» » Мафіни з шинкою і сиром

Мафіни з шинкою і сиром


Мафіни з шинкою і сиром рецепт
Сьогодні приготувала ці апетитні закусочні маффіни з шинкою і сиром і поспішаю поділитися рецептом, так би мовити, прямо з печі, поки ще свіжі враження. Сподіваюся, що фото передає повною мірою наскільки крутими вийшли ці маффіни з шинкою і сиром. Закусочні мафіни вийшли ароматними, ніжними і одночасно ситними. Структура тесту вийшла дуже дірчастій, і якщо натиснути на готовий маффин, то він відскочити і повернеться до первісної форми :)

Закусочні маффіни з шинкою і сиром послужать чудовим доповненням до перших страв або закускою, або перекусом. Їх зручно брати з собою і вгамовувати голод поза домом. Зберігати їх слід в холодильнику в пакеті або контейнері, оскільки м'ясо (шинка) в їх складі передбачає холодне зберігання. Але кілька годин при середній температурі вони цілком витримають.

У цьому рецепті приготування мафінів з шинкою і сиром заявлено таку кількість інгредієнтів, якого вистачить рівно на 6 маффинов. Якщо ви бажаєте приготувати подвійну порцію - сміливо подвоюйте всі інгредієнти.

Загалом, раджу приготувати таку закусочну випічку обов'язково. Тим більше, що готувати маффіни з шинкою і сиром простіше простого. На замішування тіста у мене пішло не більше 5 хвилин, а на випікання - 25 хвилин.

Мафіни з шинкою і сиром

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій - 6 шт.

Складові:

  • 1 яйце
  • 25 г масла + ще трохи
  • 75 мл молока
  • 125 г борошна
  • 0,5 ч.л. розпушувача
  • 0,4 ч.л. солі
  • 100 г шинки
  • 70 г твердого сиру
  • 2-3 гілочки петрушки

Закусочні маффіни з шинкою і сиром, покроковий рецепт приготування

Чомусь маффіни завжди прийнято починати готувати з змішування всіх рідких інгредієнтів, тому включаємо духовку на розігрів (нам потрібна температура 180 градусів) і в глибоку ємність відправляємо 75 мл молока, одне яйце і 25 г м'якого вершкового масла. Туди ж відправляємо чверть чайної ложки солі. Грубо розмішуємо рідкі компоненти за допомогою вилки.

{ad1}


Тепер підготуємо то, що і зробить зі звичайних маффінів закусочні. 100 г шинки нарізаємо невеликими кубиками. 70 г будь-якого твердого сиру натираємо на крупній тертці, а вимиту петрушку дрібно нарізаємо.


Додаємо шинку, сир, петрушку в ємність з рідкими складовими тесту для маффінів. Потім додаємо 125 г борошна і половину чайної ложки розпушувача для тіста.


Перемішуємо тісто для закусочних маффинов виделкою до більш-менш однорідного стану (сильно старатися не потрібно).


У мене закінчилися паперові вкладиші для приготування мафінів, тому мені довелося змастити ємності для тесту невеликою кількістю вершкового масла і присипати борошном (цей метод запобігання прилипання тесту до форми називається «французька сорочка»).


Розподіляємо тісто між шістьма формочками для маффінів. Тісто накладаємо ложкою.

loading ...


До цього моменту духовка вже нагрілася до потрібної температури (принаймні моя), тому відправляємо маффіни випікатися. Час випікання - 25 хвилин або до легкого золотистого кольору поверхні маффинов.


Мені так сподобалися фотографії готових маффинов з шинкою і сиром, що я не можу зупинитися необхідним для рецепта їх кількістю і покажу вам ще додаткові цікаві ракурси. Вже дуже, на мій погляд, апетитними вийшли ці маффіни.

Мафіни з шинкою і сиром рецепт покроково з фото
Ну ось, рецепт викладено, тарілка з мафінів на столі на половину спорожніла :)

Мафіни з шинкою і сиром рецепт з фото
Залишилося побажати всім нам доброго дня і, сподіваюся, мені вдалося хоча б трохи заразити вас бажанням готувати просту, смачну і красиву їжу для себе і своїх близьких. Приємного апетиту і до швидких зустрічей!

Закусочні маффіни з шинкою і сиром

Радимо прочитати

Галета з цільнозерновий борошна з козячим сиром і кедровими горішками - рецепт з фото крок за кроком
Галета з цільнозерновий борошна з козячим сиром і кедровими горішками - рецепт з фото крок за кроком
Інгредієнти для тіста: пшеничне борошно - 150 г борошно цільнозерновий -100 г яйце - 1 шт. кефір - 80 мл сіль - ¼ ч. л. цукор - ½ ч. л. кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л. масло вершкове - 100 г

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки