» » Баклажани по-єврейськи

Баклажани по-єврейськи


Баклажани по-єврейськи
Баклажани по-єврейськи представляють собою ніжну масу подрібненого до однорідної консистенції овочевого пюре. Вводячи масло за потребою, можна регулювати калорійність - блюдо залишається дивно смачним в будь-якому випадку. Вершкове масло додасть особливу м'якість.

Злегка обсмажені зернятка кунжуту надають гострим баклажанів горіховий відтінок кольору, а шматочки цибулі - дивовижний солодкуватий смак, гармонійно доповнений лимонним соком.

Соковита, апетитна баклажанная маса з часниковим ароматом, намазана на хрусткі крекери, стане чудовою прелюдією до обіду.

Складові

Баклажани по-єврейськи

  • баклажани 2 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • часник 1-2 зубки
  • кунжут 3 ст. л.
  • масло рослинне по смаку
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • сік лимона за смаком

Приготування

Баклажани по-єврейськи
1. Щільні баклажани середнього розміру помістіть в мийку і добре промийте. Обсушити рушником. Ображати хвостики з двох сторін. Розріжте на дві половини по всій довжині. Ножем зробіть глибокі надрізи по м'якоті баклажана. Підсолити. Змастіть рослинним маслом. Викладіть у форму для запікання. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте до м'якості 20-30 хвилин.

Баклажани по-єврейськи
2. Очистіть цибулину, наріжте шматочками. Обсмажте в гарячому маслі до м'якості 8-10 хвилин на несильному вогні. Обсмажену цибулю остудіть.

Баклажани по-єврейськи
3. Насіння кунжуту підсушіть на сухій, розпеченій сковороді до золотистого кольору близько 2-3 хвилин. Після обсмажування пересипте в суху тарілку.

Баклажани по-єврейськи
4. Запечені баклажани дістаньте з духовки і перемістіть в поліетиленовий пакет. Добре зав'яжіть і залишіть на 15-20 хвилин.

Баклажани по-єврейськи
5. Ложкою вискобліть м'якоть баклажана. Перекладіть в глибоку миску.

Баклажани по-єврейськи
6. Очистіть часник від лушпиння. Сполосніть та висушіть серветкою. Наріжте дрібними шматочками. Зі свіжого лимона відіжміть сік. Його кількість визначте на свій смак. До баклажанів додайте золотисті насіння кунжуту, подрібнений часник, сік лимона, обсмажену цибулю, сіль і мелений перець. Блендером подрібніть вміст миски до консистенції пасти. Спробуйте пасту на смак і, якщо потрібно відкоригують, додаючи ті чи інші прянощі.

Баклажани по-єврейськи
7. Баклажани по-єврейськи готові. Для зберігання перемістіть в чисту, суху ємність з кришкою і відправте в холодильник. Зберігайте не більше 5 днів.

Радимо прочитати

Баклажани з кетчупом чилі на зиму
Баклажани з кетчупом чилі на зиму
Домашні заготовки з баклажанів ніколи не затримуються на полицях комор. Вони не мають жодних шансів зберегтися до весни. Чи не стануть винятком і ніжні бланшірованние баклажани, ароматизовані
Баклажани в томатному соку на зиму
Баклажани в томатному соку на зиму
Рецепт заготовки на зиму стиглих баклажанів в томатному соку гранично простий. Загальновідомо, що кислі помідори відмінно доповнюють гостру і пружну баклажанну м'якоть - цей тандем гармонійний і
Баклажани, фаршировані грибами
Баклажани, фаршировані грибами
Виглядають по-королівськи глянсувате баклажани завдяки щільній пористої м'якоті є ідеальною основою для будь-якої начинки, надаючи широкі можливості для фарширування.
Баклажани пармеджано
Баклажани пармеджано
Знаменитий сир, який прославив Парму на весь світ, чарівним чином перетворює все, з чим поєднується. Не стали винятком і баклажани пармеджано, яким він повідомляє свій характерний аромат і пікантне

1 комментарий

Виктор
Рекомендую к этом блюду сделать паштет http://unperfectblog.com/pashtet/
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки