Галета з цільнозерновий борошна з козячим сиром і кедровими горішками - рецепт з фото крок за кроком
Інгредієнти для тіста:
- пшеничне борошно - 150 г
- борошно цільнозерновий -100 г
- яйце - 1 шт.
- кефір - 80 мл
- сіль - ¼ ч. л.
- цукор - ½ ч. л.
- кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л.
- масло вершкове - 100 г
Інгредієнти для начинки:
- цибуля-порей - 1 стебло
- помідори черрі - 8 шт.
- сир козячий м'який або бринза - 100 г
- кедрові горіхи - 1 жменя
- кмин - ½ ч. л.
- масло рослинне - 1 ст. л.
- сіль, цукор, чорний перець - за смаком.
Час приготування 40 хвилин + 30 хвилин для запікання в духовці.
Вихід: 6 порцій
Галета з цільнозерновий борошна з козячим сиром, горіхами і томатами, рецепт з фото якої ви відкрили, відмінно підійде як доповнення до будь-якого першого блюда (особливо супів-пюре). Також її можна взяти з собою на природу і вгамувати голод. Поки на вугіллі готується мисо. Також корисний перекус знадобиться школярам і дорослим на роботі. Та й несподівані гості не залишаться без частування, адже всього за 40 хвилин ви зможете швидко і недорого нагодувати велику компанію. Ці кукурудзяні несолодкі пироги стануть частими гостями на вашому столі.
На нашому сайті вже є рецепт неймовірно красивою, смачною і ароматною галети з кукурудзяної і пшеничної муки з сиром і паприкою, спробуйте приготувати і її. Ваші смакові переваги завдяки новому блюду розширять свої межі.
Як приготувати галети з сиром і помідорами - рецепт з фото
Підготуйте всі інгредієнти для приготування тіста. Тісто дивно легке і м'яке, його можна замісити, не використовуючи кухонну техніку. Просто змішайте інгредієнти і замісити руками.
Змішайте в глибокій мисці просіяне пшеничне борошно вищого сорту і цельнозерновую борошно, попередньо просіяний її через сито. Додайте сіль і цукор, кукурудзяний крохмаль, а також злегка розтануло вершкове масло. Перетріть масло з борошном руками в крихту.
У борошно влийте кефір і яйце. Замісити тісто спочатку ложкою, а потім руками, Якщо вам здається, що тісто рідке - можна додати трохи пшеничного борошна. Якщо ж навпаки, тісто розсипається, кришиться і важко замішується - додавайте по 1 ст.л. кефіру.
Тісто виходить м'яким, але прекрасно тримає форму. Покладіть тісто на галети в поліетиленовий пакет або загорніть в плівку і помістіть в холодильник на 20 хвилин, щоб інгредієнти «подружилися» між собою і борошно виділила клейковину.
Поки тісто відпочиває в холодильнику, підготуйте всі інгредієнти для начинки в рецепті галети з козячим сиром і кедровими горіхами з цільнозерновий борошна на кефірі. Фото покроково демонструє, як приготувати начинку з тих інгредієнтів, що вказані в рецепті. Замість козячого сиру, який не завжди можна знайти в супермаркеті (та й коштує він недешево) можна взяти будь-який ропні сир типу бринзи. Помідори черрі можна замінити звичайними помідорами, особливо в сезон, ну а цибулю-порей з успіхом замінить звичайний ріпчаста, який потрібно злегка посолити.
Лук-порей наріжте тонкими півкільцями і обсмажте на олії до м'якості. Злегка остудіть. Помідори черрі поріжте навпіл, сир - пластинами, якщо він не м'який.
Тісто дістаньте з холодильника і на присипаної борошном поверхні поділіть його на 4 частини, щоб порційні галети зручно було брати кожному. Можна спекти одну велику і нарізати її на шматочки.
Качалкою розкачати один шматочок тесту в тонкий круглий пласт товщиною 0,3-0,4 мм. У центр викладіть обсмажену цибулю, відступивши від країв приблизно на 2-3 см. Краї будуть завертатися всередину, формуючи відкритий пиріг з цільнозерновий пшеничного борошна.
Зверху на цибулю викладіть шматочки сиру, помідори і присипте кедровими горішками і кмином.
Краї тесту загорніть до центру, защипуючи руками через однакові відстані. Не потрібно ні змащувати тісто, ні чекати, поки тісто підійде - рецепт цільнозерновий галети з двох видів борошна дуже простий і швидкий в приготуванні. Викладіть отримані чотири галети на деко, покривши його пергаментним папером.
Поставте галету в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Тісто стане рум'яним і злегка золотистим, сир і помідори запекутся і додадуть тесту соковитість.
Дістаньте деко з галетами з духовки, перекладіть їх на решітку, щоб вони злегка охолонули і дно не відволожилося. Аромат і смак сирних галет з цільнозерновий борошна за цим рецептом з фото винагородить вас за старання на кухні сповна!