» » Баклажани в томатному соку на зиму

Баклажани в томатному соку на зиму


Баклажани в томатному соку на зиму
Рецепт заготовки на зиму стиглих баклажанів в томатному соку гранично простий. Загальновідомо, що кислі помідори відмінно доповнюють гостру і пружну баклажанну м'якоть - цей тандем гармонійний і сприяє тривалому зберіганню.

Вміщені в овочах дрібні зернятка і подрібнений томатний макуха - чи не головна родзинка пряного закусочного страви, вони згущують заливку, яка в іншому випадку була б занадто рідкою, і надають їй особливу, апетитну консистенцію. Але баклажани все ж варто очистити від щільної темної шкірки.

Рослинна олія та оцет додають безпосередньо перед укупоркой банок.

Складові

Баклажани в томатному соку на зиму

  • баклажани 1 кг
  • помідори 1 кг
  • перець солодкий 2 шт.
  • перець пекучий 0,5 шт.
  • часник 1 головка
  • цукор 70 г
  • масло рослинне 70 г
  • сіль 25 г
  • оцет столовий 60 мл
  • Вихід: 4 банки по 500 мл.

    Приготування

    Баклажани в томатному соку на зиму
    1. Помідори промийте. Розріжте навпіл. Виріжте плодоніжки. Наріжте шматочками і пропустіть через м'ясорубку. Перелийте сік в каструлю для варіння. Насипте сіль і цукор. Додайте масло. Перемішайте і відправте на вогонь. Накрийте кришкою і закип'ятіть. Проваріть 3-5 хвилин.

    Баклажани в томатному соку на зиму
    2. Промийте баклажани. Очистіть від шкірки. Наріжте невеликими кубиками.

    Баклажани в томатному соку на зиму
    3. Солодкий і гіркий перець сполосніть. Очистіть від насіння. Для роботи з гострим перцем використовуйте рукавички. Наріжте невеликими шматочками. Зніміть лушпиння з часнику. Пропустіть його через чеснокодавку.

    Баклажани в томатному соку на зиму
    4. До закипілої томатного соку додайте баклажани і солодкий перець. Перемішайте. Дайте закипіти. Накрийте кришкою і готуйте 20 хвилин. Час від часу перемішуйте.

    Баклажани в томатному соку на зиму
    5. Додайте подрібнений часник і пекучий перець. Їх кількість регулюйте на свій смак. Перемішайте і доведіть до кипіння. Проваріть 5-6 хвилин на середньому вогні.

    Баклажани в томатному соку на зиму
    6. Налийте оцет, перемішайте і прогрійте 2-3 хвилини.

    Баклажани в томатному соку на зиму
    7. Розкладіть в стерильні банки до самого верху. Накрийте чистими кришками. Встановіть в каструлю на шматок тканини. Залийте гарячою водою. Кип'ятіть 10-15 хвилин.

    Баклажани в томатному соку на зиму
    8. Щільно укупорьте і переверніть. Добре укутайте і залиште до повного охолодження. Перемістіть в комору або льох.

    Радимо прочитати

    Баклажани з кетчупом чилі на зиму
    Баклажани з кетчупом чилі на зиму
    Домашні заготовки з баклажанів ніколи не затримуються на полицях комор. Вони не мають жодних шансів зберегтися до весни. Чи не стануть винятком і ніжні бланшірованние баклажани, ароматизовані
    Баклажани по-грузинськи на зиму
    Баклажани по-грузинськи на зиму
    Баклажани - найпопулярніший інгредієнт заготовляються про запас закусочних салатів. Простий рецепт баклажанів по-грузинськи дозволить господині порадувати гостей пікантною закускою з часниковим
    Гострі баклажани на зиму в томаті
    Гострі баклажани на зиму в томаті
    Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками,
    Закуска з баклажанів на зиму
    Закуска з баклажанів на зиму
    Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки
    Смачні баклажани на зиму
    Смачні баклажани на зиму
    Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв.
    Баклажани в аджике на зиму
    Баклажани в аджике на зиму
    Найбільше мене привабило в цьому рецепті заготовки простота приготування. Баклажани в аджике на зиму потрібно готувати без стерилізації. А ще кружечки синеньких в аджике зовсім не смажені. Просто,

    0 комментариев

    Ваше имя: *
    Ваш e-mail: *
    Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
    Введите код:
    X

    Зарегистриваться
    /Войти

    На початок сторінки