» » Баклажани, фаршировані зеленню і часником на зиму

Баклажани, фаршировані зеленню і часником на зиму


Баклажани, фаршировані зеленню і часником на зиму
Баклажани займають особливе місце серед овочевих заготовок. Якщо мариновані і солоні огірки і помідори є класикою, без якої не можна обійтися в повсякденному меню, то баклажани - це вже пікантно-незвично і святково. Вся справа, звичайно, в специфічному смаку фіолетових красенів. Залежно від способу приготування вони можуть бути схожі за смаком на біле м'ясо, на гриби або овочі. Баклажани добре гармонують з гострими приправами, а особливо гарний дует виходить з часником. Сьогодні ми пропонуємо досить простий рецепт гострої закуски з баклажанів на зиму, в якій овочі консервуються майже в цілому вигляді і їх потім можна використовувати як основу або добавку для приготування інших страв. На приготування піде 55 хвилин. Всі інгредієнти розраховані на банку 0,75 л.

складові

  • баклажани - 1 кг
  • зелень петрушки і кінзи - 100 г
  • часник - 25 г
  • оцет - 2 ст. л.
  • сіль - 2 ч. л.

Приготування

Баклажани, фаршировані зеленню і часником на зиму
1. Викладіть всі інгредієнти відразу на стіл, щоб легше і швидше виконувати всі процеси. Баклажани мають бути не надто м'якими, щоб не перетворитися на кашку. Також у них не повинно бути пошкоджень і ознак гниття.

Баклажани, фаршировані зеленню і часником на зиму
2. Помийте баклажани. Відріжте верхню частину там, де плодоніжка. Розріжте баклажан на 3 пластини, але не до кінця. Поставте на вогонь каструлю з водою. Коли вона закипить, посоліть воду і відправте в неї на 10 хвилин бланшувати баклажани. По закінченню часу охолодіть їх під струменем холодної води.

Баклажани, фаршировані зеленню і часником на зиму
3. Візьміть зелень, помийте її і видаліть пошкоджені листочки. Наріжте на дрібні шматочки.

Баклажани, фаршировані зеленню і часником на зиму
4. Швидким способом очистіть часник від лушпиння. Для цього покладіть його в миску, накрийте зверху іншою схожою за розміром і трусіть протягом 20 секунд. Промийте під водою і дрібно наріжте. Якщо не виходить, то використовуйте чеснокодавку. Складіть все у миску. Додайте сіль і перемішайте.

Баклажани, фаршировані зеленню і часником на зиму
5. Відіжміть баклажани і кожен розріз начините сумішшю з часнику і зелені.

Баклажани, фаршировані зеленню і часником на зиму
6. Викладіть все баклажани в банку. Приготуйте маринад з додаванням лаврового листа і перцю горошком. Залийте їм баклажани, додайте оцет.

Баклажани, фаршировані зеленню і часником на зиму
7. Поставте каструлю на стіл, покладіть на дно кухонний рушник. Потім поставте банку з баклажанами. Налийте води до плічок банки і відправте каструлю на вогонь. Стерилизоваться ємність повинна 15 хвилин.

Баклажани, фаршировані зеленню і часником на зиму
8. Спеціальними щипцями дістаньте банку і закупорте овочі. Переверніть догори дном, поставте на підлогу і укутайте ковдрою. Це необхідно зробити, щоб банку рівномірно остигала, і не було перепадів температури. Як тільки вона охолоне, відправте її на подальше зберігання в комору. Через 2 місяці баклажани повністю просочаться маринадом і їх можна буде їсти.

Радимо прочитати

Баклажани, фаршировані грибами
Баклажани, фаршировані грибами
Виглядають по-королівськи глянсувате баклажани завдяки щільній пористої м'якоті є ідеальною основою для будь-якої начинки, надаючи широкі можливості для фарширування.
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці, запечені з овочами і сиром, безсумнівно, чудове блюдо. Його можна подати і як гаряче друге блюдо, і як закуску. Фарширований баклажан виходить не тільки смачним, але
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками,
Закуска з баклажанів на зиму
Закуска з баклажанів на зиму
Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки
Смачні баклажани на зиму
Смачні баклажани на зиму
Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки