Мафіни з грушею на кефірі з імбиром - рецепт з фото крок за кроком
складові
- Груша - 150 гр
- Кефір - 125 гр
- Борошно - 175 гр
- Цукор - 80 гр
- Олія - 50 мл
- Яйце - 1 шт.
- Мед - 1 ст. ложка
- Розпушувач - 1 ч. Ложка
- Імбир мелений - ½ ст. ложки
- Кориця - ½ ч. Ложки
Час приготування - 45 хвилин
Вихід - 12 кексів
Порційні кекси - улюблені ласощі дітей і дорослих. Готуються швидко і просто, вимагаючи звичайних продуктів, з яких виходить дуже смачний десерт. Домашні кекси на кефірі з грушею мають масу переваг:
- прекрасно підходять до сніданку, ланчу, перекусу і вечері;
- довго залишаються м'якими, зберігаючи ніжну структуру і смак;
- рецепт легко піддається зміні, дозволяючи кожен раз готувати нову випічку.
Як приготувати маффіни з грушею - рецепт з фото крок за кроком
Відміряти всі необхідні компоненти.
Окремо зібрати всі рідкі інгредієнти. У миску з яйцем влити якісне рослинне масло без запаху.
Додати до нього кефір будь-якої жирності.
Влити квітковий мед. Краще використовувати рідкий продукт, а загуслий варіант попередньо розтопити.
Ретельно збовтати рідку масу до однорідності.
В іншому посуді з'єднати сухі інгредієнти. Борошно просіяти через сито.
Всипати цукор.
Додати всі необхідні спеції і розпушувач. мелений імбир можна замінити свіжим або сушеним. Корінь імбиру досить натерти на тертці, а при використанні зацукрованого варіанти - дрібно нарізати імбир.
Добре розмішати всі компоненти з борошном.
Частинами додавати сипучі компоненти до яєчно-кефірної суміші. Замісити рідке тісто.
Грушу щільних сортів промити. Шкірку тонко зняти.
Акуратно вирізати серцевину у плода.
М'якоть груші нарізати невеликими кубиками.
Додати фрукт в тісто і рівномірно його розподілити.
Десертною ложкою розкласти тісто в форми для кексів. Заповнювати форми на ⅔.
Випікати 15-20 хвилин при 180С. Готовність випічки традиційно перевіряється лучиною.
Готовому десерту дати 3-5 хвилин для охолодження і дістати кекси з формочок. Грушеві мафіни на кефірі можна посипати цукровою пудрою.
Подавати випічку до чаю або кави. Якщо не діставати кекси з паперових капсул, то вони залишаться м'якими 2-3 дня.