розстеліть фольгу на деку і викладіть замариноване в спеціях і солі сало.
Ретельно загорніть шматочки у фольгу, закріпивши краю, щоб сік і аромат залишився всередині. Якщо вибрали тонкий довгий пласт грудинки, то такий «ремінець» краще перегнути навпіл, з'єднавши м'ясний шар, а для міцності обв'язати нитками.
Встановіть температуру в духовці 200 градусів. Надішліть лист з сальцем запікати. Шматочки, як на фото - на 30 – 45 хвилин, пов'язаний пласт – приблизно на 1 годину.
Потім розгорніть фольгу, щоб сало подпеклось зверху. Але будьте обережні, щоб не обпектися парами з «конверта»! Залиште запечене сало під включеної духовці ще на 10 – 15 хвилин при тій же температурі.
Потім вийміть деко, і після того, як сало охолоне, наріжте його пластиками і подавайте з хлібом, столовим хріном або гірчицею. Кому хочеться - і з чаркою міцного напою.
Приємного вам апетиту!
Рецепт сала в духовці у фользі: автор фото Слов'яна