» » Баклажани з кетчупом чилі на зиму

Баклажани з кетчупом чилі на зиму


Баклажани з кетчупом чилі на зиму
Домашні заготовки з баклажанів ніколи не затримуються на полицях комор. Вони не мають жодних шансів зберегтися до весни. Чи не стануть винятком і ніжні бланшірованние баклажани, ароматизовані запашним перцем, простий рецепт яких не може не звернути на себе уваги в розпал заготівельної кампанії.

При закладці овочів необхідно стежити, щоб апетитна густа заливка покрила кожен шматочок. Яскравий томатний кетчуп чилі стає прекрасним доповненням традиційного пряного маринаду, надаючи йому гостру несподівану ноту і теплий коричневий відтінок.

Складові

Баклажани з кетчупом чилі на зиму

  • баклажани 2 кг
  • вода 650 мл
  • цукор 0,5 ст.
  • соус чилі 150 г
  • лавровий лист 2-3 шт.
  • перець чорний горошок 20 шт.
  • перець духмяний горошок 10 шт.
  • сіль 1 ст. л.
  • оцет столовий 0,5 ст.

Вихід: 2 банки ємністю 1 л.

Приготування

Баклажани з кетчупом чилі на зиму
1. Баклажани промийте. Обсушити. Ображати хвостики. Очистіть від шкірки. Наріжте невеликими брусочками.

Баклажани з кетчупом чилі на зиму
2. пробланшуйте баклажани. У велику каструлю налийте воду і відправте на сильний вогонь. На кілограм овочів візьміть 4 літри води. Накрийте кришкою, щоб вода швидше закипіла. Як тільки рідина в каструлі закипить, опустіть порціями баклажани. Відразу ж підготуйте ємність з холодною водою. Бланшируйте 4-5 хвилин. Після, зберіть овочі шумівкою і перемістіть в холодну воду, щоб зупинити процес варіння на 5-7 хвилин.

Баклажани з кетчупом чилі на зиму
3. Відкиньте на друшляк і залиште на деякий час, щоб стекла вся рідина.

Баклажани з кетчупом чилі на зиму
4. Тим часом приготуйте пряну марінадную заливку. Змішайте в каструлі воду, цукор, сіль, оцет, соус чилі і спеції. Помішуючи, закип'ятіть на сильному вогні і проваріть після закипання 2-3 хвилини.

Баклажани з кетчупом чилі на зиму
5. Простерилизуйте банки з кришками. У стерильну банку перемістіть подваренний баклажани. В одну літрову банку поміщається близько 1 кг овочів.

Баклажани з кетчупом чилі на зиму
6. Налийте маринад. Прослідкуйте, щоб він розподілився по всій тарі до самого дна, так як шматочки баклажанів дуже щільно прилягають один до одного. Накрийте стерильною кришкою і щільно укупорьте.

Баклажани з кетчупом чилі на зиму
7. Переверніть денцем вгору і добре укутайте для повної самостерілізаціі. Залиште на 1-2 дня, щоб банки повністю охололи. Потім переверніть і відправте на зберігання в льох, де прохолодніше.

Радимо прочитати

Баклажани в томатному соку на зиму
Баклажани в томатному соку на зиму
Рецепт заготовки на зиму стиглих баклажанів в томатному соку гранично простий. Загальновідомо, що кислі помідори відмінно доповнюють гостру і пружну баклажанну м'якоть - цей тандем гармонійний і
Баклажани по-грузинськи на зиму
Баклажани по-грузинськи на зиму
Баклажани - найпопулярніший інгредієнт заготовляються про запас закусочних салатів. Простий рецепт баклажанів по-грузинськи дозволить господині порадувати гостей пікантною закускою з часниковим
Баклажани по-єврейськи
Баклажани по-єврейськи
Баклажани по-єврейськи представляють собою ніжну масу подрібненого до однорідної консистенції овочевого пюре. Вводячи масло за потребою, можна регулювати калорійність - блюдо залишається дивно
Баклажани пармеджано
Баклажани пармеджано
Знаменитий сир, який прославив Парму на весь світ, чарівним чином перетворює все, з чим поєднується. Не стали винятком і баклажани пармеджано, яким він повідомляє свій характерний аромат і пікантне
Смачні баклажани на зиму
Смачні баклажани на зиму
Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки