» » Сало в духовці

Сало в духовці


Сало це прекрасна делікатесна закуска на будь-який випадок життя. Його можна не тільки солити, але і запікати, коптити, варити, маринувати і т. д. Додаючи різні інгредієнти до базового продукту, змінюючи спосіб приготування, ви можете отримати на виході зовсім різні смакові якості. Сьогодні пропонуємо вам приготувати запечене сало в духовці у фользі або рукаві для запікання.

Сало в духовці

Сало в духовці

В моєму рецепті використовується адигейська аджика, в якій зібрано прекрасний ароматний букет трав і спеції. Також я додала трохи пластівці сухої паприки і мелений порошок, це додало не тільки смак, але і колір свинячий прошарку. Буду запікати сало в духовці, при цьому використовую фольгу. Але ви можете запекти шмат м'яса або сала в термостійких пакетах або в тесті (прісному або дріжджовому). Таке тісто просочиться жиром і стане дуже смачною коржем, яка замінить хліб. Фольга забезпечить вам чисті стінки духовки деко і, повірте, дуже зручно!

Приступимо до приготування. Для початку виберіть гарний шматочок сала з прошарком м'яса. Можна лише взяти пласт зі спини, грудинку, а от мені до вподоби тонка очеревина. Така свиняча прошарок ще називається пузанина або подчеревок.

Як приготувати запечене сало в духовці: покроковий фото рецепт

Інгредієнти:

  • Сало свіже з прошарком м'яса 1,5 – 2 кг
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Суха адигейська аджика – 1 ст. ложка,
  • Суха паприка пластівцями - 1 ч. ложка,
  • Мелена паприка – ½ ч. ложки.

А також алюмінієва фольга для запікання.

Процес приготування:

Свіже сало промийте і ретельно витріть серветками. Якщо є можливість, використовуйте для запікання не заморожений продукт, а свіжий. Закуска вийде смачніше.

Шматки сала натріть сіллю, обваляйте в аджике і меленої паприці. Укутайте в пакет або в харчову плівку. Залиште в холодильнику для засолювання (сухого маринування) на 12 – 24 години.

Сало солоне з сіллю і перцем

Розстеліть фольгу на деку і викладіть замариноване в спеціях і солі сало.

Як запікати сало в духовці

Ретельно загорніть шматочки у фольгу, закріпивши краю, щоб сік і аромат залишився всередині. Якщо вибрали тонкий довгий пласт грудинки, то такий «ремінець» краще перегнути навпіл, з'єднавши м'ясний шар, а для міцності обв'язати нитками.

Встановіть температуру в духовці 200 градусів. Надішліть лист з сальцем запікати. Шматочки, як на фото - на 30 – 45 хвилин, пов'язаний пласт – приблизно на 1 годину.

Як запікати сало у фользі

Потім розгорніть фольгу, щоб сало подпеклось зверху. Але будьте обережні, щоб не обпектися парами з «конверта»! Залиште запечене сало під включеної духовці ще на 10 – 15 хвилин при тій же температурі.

Запечене сало в духовці у фользі

Потім вийміть деко, і після того, як сало охолоне, наріжте його пластиками і подавайте з хлібом, столовим хріном або гірчицею. Кому хочеться - і з чаркою міцного напою.

Рецепт сала в духовці у фользі

Приємного вам апетиту!

Рецепт сала в духовці у фользі: автор фото Слов'яна

Радимо прочитати

Солоне сало сухим способом
Солоне сало сухим способом
Коли я починаю солити сало, завжди згадую своє дитинство, коли ми з бабусею закладали на засолку не 2-3 маленьких шматочки, а цілий короб. Моя задача була насипати сіль на великі пласти сала, а
Сардельки домашні
Сардельки домашні
На вулиці весна. А там не за горами літо. З настанням теплих днів ми приступаємо до приготування наших улюблених традиційних салатів з перших овочів. Що б ще до них додати? Беремо курку, паштети,
Ковбаса печінкова
Ковбаса печінкова
Що може бути смачніше печінки? Тільки ковбаса печінкова! Про саморобної ліверної ковбаси я дізналася зовсім недавно - моя бабуся передала нам такий шматочок ковбаски на пробу. Чоловікові подарунок
Домашня буженина в мультиварці
Домашня буженина в мультиварці
Хто зможе відмовитися від красивого і соковитого шматка м'яса, запеченого з ароматними спеціями і часником? Напевно, ця пропозиція не актуально тільки для тих, хто не їсть м'ясо. Буженина відома нам
Борщ у горщику в духовці
Борщ у горщику в духовці
Борщ – це національне українське блюдо, яке давно вийшло за межі цієї держави. Де тільки його не готують! Причому у кожної господині він буде різним і по-особливому унікальним. Це пояснюється тим, що

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки