Баклажани, фаршировані зеленню і часником на зиму
Баклажани займають особливе місце серед овочевих заготовок. Якщо мариновані і солоні огірки і помідори є класикою, без якої не можна обійтися в повсякденному меню, то баклажани - це вже пікантно-незвично і святково. Вся справа, звичайно, в специфічному смаку фіолетових красенів. Залежно від способу приготування вони можуть бути схожі за смаком на біле м'ясо, на гриби або овочі. Баклажани добре гармонують з гострими приправами, а особливо гарний дует виходить з часником. Сьогодні ми пропонуємо досить простий рецепт гострої закуски з баклажанів на зиму, в якій овочі консервуються майже в цілому вигляді і їх потім можна використовувати як основу або добавку для приготування інших страв. На приготування піде 55 хвилин. Всі інгредієнти розраховані на банку 0,75 л. складові
- баклажани - 1 кг
- зелень петрушки і кінзи - 100 г
- часник - 25 г
- оцет - 2 ст. л.
- сіль - 2 ч. л.
Приготування
1. Викладіть всі інгредієнти відразу на стіл, щоб легше і швидше виконувати всі процеси. Баклажани мають бути не надто м'якими, щоб не перетворитися на кашку. Також у них не повинно бути пошкоджень і ознак гниття. 2. Помийте баклажани. Відріжте верхню частину там, де плодоніжка. Розріжте баклажан на 3 пластини, але не до кінця. Поставте на вогонь каструлю з водою. Коли вона закипить, посоліть воду і відправте в неї на 10 хвилин бланшувати баклажани. По закінченню часу охолодіть їх під струменем холодної води. 3. Візьміть зелень, помийте її і видаліть пошкоджені листочки. Наріжте на дрібні шматочки. 4. Швидким способом очистіть часник від лушпиння. Для цього покладіть його в миску, накрийте зверху іншою схожою за розміром і трусіть протягом 20 секунд. Промийте під водою і дрібно наріжте. Якщо не виходить, то використовуйте чеснокодавку. Складіть все у миску. Додайте сіль і перемішайте. 5. Відіжміть баклажани і кожен розріз начините сумішшю з часнику і зелені. 6. Викладіть все баклажани в банку. Приготуйте маринад з додаванням лаврового листа і перцю горошком. Залийте їм баклажани, додайте оцет. 7. Поставте каструлю на стіл, покладіть на дно кухонний рушник. Потім поставте банку з баклажанами. Налийте води до плічок банки і відправте каструлю на вогонь. Стерилизоваться ємність повинна 15 хвилин. 8. Спеціальними щипцями дістаньте банку і закупорте овочі. Переверніть догори дном, поставте на підлогу і укутайте ковдрою. Це необхідно зробити, щоб банку рівномірно остигала, і не було перепадів температури. Як тільки вона охолоне, відправте її на подальше зберігання в комору. Через 2 місяці баклажани повністю просочаться маринадом і їх можна буде їсти.