» » Аджика з кабачків на зиму

Аджика з кабачків на зиму


Аджика з кабачків на зиму
Поява на столі ароматної аджики завжди сприймається з великим ентузіазмом - вона збуджує апетит, робить привабливим будь-яку страву і в морозний зимовий вечір піднімає настрій. Соковита кабачкова м'якоть і солодкий перець - ідеальна основа для пряного всесезонного соусу з кавказьким акцентом. Його особливість в тому, що всі інгредієнти повинні бути ретельно перетерті.

Перед додаванням олії і спецій овочеве пюре слід добре упарити, не допускаючи пригорання - інакше від тривалого кип'ятіння оцтова кислота випарується, а масло придбає неприємний прогірклий смак.

Складові

Аджика з кабачків на зиму
Вам знадобиться на 12 півлітрових банок:

  • кабачки 3 кг
  • перець солодкий 3-4 шт.
  • помідори 1,5 кг
  • часник 100 г
  • томатна паста 3-4 ст. л.
  • сіль 2 ст. л.
  • цукор 1 склянка
  • масло рослинне 1 стакан
  • оцтова есенція 70% 1 ст. л.

Приготування

Аджика з кабачків на зиму
1. Почніть з підготовки всіх інгредієнтів. Вага продуктів в рецепті вказано в очищеному вигляді. Помідори промийте, розріжте на 2-4 частини. Виріжте зелене місце у плодоніжки.

Аджика з кабачків на зиму
2. Кабачки для приготування аджики підійдуть зрілі, так як в них вже менше соку, і в кінцевому підсумку, соус буде більш густим. Добре промийте. Очистіть від шкірки. Розріжте на дві частини і видаліть великі насіння. М'якоть наріжте невеликими шматочками.

Аджика з кабачків на зиму
3. Перець промийте та висушіть паперовим рушником. Розріжте на дві половинки і витягніть насіння. Наріжте довільними шматочками.

Аджика з кабачків на зиму
4. Часник очистіть, промийте та висушіть.

Аджика з кабачків на зиму
5. Всі підготовлені інгредієнти пропустіть через м'ясорубку. Помістіть в зручну ємність для змішування. Перемішайте до рівномірного розподілу.

Аджика з кабачків на зиму
6. Підберіть велику каструлю для варіння на 4,5-5 літрів. Перемістіть туди овочеву суміш. Додайте цукор, сіль, масло без запаху, оцтову есенцію. Все добре перемішайте і відправте на вогонь. На середньому вогні доведіть до кипіння. Коли маса почне булькати, прикрийте кришкою і кип'ятіть 30-35 хвилин. Періодично перемішуйте, щоб овочева маса не підгоріла на дно.

Аджика з кабачків на зиму
7. Промийте баночки з кришками і простерилизуйте. В даному випадку вийшло 12 півлітрових банок. У стерильні банки розкладіть аджику і прикрийте відразу кришками.

Аджика з кабачків на зиму
8. Банки поставте в глибоку каструлю, на дно якої застеліть тканину. Залийте гарячою водою трохи нижче горлечка банки. Стерилізують 15 хвилин з моменту закипання.

Аджика з кабачків на зиму
9. Щільно укупорьте, переверніть і укутайте теплою ковдрою. Залиште до повного охолодження. Після зберігайте аджику в погребі чи коморі.

Радимо прочитати

Баклажани в томатному соку на зиму
Баклажани в томатному соку на зиму
Рецепт заготовки на зиму стиглих баклажанів в томатному соку гранично простий. Загальновідомо, що кислі помідори відмінно доповнюють гостру і пружну баклажанну м'якоть - цей тандем гармонійний і
Аджика сира без варіння
Аджика сира без варіння
Аджика, яка не зазнала глибокої термічній обробці, не тільки смачна, але і надзвичайно корисна, так як зберігає гостроту і всі природні вітаміни її овочевих інгредієнтів, і прекрасно зберігається на
Баклажани в аджике на зиму
Баклажани в аджике на зиму
Найбільше мене привабило в цьому рецепті заготовки простота приготування. Баклажани в аджике на зиму потрібно готувати без стерилізації. А ще кружечки синеньких в аджике зовсім не смажені. Просто,
Аджика з кабачків
Аджика з кабачків
Знову настав гарячий сезон. В самому розпалі свіжі овочі, пряні трави, фрукти і ягоди. Не хочеться стояти біля гарячої плити, але від цього нікуди не дітися. Пропоную рецепт смачної аджики з

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки