Баклажани з куркою, приготовані за пропонованим рецептом, гармонійно поєднують свіжу принадність помідорів і пряний аромат сиру. Гострота баклажанної м'якоті з мініатюрними зернятками, підкреслена запахом часнику, вдало контрастує з теплим м'ясним духом ніжною курятини. Попередня обробка всіх інгредієнтів сильно скоротить терміни запікання. Шматочки м'яса можна добре відбити - це дозволить обійтися без їх обсмажування, але воно ж додасть баклажановим колечкам апетитний підрум'янений вигляд.
Сік томатів, змішаний з витопити курячим жиром, краще з усіх можливих соусів зробить акцент на смак простого і ситного страви.
Складові
- курячий стегенце 1 шт.
- баклажани 2 шт.
- помідори 2 шт.
- твердий сир 70 г
- часник 2-3 зубки
- олія соняшникова 2-3 ст. л.
- сіль за смаком
- мелений чорний перець 0,25 ч. л.
- сушений чебрець 1 ч. л.
Приготування
1. Щоб приготувати ситне другу страву з баклажанів з куркою, можна використовувати курячі ніжки, стегенця, крильця, філе. Можна купити цілу курку, і розділити її на шматочки. В даному рецепті - курячий стегенце великого розміру. Розріжте його на дві частини. Обполосніть в проточній воді, обсушити паперовими серветками. Приправте спеціями і залиште маринуватися при кімнатній температурі на 20-30 хвилин. 2. За цей час підготуйте інші інгредієнти. Використовуйте молоді баклажани невеликого розміру з невеликими насінням всередині. Промийте овочі і обсушити. Очистіть від шкірки. Наріжте кружечками шириною 5 мм. Перемістіть в миску і трохи підсолити. Перемішайте і залиште на 15-20 хвилин. 3. Промиті помідори наріжте кільцями. 4. Злийте сік, що утворився з баклажанів. Обсушити колечка серветками. Посипте сіллю і меленим перцем. 5. Сковороду добре розігрійте. Змастіть рослинним маслом. Обсмажте курку 8-10 хвилин до золотистої скоринки з усіх боків. 6. Обсмажте підготовлені баклажани до рум'яного кольору по 2-3 хвилини з кожного боку. А при рослинне масло, так як баклажани добре його вбирають. 7. Візьміть глибоку жаростойкую форму або сковороду. Налийте на дно трохи масла. Помістіть обсмажену курку. Розподіліть обсмажені колечка баклажан. Додайте нарізаний пластинками часник. 8. Покладіть колечка помідорів. Трохи їх підсолити і поперчіть, посипте сушеним чебрецем. 9. Сир наріжте тонкими пластинками. Розподіліть їх зверху на помідори. Запікайте 30-40 хвилин при температурі 180-190 градусів. 10. Баклажани з куркою готові.