» » Клафуті зі сливами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком

Клафуті зі сливами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком


Клафуті зі сливами на кефірі

складові

  • Зливи - 250-300 гр
  • Кефір - 200 мл
  • Борошно - 180 гр
  • Цукор - 120 гр
  • Яйце - 3 шт.
  • Масло вершкове - 50 гр + 20-30 гр
  • Цукрова пудра - на посипання

Час приготування - 80 хвилин

Вихід - пиріг на 12 шматків

Клафуті або заливні пироги - традиційне французьке ласощі, яке стало популярним у всьому світі. Такий десерт люблять за простоту приготування і різноманітність смаків. Пироги з ягодами висловлюють яскраві фарби літа, а соковитий клафути зі сливами уособлює зміну сезону і прихід осені. Так що вперед за насиченими сливовими десертами!

Як приготувати клафути зі сливами - рецепт з фото крок за кроком в духовці

Розглянувши всі моменти приготування клафути, ви зможете балувати їм свою сім'ю щодня. Адже з десертами, що з'єднують в собі елементи запіканок і пирогів, впорається навіть дитина.

Підготуйте і відміряйте всі необхідні компоненти.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 1

Слива - основа нашого страви. Природно, плоди повинні бути щільними, без червоточини і підгнивання. Зверніть увагу на білий наліт по шкірці. Це - знак якості, який говорить про те, що зливу не зазнала обробці. Не бійтеся використовувати таку зливу в їжу.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 2

Плоди ретельно вимийте і видаліть у них кісточку. Кожна сливка повинна бути розламані на 2 половинки.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 3

Щоб пиріг пропікся правильно і рівномірно, на цьому етапі включіть її для нагрівання на 200С.

Акуратно відокремте жовтки від білків. За допомогою міксера збийте білки в щільну білу піну. Щасливі власники кухонного комбайна можуть скористатися ним, що значно полегшить вашу працю.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 4

Жовтки з цукром міксером або комбайном перетерти до однорідності.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 5

Правильно збиті компоненти повинні збільшитися в обсязі і стати гладкою білою масою.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 6

У солодку масу викладіть м'яке вершкове масло кімнатної температури. Можна його попередньо розтопити, але тоді тісто буде мати більш рідку структуру. Акуратно вбити масло в масу.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 7

Влити кефір і розмішати його. Оскільки заливні пироги часто готуються на молоці, то не бійтеся використовувати рідкі варіанти кефіру. Навіть знежирений продукт сюди прекрасно підійде.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 8

Підсипати в тісто борошно і розмішати її, намагаючись позбутися від усіх грудочок.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 9

Увага! Випічка з великою кількістю яєць (більше 2) може готується без розпушувача. Але якщо ви переживаєте за свій пиріг, то разом з борошном в тісто можна додати трохи соди, не більше ¾ ч. Ложки.

Акуратно введіть пишні білки. Саме вони додадуть обсяг всієї випічці.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 10

Вмішувати білок в тісто краще силіконової або дерев'яною лопаткою. Чи не намагайтеся розбити всі бульбашки повітря, нехай вони залишаться в тесті у вигляді невеликих шматочків білка.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 11

Випікати клафути краще в скляній формі. У ній пиріг виглядає ошатно. Щедро змастіть форму маслом або маргарином.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 12

Ласуни можуть сміливо присипати дно форми цукром.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 13

Тепер красиво викладіть сливи на дно форми зрізом вниз. Можна не соромитися і щільно укладати фрукти один до одного.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 14

Тонкою цівкою влийте тісто у форму. Намагайтеся в процесі заливки не пошкодити фрукти, не треба щоб вони спливли наверх.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 15

Тісто має повністю покрити начинку. Якщо ви все зробили правильно, то у вас буде заготовка як на фото і сливи не будуть "плавати" в тесті.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 16

Тепер форму з тестом треба прикрити фольгою. Це необхідно для того, щоб верх пирога не підгорів.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 17

Поставити десерт в розігріту духовку і випікати 25-30 хвилин. Через пів години прибрати фольгу з форми. Якби духову шафу не був би попередньо розігрітий, то час випікання клафути збільшилася б до 20 хвилин.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 18

Продовжити випічку десерту ще на 15-20 хвилин для остаточного пропікання і появи апетитною скоринки зверху.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 19

Готовому клафути дати злегка охолонути і притрусити його цукровою пудрою для краси.

Подавати десерт до чаю, кави або молока.

Клафуті зі сливами на кефірі: фото 21

Цей універсальний рецепт застосовується і для порційних блюд. Такий пиріг можна випікати в маленьких формочках. Тоді для них кожну сливу необхідно нарізати тонкими часточками, розділяючи половинки на 2-3 частини. Всі інші дії виконуються згідно із запропонованим рецептом.

Радимо прочитати

Сливи в духовці
Сливи в духовці
Запечені сливи зберігають структуру і мають приємний смак, вони не схожі ні на варення, ні на сухофрукти. Не водянисті, не сухі і при цьому дуже смачні, такий десерт може стати відмінною

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки