Рецепт заготовки на зиму стиглих баклажанів в томатному соку гранично простий. Загальновідомо, що кислі помідори відмінно доповнюють гостру і пружну баклажанну м'якоть - цей тандем гармонійний і сприяє тривалому зберіганню. Вміщені в овочах дрібні зернятка і подрібнений томатний макуха - чи не головна родзинка пряного закусочного страви, вони згущують заливку, яка в іншому випадку була б занадто рідкою, і надають їй особливу, апетитну консистенцію. Але баклажани все ж варто очистити від щільної темної шкірки.
Рослинна олія та оцет додають безпосередньо перед укупоркой банок.
Складові
баклажани 1 кг помідори 1 кг перець солодкий 2 шт. перець пекучий 0,5 шт. часник 1 головка цукор 70 г масло рослинне 70 г сіль 25 г оцет столовий 60 мл Вихід: 4 банки по 500 мл.
Приготування
1. Помідори промийте. Розріжте навпіл. Виріжте плодоніжки. Наріжте шматочками і пропустіть через м'ясорубку. Перелийте сік в каструлю для варіння. Насипте сіль і цукор. Додайте масло. Перемішайте і відправте на вогонь. Накрийте кришкою і закип'ятіть. Проваріть 3-5 хвилин. 2. Промийте баклажани. Очистіть від шкірки. Наріжте невеликими кубиками. 3. Солодкий і гіркий перець сполосніть. Очистіть від насіння. Для роботи з гострим перцем використовуйте рукавички. Наріжте невеликими шматочками. Зніміть лушпиння з часнику. Пропустіть його через чеснокодавку. 4. До закипілої томатного соку додайте баклажани і солодкий перець. Перемішайте. Дайте закипіти. Накрийте кришкою і готуйте 20 хвилин. Час від часу перемішуйте. 5. Додайте подрібнений часник і пекучий перець. Їх кількість регулюйте на свій смак. Перемішайте і доведіть до кипіння. Проваріть 5-6 хвилин на середньому вогні. 6. Налийте оцет, перемішайте і прогрійте 2-3 хвилини. 7. Розкладіть в стерильні банки до самого верху. Накрийте чистими кришками. Встановіть в каструлю на шматок тканини. Залийте гарячою водою. Кип'ятіть 10-15 хвилин. 8. Щільно укупорьте і переверніть. Добре укутайте і залиште до повного охолодження. Перемістіть в комору або льох.