Солоне сало сухим способом
Коли я починаю солити сало, завжди згадую своє дитинство, коли ми з бабусею закладали на засолку не 2-3 маленьких шматочки, а цілий короб. Моя задача була насипати сіль на великі пласти сала, а бабуся вже обережно вкладала їх один на одного і перекладала великими отрезами марлі. Саме з того часу я так звикла до цих домашнім заготівлях, що магазинне сало не купую взагалі. Іноді хочеться настругати тонкими шматочками заморожене солоне сало, нарізати цибулі, взяти чорний хліб і на ніч наїстися цієї смакоти. Не повірю, якщо ви скажете, що ніколи так не робили. А яке смачне сало у вигляді собойки на збиранні картоплі або тієї ж рибалці! Може бути, ви вдома і не стали б їсти, зате там, на свіжому повітрі, у великій компанії, натрудившись, кращої їжі і не придумаєш. Перед вами покроковий фото рецепт як солити сало сухим способом з часником.
Засолювання сала сухим способом в домашніх умовах
Солю сало сухим способом, якщо ви готуєте сало в розсолі, придивіться до цього рецептом. Можливо, відкриєте для себе не менш вдалий варіант засолювання сала в домашніх умовах.
У нашій сім'ї люблять сало з м'ясними прошарками. Саме такі шматочки і намагаюся вибирати для засолювання. Крім самих продуктів вам знадобиться марля. Вона потрібна для того, щоб шматочки не були засоленими.
Інгредієнти:
- 1 пачка крупної солі (або дрібної, але не йодованої)
- 2-3 шматки сирого сала
- 7-8 зубчиків часнику
- перець червоний, спеції для засолювання сала, паприка і будь-які інші приправи
Процес приготування:
Отже, беремо якусь зручну глибоку ємність. Я взяла форму для запікання. У вас це може бути дерев'яний ящик, скляна тарілка, велика дошка для оброблення або навіть, на крайній випадок, картонна коробка. На дно посудини насипаємо трохи солі.
Зверху кладемо марлю, не складаючи її в шари.
Можна розрізати відріз марлі на 2 однакових шматка, а можна, як це зробила я, одну частину викласти на дно, а іншу залишити вільною.
Сало гарненько натираємо спеціями з усіх боків.
Часник ріжемо тонкими пластинками і кладемо зверху. Деякі шматочки ховаємо всередину сала, зробивши в ньому маленькі надрізи.
Укладаємо підготовлений для засолювання шпик з м'ясом у форму на марлю.
Закриваємо другим відрізу.
І всю цю композицію засипаємо сіллю.
Її не шкодуємо, сіль повинна хорошим шаром лягти на сало.
Скільки часу солити сало сухим способомЗалишаємо посудину на добу при кімнатній температурі, потім переставляємо в холодильник і солимо сало протягом 2-ох тижнів. Потім дістаємо його з соляний «шуби» і ще дня два вымораживаем, тобто укладаємо шматочки в порційні пакети і відправляємо в морозильник.
Ось і все. Смачне, домашнє, апетитне сало готове. Скільки разів вже солила його таким способом, жодного разу воно не виявилося надто солоним. Якщо ви любите сало, щоб у ньому відчувалася сіль, тоді її не сипте на марлю, а на самі шматочки. Хоча воно все одно візьмемо солі стільки, скільки йому потрібно. Приємного апетиту!
Як зробити смачне солоне сало без розсолу розповіла Ксюша, рецепт і фото автора.