» » Баклажани по-грузинськи на зиму

Баклажани по-грузинськи на зиму


Баклажани по-грузинськи на зиму
Баклажани - найпопулярніший інгредієнт заготовляються про запас закусочних салатів. Простий рецепт баклажанів по-грузинськи дозволить господині порадувати гостей пікантною закускою з часниковим ароматом.

При обсмажуванні пориста баклажанная м'якоть вбирає багато масла - не варто перевантажувати їм блюдо. Смак кінцевого продукту залежить від складу перцевого соусу: кількість інгредієнтів і прянощів можна варіювати, виходячи з власних смакових уподобань. Треба враховувати, що насіння гострого перцю можуть надати заготівлі надлишкову гостроту.

Оцет додають безпосередньо перед укупоркой банок.

Складові

Баклажани по-грузинськи на зиму

  • баклажани - 1,2 кг
  • солодкий перець - 0,3 кг
  • часник - 1 головка
  • сіль, кухонна дрібного помелу - 1 ч. л.
  • масло (краще кукурудзяна) - 100 мл
  • оцет столовий (9%) - 80 мл
  • цукор - 1 ст. л.
  • перець чилі - 1 шт.

Приготування

Баклажани по-грузинськи на зиму
1. Вимиті баклажани, які не зрізуючи з них шкірки, ріжемо акуратними кубиками. Потім обов'язково посипаємо їх сіллю і залишаємо в такому вигляді на 30 хвилин, щоб прибрати з них гірчинку.

Баклажани по-грузинськи на зиму
2. Віджимаємо від рідини і обсмажуємо на маслі до рум'яності, але не пересушує їх.

Баклажани по-грузинськи на зиму
3. Очищені від насіння перці ріжемо половинками. Також чистимо від лушпиння головку часнику. Гострий перець також чистимо і зрізаємо плодоніжки. Перці з часником перебиваємо блендером до однорідності.

Баклажани по-грузинськи на зиму
4. Потім в суміш додаємо масло і столовий оцет, злегка кип'ятимо її.

Баклажани по-грузинськи на зиму
5. Після цього, всипаємо в каструлю з соусом обсмажені баклажани, додаємо цукор і сіль і тушкуємо овочі близько 10 хвилин на помірному вогні.

Баклажани по-грузинськи на зиму
6. Викладаємо закуску по стерилізованих банках і герметично закупорюють кришками. Після того, як закуска охолоне, виносимо її в комору.

Баклажани по-грузинськи на зиму

Господині на замітку

1. При приготуванні закуски баклажани слід порізати великими скибочками. Щільна баклажанная шкірка надає заготівлі більш апетитний вигляд і виділяє скибочки баклажанів в загальній масі овочів, але любителі однорідності можуть її спокійно зрізати - туга м'якоть із зернятками збереже форму в будь-якому випадку.

2. Червоний або помаранчевий болгарський перець укупі з морквою дозволить отримати соус різних кольорів. У нього можна ввести трохи товчених горіхів, яблучне пюре замість оцту. Половинки горішків попередньо прожарюють на сковороді до появи характерного аромату. За відсутності блендера солодкий перець можна подрібнити на м'ясорубці, а часник пропустити через прес. Часник можна доповнити, а любителям - і зовсім замінити його ріпчастою цибулею солодких сортів, в тому числі обсмаженою - заготівля знайде зовсім іншу ноту.

3. Морква, а також листова зелень, особливо петрушка, можуть знизити терміни зберігання заготовки, тому нею варто прикрасити блюдо вже при подачі або стерилізувати покладену в банки закуску не менше чверті години.

4. Слід врахувати, що додавання пекучого перцю зробить заготовку недоступною для дітей.

5. Що залишився пряний соус може стати основою для пікантної м'ясної підливи.

Радимо прочитати

Баклажани з кетчупом чилі на зиму
Баклажани з кетчупом чилі на зиму
Домашні заготовки з баклажанів ніколи не затримуються на полицях комор. Вони не мають жодних шансів зберегтися до весни. Чи не стануть винятком і ніжні бланшірованние баклажани, ароматизовані
Баклажани в томатному соку на зиму
Баклажани в томатному соку на зиму
Рецепт заготовки на зиму стиглих баклажанів в томатному соку гранично простий. Загальновідомо, що кислі помідори відмінно доповнюють гостру і пружну баклажанну м'якоть - цей тандем гармонійний і
Баклажани по-єврейськи
Баклажани по-єврейськи
Баклажани по-єврейськи представляють собою ніжну масу подрібненого до однорідної консистенції овочевого пюре. Вводячи масло за потребою, можна регулювати калорійність - блюдо залишається дивно
Закуска з баклажанів на зиму
Закуска з баклажанів на зиму
Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки
Смачні баклажани на зиму
Смачні баклажани на зиму
Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки