» » Аджика з помідорів і часнику з варінням на зиму

Аджика з помідорів і часнику з варінням на зиму


Аджика з помідорів і часнику з варінням на зиму
Доповнення у вигляді ароматної аджики з помідорів і часнику зробить особливим будь-яку страву, воно збуджує апетит і стимулює імунітет. Сміливі люди навіть намазують аджику на хліб, роблячи самостійним стравою. У зимовий вечір знаменита приправа з Кавказу здатна оживити дружні посиденьки і виправдати вживання напоїв, що зігрівають тіло і душу.

Густий морс із стиглих солодкуватий томатів стане запорукою її відмінної якості. Тривале упарюється дозволяє домогтися пастоподібної консистенції. Заготівля добре зберігається в домашніх умовах, але можна бути впевненим, що їй не нададуть шансу вціліти до весни.

Складові

Аджика з помідорів і часнику з варінням на зиму

  • помідори 1 кг
  • перець солодкий 500 г
  • сіль 0,5 ст. л.
  • часник 140 г
  • перець гострий 1 шт.
  • цукор 1 ст. л.
  • олія соняшникова 1/3 склянки
  • оцет (9%) 60 мл
  • петрушка 1 пучок
  • кріп 1 пучок

Вихід: 2 банки ємністю 500 мл.

Приготування

Аджика з помідорів і часнику з варінням на зиму
1. Помідори промийте від бруду і пилу. Виріжте місце біля плодоніжки. Наріжте довільними шматочками.

Аджика з помідорів і часнику з варінням на зиму
2. У солодкого перцю видаліть насіння. Наріжте невеликими пластиками, зручними для подрібнення.

Аджика з помідорів і часнику з варінням на зиму
3. Підготуйте каструлю для варіння аджики. Пропустіть підготовлені помідори із солодким перцем через м'ясорубку. Перемістіть овочі в каструлю і відправте на вогонь. Помішуючи, доведіть до кипіння. З моменту закипання варіть 60 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи.

Аджика з помідорів і часнику з варінням на зиму
4. Тим часом очистіть часник і промийте гіркий перець. Їх кількість додавайте на свій смак.

Аджика з помідорів і часнику з варінням на зиму
5. Промийте кріп і петрушку. Наріжте. В окрему миску додайте подрібнений на м'ясорубці часник з гірким перцем, нарізану зелень, сіль, рослинне масло, оцет. Всі інгредієнти добре перемішайте.

Аджика з помідорів і часнику з варінням на зиму
6. Після години варіння, додайте часникову суміш в каструлю. Перемішайте і закип'ятіть. Після закипання варіть ще 30 хвилин, періодично помішуючи.

Аджика з помідорів і часнику з варінням на зиму
7. Підготуйте банки з кришками. Промийте їх і простерилизуйте. У гарячі банки розфасуйте киплячу томатну суміш і укупорьте кришкою. Переверніть і укутайте до повного охолодження. Аджика готова. Зберігайте в коморі або підвалі.

Радимо прочитати

Аджика сира без варіння
Аджика сира без варіння
Аджика, яка не зазнала глибокої термічній обробці, не тільки смачна, але і надзвичайно корисна, так як зберігає гостроту і всі природні вітаміни її овочевих інгредієнтів, і прекрасно зберігається на
Аджика з кабачків на зиму
Аджика з кабачків на зиму
Поява на столі ароматної аджики завжди сприймається з великим ентузіазмом - вона збуджує апетит, робить привабливим будь-яку страву і в морозний зимовий вечір піднімає настрій.
Аджика з червоного перцю без помідорів
Аджика з червоного перцю без помідорів
Аджика з червоного перцю або будь-якого іншого перцю - це соус (приправа) родом з Абхазії. Спочатку на початку осені бралася суха зелень, часник і сушений перець, все це перетирали на великому
Аджика з слив на зиму
Аджика з слив на зиму
Запашна приправа родом з Кавказу має пастоподібну консистенцію і гострий перцевий смак, за рахунок аромату часнику, пряних трав стимулює імунітет, обмінні процеси і, звичайно, апетит.
Аджика без варіння
Аджика без варіння
Традиційна кавказька аджика - це гостра солона приправа з червоного або зеленого гострого перцю, по текстурі - аджика, швидше паста, ніж соус, але зараз існує кілька різновидів гострих соусів,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки