» » Баклажани пармеджано

Баклажани пармеджано


Баклажани пармеджано
Знаменитий сир, який прославив Парму на весь світ, чарівним чином перетворює все, з чим поєднується. Не стали винятком і баклажани пармеджано, яким він повідомляє свій характерний аромат і пікантне післясмак, перетворюючи звичайне овочеве блюдо в рідкісну і вишукану закуску.

Велика кількість часнику як невід'ємної частини італійської кухні не повинно перебити ніжний горіховий смак сиру за оригінальним рецептом.

Велика хлібна крихта становить головне своєрідність страви і відтіняє гостроту пряного томатного соусу. Баклажани краще очистити від тонкої, але міцної шкірки - вона перешкодить насолодитися стравою в повній мірі.

Складові

Баклажани пармеджано

  • баклажани 2 шт.
  • хліб білий 100 г
  • сир пармезан 100 г
  • масло рослинне по смаку
  • сир твердий 100 г
  • часник 2-3 зубки

соус:

  • помідори 1 кг
  • часник 3-4 зубки
  • базилік зелений 1 пучок
  • масло рослинне 2-3 ст. л.
  • сіль за смаком
  • цукор за смаком
  • перець чорний мелений за смаком

Приготування

Баклажани пармеджано
1. Великі баклажани промийте та висушіть. Ображати хвостики. Наріжте кільцями товщиною 5-7 мм. В 1-1,5 літрі холодної води розчиніть 1-2 столові ложки солі. Опустіть в підсолену рідину баклажани. Зверху прикрийте кришкою, щоб всі колечка були в воді. Залиште на 30-40 хвилин.

Баклажани пармеджано
2. Приготуйте соус. Промийте помідори. Зверху зробіть хрестоподібний надріз. Опустіть в киплячу воду на 30-40 секунд. Після перемістіть в холодну воду, остудіть.

Баклажани пармеджано
3. Очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками.

Баклажани пармеджано
4. У сотейнику розігрійте рослинне масло. Додайте очищений і нарізаний часник. Обсмажте 1-2 хвилини на невеликому вогні.

Баклажани пармеджано
5. Додайте нарізані помідори. Перемішайте. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння.

Баклажани пармеджано
6. Промийте листя базиліка, дрібно наріжте, додайте до закипілої соусу. Перемішайте. Гасіть під кришкою 30 хвилин на маленькому вогні.

Баклажани пармеджано
7. Тим часом білий хліб нарвіть шматочками і підсушіть в духовці до рум'яного кольору при температурі 200 градусів 10-13 хвилин.

Баклажани пармеджано
8. Сухарики подрібніть ступкою.

Баклажани пармеджано
9. Додайте пару ложок рослинного масла і подрібнений часник. перемішайте.

Баклажани пармеджано
10. У кінці приготування соус приправити сіллю, перцем і цукром і відключіть вогонь.

Баклажани пармеджано
11. Баклажани промийте та висушіть серветкою.

Баклажани пармеджано
12. Підрум'яньте на гарячій сковороді з рослинним маслом до рум'яного кольору з двох сторін по 2-4 хвилини з кожного боку на сильному вогні.

Баклажани пармеджано
13. Глибоку форму для запікання змастіть рослинною олією. Налийте трохи томатного соусу.

Баклажани пармеджано
14. Розподіліть частина смажених баклажанів.

Баклажани пармеджано
15. Полийте порцією соусу і посипте натертим (або нарізаним тонкою стружкою) пармезаном.

Баклажани пармеджано
16. Розподіліть колечка баклажанів. полийте соусом.

Баклажани пармеджано
17. Посипте натертим твердим сиром і часниковими сухарями. Запікайте 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Баклажани пармеджано
18. Баклажани пармеджано готові. Залиште їх на 10-15 хвилин, потім подайте до столу.

Радимо прочитати

Баклажани з кетчупом чилі на зиму
Баклажани з кетчупом чилі на зиму
Домашні заготовки з баклажанів ніколи не затримуються на полицях комор. Вони не мають жодних шансів зберегтися до весни. Чи не стануть винятком і ніжні бланшірованние баклажани, ароматизовані
Баклажани в томатному соку на зиму
Баклажани в томатному соку на зиму
Рецепт заготовки на зиму стиглих баклажанів в томатному соку гранично простий. Загальновідомо, що кислі помідори відмінно доповнюють гостру і пружну баклажанну м'якоть - цей тандем гармонійний і
Баклажани, фаршировані грибами
Баклажани, фаршировані грибами
Виглядають по-королівськи глянсувате баклажани завдяки щільній пористої м'якоті є ідеальною основою для будь-якої начинки, надаючи широкі можливості для фарширування.
Баклажани по-єврейськи
Баклажани по-єврейськи
Баклажани по-єврейськи представляють собою ніжну масу подрібненого до однорідної консистенції овочевого пюре. Вводячи масло за потребою, можна регулювати калорійність - блюдо залишається дивно

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки