Домашні заготовки з баклажанів ніколи не затримуються на полицях комор. Вони не мають жодних шансів зберегтися до весни. Чи не стануть винятком і ніжні бланшірованние баклажани, ароматизовані запашним перцем, простий рецепт яких не може не звернути на себе уваги в розпал заготівельної кампанії. При закладці овочів необхідно стежити, щоб апетитна густа заливка покрила кожен шматочок. Яскравий томатний кетчуп чилі стає прекрасним доповненням традиційного пряного маринаду, надаючи йому гостру несподівану ноту і теплий коричневий відтінок.
Складові
- баклажани 2 кг
- вода 650 мл
- цукор 0,5 ст.
- соус чилі 150 г
- лавровий лист 2-3 шт.
- перець чорний горошок 20 шт.
- перець духмяний горошок 10 шт.
- сіль 1 ст. л.
- оцет столовий 0,5 ст.
Вихід: 2 банки ємністю 1 л.
Приготування
1. Баклажани промийте. Обсушити. Ображати хвостики. Очистіть від шкірки. Наріжте невеликими брусочками. 2. пробланшуйте баклажани. У велику каструлю налийте воду і відправте на сильний вогонь. На кілограм овочів візьміть 4 літри води. Накрийте кришкою, щоб вода швидше закипіла. Як тільки рідина в каструлі закипить, опустіть порціями баклажани. Відразу ж підготуйте ємність з холодною водою. Бланшируйте 4-5 хвилин. Після, зберіть овочі шумівкою і перемістіть в холодну воду, щоб зупинити процес варіння на 5-7 хвилин. 3. Відкиньте на друшляк і залиште на деякий час, щоб стекла вся рідина. 4. Тим часом приготуйте пряну марінадную заливку. Змішайте в каструлі воду, цукор, сіль, оцет, соус чилі і спеції. Помішуючи, закип'ятіть на сильному вогні і проваріть після закипання 2-3 хвилини. 5. Простерилизуйте банки з кришками. У стерильну банку перемістіть подваренний баклажани. В одну літрову банку поміщається близько 1 кг овочів. 6. Налийте маринад. Прослідкуйте, щоб він розподілився по всій тарі до самого дна, так як шматочки баклажанів дуже щільно прилягають один до одного. Накрийте стерильною кришкою і щільно укупорьте. 7. Переверніть денцем вгору і добре укутайте для повної самостерілізаціі. Залиште на 1-2 дня, щоб банки повністю охололи. Потім переверніть і відправте на зберігання в льох, де прохолодніше.