Виглядають по-королівськи глянсувате баклажани завдяки щільній пористої м'якоті є ідеальною основою для будь-якої начинки, надаючи широкі можливості для фарширування. Представлений рецепт грунтується саме на цьому їх властивості. Обережно видаливши серцевину з дрібним насінням, з кожного овоча можна зробити подобу човники, на якій можна зробити дуже захоплююча подорож. Сказати, що це буде море задоволення, буде невеликим перебільшенням, і блюдо, безумовно, справить враження, якщо човен не виявиться перевантаженою: начинка досить калорійна. Як варіант, можна обсмажити тільки гриби, а інші овочі тільки пасерувати.
Складові
- баклажани 2 шт.
- помідор 1 шт.
- солодкий перець 1 шт.
- печериці 4-5 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- масло рослинне для смаження
- сіль
- мелений чорний перець
Приготування
1. Для приготування човників з баклажанів купуйте свіжі і щільні овочі без пошкодження і чорних плям. Насіння не повинні бути великими, а шкірка дуже грубою. Найкраще використовувати овочі невеликого розміру. Баклажани промийте та висушіть рушником. Розріжте на дві половинки вздовж. Акуратно, використовуючи чайну ложечку, вискобліте м'якоть. Не викидайте її, вона знадобиться для приготування начинки. 2. Очищені човники змастіть всередині рослинним маслом, трохи підсолити і поперчіть. Перекладіть на деко і випікайте в духовій печі при температурі 190-200 градусів 20-25 хвилин, щоб овочі стали трохи м'якими. Орієнтуйтеся на свою грубку. 3. Підготуйте начинку. Очистіть цибулю і наріжте його кубиками. Промийте шампіньйони. Наріжте тонкими полупластінкамі разом з ніжкою. Обсмажте на олії 8-10 хвилин на помірному вогні. Обсмажені гриби з цибулею перемістіть в окрему миску. 4. Очистіть перець від насіння, наріжте кубиками. Помідор промийте, розріжте на дві частини і видаліть ложкою рідку серцевину. М'якоть наріжте невеликими шматочками. Баклажановие серединку наріжте невеликими шматочками. Підготовлені інгредієнти обсмажте на олії 5-8 хвилин. 6. Додайте обсмажені гриби. Підсолити і поперчіть. Перемішайте і відключіть вогонь. 7. Дістаньте запечені баклажани з духовки. Наповніть їх грибною начинкою. Надішліть в грубку на 10-15 хвилин при температурі 180-190 градусів. 8. Фаршировані баклажани готові. Подавайте як самостійну закуску в теплому і холодної вигляді.