Баклажани по-єврейськи представляють собою ніжну масу подрібненого до однорідної консистенції овочевого пюре. Вводячи масло за потребою, можна регулювати калорійність - блюдо залишається дивно смачним в будь-якому випадку. Вершкове масло додасть особливу м'якість. Злегка обсмажені зернятка кунжуту надають гострим баклажанів горіховий відтінок кольору, а шматочки цибулі - дивовижний солодкуватий смак, гармонійно доповнений лимонним соком.
Соковита, апетитна баклажанная маса з часниковим ароматом, намазана на хрусткі крекери, стане чудовою прелюдією до обіду.
Складові
- баклажани 2 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- часник 1-2 зубки
- кунжут 3 ст. л.
- масло рослинне по смаку
- сіль
- мелений чорний перець
- сік лимона за смаком
Приготування
1. Щільні баклажани середнього розміру помістіть в мийку і добре промийте. Обсушити рушником. Ображати хвостики з двох сторін. Розріжте на дві половини по всій довжині. Ножем зробіть глибокі надрізи по м'якоті баклажана. Підсолити. Змастіть рослинним маслом. Викладіть у форму для запікання. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте до м'якості 20-30 хвилин. 2. Очистіть цибулину, наріжте шматочками. Обсмажте в гарячому маслі до м'якості 8-10 хвилин на несильному вогні. Обсмажену цибулю остудіть. 3. Насіння кунжуту підсушіть на сухій, розпеченій сковороді до золотистого кольору близько 2-3 хвилин. Після обсмажування пересипте в суху тарілку. 4. Запечені баклажани дістаньте з духовки і перемістіть в поліетиленовий пакет. Добре зав'яжіть і залишіть на 15-20 хвилин. 5. Ложкою вискобліть м'якоть баклажана. Перекладіть в глибоку миску. 6. Очистіть часник від лушпиння. Сполосніть та висушіть серветкою. Наріжте дрібними шматочками. Зі свіжого лимона відіжміть сік. Його кількість визначте на свій смак. До баклажанів додайте золотисті насіння кунжуту, подрібнений часник, сік лимона, обсмажену цибулю, сіль і мелений перець. Блендером подрібніть вміст миски до консистенції пасти. Спробуйте пасту на смак і, якщо потрібно відкоригують, додаючи ті чи інші прянощі. 7. Баклажани по-єврейськи готові. Для зберігання перемістіть в чисту, суху ємність з кришкою і відправте в холодильник. Зберігайте не більше 5 днів.