Пориста м'якоть баклажанів по структурі віддалено нагадує грибну. Нарізані кубиками овочі так само пружні, так само пружинять на зубах. Використовуючи рецепт приготування баклажанів «під гриби», можна максимально посилити цю подібність і приготувати не тільки відмінне страву, а й сюрприз. Яєчна панірування не дозволить овочам увібрати занадто багато масла. Обсмажені кільця цибулі, традиційного супутника грибів, підтримають ілюзію.
Блюдо є апетитною холодною закускою, але може стати і чудовим гарніром до відварного пісного м'яса, скибочці ароматної буженини.
Складові
- баклажани 2 шт.
- курячі яйця 2 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- масло рослинне 3-4 ст. л.
- сіль
- мелений чорний перець
- зелень
Приготування
1. Яйця розбийте в глибоку миску і збовтайте вилкою до однорідності. Сильно збивати до появи пінки не потрібно. 2. Баклажани мають бути молоденькі з недорозвиненими насінням. Промийте їх під струменем холодної води. Обсушити рушником. Ображати хвостики з двох боку. Очистіть від шкірки. Наріжте невеликими брусочками, щоб зручно було наколоти на вилку. Помістіть в глибоку миску. 3. Додайте до баклажанів яєчну масу. Перемішайте і залиште при кімнатній температурі на 1-2 години. Періодично перемішуйте. За цей час вся маса повинна вбратися в шматочки баклажанів. 4. Велику цибулину очистіть і наріжте невеликими шматочками. 5. На сковороду налийте олію і відправте на сильний вогонь. Добре розігрійте. Перекладіть баклажани. Зробіть вогонь середнім. 6. Відразу додайте цибулю. Перемішайте і смажте 10-12 хвилин до готовності. Час від часу перемішуйте, щоб шматочки добре зарум'янилися з усіх боків. 7. За кілька хвилин до відключення вогню посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте. Вимкніть вогонь. закуску остудіть. 8. Смажені баклажани готові. Подавайте до столу, як доповнення до обіду або вечері або як самостійну закуску.