» » Солоне сало сухим способом

Солоне сало сухим способом


Коли я починаю солити сало, завжди згадую своє дитинство, коли ми з бабусею закладали на засолку не 2-3 маленьких шматочки, а цілий короб. Моя задача була насипати сіль на великі пласти сала, а бабуся вже обережно вкладала їх один на одного і перекладала великими отрезами марлі. Саме з того часу я так звикла до цих домашнім заготівлях, що магазинне сало не купую взагалі. Іноді хочеться настругати тонкими шматочками заморожене солоне сало, нарізати цибулі, взяти чорний хліб і на ніч наїстися цієї смакоти. Не повірю, якщо ви скажете, що ніколи так не робили. А яке смачне сало у вигляді собойки на збиранні картоплі або тієї ж рибалці! Може бути, ви вдома і не стали б їсти, зате там, на свіжому повітрі, у великій компанії, натрудившись, кращої їжі і не придумаєш. Перед вами покроковий фото рецепт як солити сало сухим способом з часником.

Засолювання сала сухим способом в домашніх умовах

Сало сухим способом

Солю сало сухим способом, якщо ви готуєте сало в розсолі, придивіться до цього рецептом. Можливо, відкриєте для себе не менш вдалий варіант засолювання сала в домашніх умовах.

У нашій сім'ї люблять сало з м'ясними прошарками. Саме такі шматочки і намагаюся вибирати для засолювання. Крім самих продуктів вам знадобиться марля. Вона потрібна для того, щоб шматочки не були засоленими.

Як засолити сало сухим способом

Інгредієнти:

  • 1 пачка крупної солі (або дрібної, але не йодованої)
  • 2-3 шматки сирого сала
  • 7-8 зубчиків часнику
  • перець червоний, спеції для засолювання сала, паприка і будь-які інші приправи

Процес приготування:

Отже, беремо якусь зручну глибоку ємність. Я взяла форму для запікання. У вас це може бути дерев'яний ящик, скляна тарілка, велика дошка для оброблення або навіть, на крайній випадок, картонна коробка. На дно посудини насипаємо трохи солі.

Яку сіль використовувати для засолювання сала

Зверху кладемо марлю, не складаючи її в шари.

kak-solit-salo-v-marle

Можна розрізати відріз марлі на 2 однакових шматка, а можна, як це зробила я, одну частину викласти на дно, а іншу залишити вільною.

Сало гарненько натираємо спеціями з усіх боків.

Рецепт солоного сала зі спеціями

Часник ріжемо тонкими пластинками і кладемо зверху. Деякі шматочки ховаємо всередину сала, зробивши в ньому маленькі надрізи.

Рецепт солоного сала з часником

Укладаємо підготовлений для засолювання шпик з м'ясом у форму на марлю.

Домашня засолювання сала рецепт з фото

Закриваємо другим відрізу.

Холодна засолювання сала рецепт з фото

І всю цю композицію засипаємо сіллю.

Рецепт засолки сала в солі

Її не шкодуємо, сіль повинна хорошим шаром лягти на сало.

Скільки часу солити сало сухим способом

Залишаємо посудину на добу при кімнатній температурі, потім переставляємо в холодильник і солимо сало протягом 2-ох тижнів. Потім дістаємо його з соляний «шуби» і ще дня два вымораживаем, тобто укладаємо шматочки в порційні пакети і відправляємо в морозильник.

Скільки солити сало

Ось і все. Смачне, домашнє, апетитне сало готове. Скільки разів вже солила його таким способом, жодного разу воно не виявилося надто солоним. Якщо ви любите сало, щоб у ньому відчувалася сіль, тоді її не сипте на марлю, а на самі шматочки. Хоча воно все одно візьмемо солі стільки, скільки йому потрібно. Приємного апетиту!

Засолювання сала сухим способом в домашніх умовах

Як зробити смачне солоне сало без розсолу розповіла Ксюша, рецепт і фото автора.

Радимо прочитати

Сардельки домашні
Сардельки домашні
На вулиці весна. А там не за горами літо. З настанням теплих днів ми приступаємо до приготування наших улюблених традиційних салатів з перших овочів. Що б ще до них додати? Беремо курку, паштети,
Сало в духовці
Сало в духовці
Сало це прекрасна делікатесна закуска на будь-який випадок життя. Його можна не тільки солити, але і запікати, коптити, варити, маринувати і т. д. Додаючи різні інгредієнти до базового продукту,
Рецепт смачних котлет з ліверу
Рецепт смачних котлет з ліверу
Здрастуйте, дорогі читачі! Записна книжка Анюти надихає мене на нові страви, чому несказанно раді члени моєї сім'ї. Заходжу я тут якось на сайт, а на головній - вареники з картоплею і лівером. Часу
Ковбаса печінкова
Ковбаса печінкова
Що може бути смачніше печінки? Тільки ковбаса печінкова! Про саморобної ліверної ковбаси я дізналася зовсім недавно - моя бабуся передала нам такий шматочок ковбаски на пробу. Чоловікові подарунок
Борщ у горщику в духовці
Борщ у горщику в духовці
Борщ – це національне українське блюдо, яке давно вийшло за межі цієї держави. Де тільки його не готують! Причому у кожної господині він буде різним і по-особливому унікальним. Це пояснюється тим, що

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки