Баклажани по-грузинськи на зиму

При обсмажуванні пориста баклажанная м'якоть вбирає багато масла - не варто перевантажувати їм блюдо. Смак кінцевого продукту залежить від складу перцевого соусу: кількість інгредієнтів і прянощів можна варіювати, виходячи з власних смакових уподобань. Треба враховувати, що насіння гострого перцю можуть надати заготівлі надлишкову гостроту.
Оцет додають безпосередньо перед укупоркой банок.
Складові

- баклажани - 1,2 кг
- солодкий перець - 0,3 кг
- часник - 1 головка
- сіль, кухонна дрібного помелу - 1 ч. л.
- масло (краще кукурудзяна) - 100 мл
- оцет столовий (9%) - 80 мл
- цукор - 1 ст. л.
- перець чилі - 1 шт.
Приготування







Господині на замітку
1. При приготуванні закуски баклажани слід порізати великими скибочками. Щільна баклажанная шкірка надає заготівлі більш апетитний вигляд і виділяє скибочки баклажанів в загальній масі овочів, але любителі однорідності можуть її спокійно зрізати - туга м'якоть із зернятками збереже форму в будь-якому випадку.2. Червоний або помаранчевий болгарський перець укупі з морквою дозволить отримати соус різних кольорів. У нього можна ввести трохи товчених горіхів, яблучне пюре замість оцту. Половинки горішків попередньо прожарюють на сковороді до появи характерного аромату. За відсутності блендера солодкий перець можна подрібнити на м'ясорубці, а часник пропустити через прес. Часник можна доповнити, а любителям - і зовсім замінити його ріпчастою цибулею солодких сортів, в тому числі обсмаженою - заготівля знайде зовсім іншу ноту.
3. Морква, а також листова зелень, особливо петрушка, можуть знизити терміни зберігання заготовки, тому нею варто прикрасити блюдо вже при подачі або стерилізувати покладену в банки закуску не менше чверті години.
4. Слід врахувати, що додавання пекучого перцю зробить заготовку недоступною для дітей.
5. Що залишився пряний соус може стати основою для пікантної м'ясної підливи.