» » Аджика з яблуками і помідорами на зиму

Аджика з яблуками і помідорами на зиму


Аджика з яблуками і помідорами на зиму
Смачна аджика з яблуками і помідорами на зиму стане прекрасним доповненням до м'ясних і рибних страв, гарнірів і закусок. За бажанням ви можете зробити її злегка пікантною або пекучо-гострою. Яблука для аджики потрібно взяти кислі або кисло-солодкі, помідори повинні бути стиглими і м'ясистим. Подрібнюючи гострий перець, будьте обережні - ретельно мийте руки, ножі і дошки після контакту з ним, ні в якому разі не тріть обличчя. Для подрібнення інгредієнтів можна скористатися м'ясорубкою - це дозволить досягти якоїсь «зернистості» аджики, якщо ж ви використовуєте кухонний комбайн, то не перестарайтеся і не перетворіть овочі в пюре, включите малу швидкість і через пару хвилин вимкніть.

Складові

На 6 літрів:

  • 3 кг помідорів
  • 2 кг солодкого перцю
  • 1 кг яблук
  • 1/4 скл. солі
  • 150 г цукру
  • 150 мл столового оцту 9%
  • 150 мл рослинного масла
  • 2-3 пекучих перчин
  • 1 скл. часнику

Приготування

Аджика з яблуками і помідорами на зиму
1. Всі овочі перемойте ретельно, у яблук видаліть серцевину, помідори розрізати на кілька частин, у перцю виріжте плодоніжки і видаліть насіння. З часнику зніміть лушпиння.

Аджика з яблуками і помідорами на зиму
2. Подрібніть овочі та яблука за допомогою комбайна або м'ясорубки в такому порядку. Спочатку яблука, помідори і солодкий перець, перелийте в каструлю.

Аджика з яблуками і помідорами на зиму
3. Ставте каструлю на вогонь і чекайте закипання, потім варіть на слабкому вогні хвилин 15, помішуючи.

Аджика з яблуками і помідорами на зиму
4. У блендері подрібніть очищений часник і шматочки пекучого перцю, можна разом з насінням, але без плодоніжок.

Аджика з яблуками і помідорами на зиму
5. Через 15 хвилин варіння аджики додайте рослинне масло, бажано взяти те, що без запаху.

Аджика з яблуками і помідорами на зиму
6. Тепер влийте столовий 9% оцет, насипте цукор і сіль, розмішайте.

Аджика з яблуками і помідорами на зиму
7. Через 5 хвилин додайте в аджику часниково-перцеву масу, акуратно перемішайте і варіть ще хвилини 3.

Аджика з яблуками і помідорами на зиму
8. Розлийте гарячу аджику по стерилізованим баночках.

Аджика з яблуками і помідорами на зиму
9. Щільно закрутіть банки з заготовками стерильними кришками, перекиньте догори дном і укутайте до повного охолодження. Аджика відмінно зберігається в прохолодному темному місці.

Господині на замітку

1. Пропущені крізь м'ясорубку яблука негайно ж почнуть темніти. Вживати екстрених заходів, сбризгівая їх будь-якої харчової кислотою, не потрібно: вони все одно змінять колір після змішування з іншими інгредієнтами і внаслідок термообробки. Для збереження їх вітамінів робити це теж безглуздо.

2. В емальованій каструлі варити аджику можна, якщо є впевненість в цілковитій цілісності її покриття. Кухонне начиння, що використовувалась хоча б протягом півроку, обов'язково має мікротріщини на емалі. При взаємодії з компонентами цієї заготовки виникне реакція, небажана як для самої посуду, так і для продуктів. Сучасна металокераміка в цьому плані абсолютно безпечна, до того ж під час томління перемелених овочів виключено пригорання загусає маси до дна і стінок таких каструль і сотейників. Багато гасять комплексні овочеві суміші в чавунних жаровнях, що цілком допустимо.

3. Якщо часниково-перцева жижа, бризнувшей з-під гвинта погружного блендера, потрапить на шкіру, відчутного опіку легко уникнути, відразу ж ополоснув зачеплене місце під холодним струменем. Набагато гірше, коли пекуча крапля виявляється на слизовій очі, а таке буває. Перша міра - знову ж промивання, друга - закладання під повіку «Офтагеля» або закопування «сістейн».

Радимо прочитати

Адигейська аджика
Адигейська аджика
Адигейська аджика виходить дуже ароматною, а ось її гострота залежить від вашого побажання. Гостроту соусу можна додати за допомогою часнику або пекучого перцю.
Аджика з червоного перцю без помідорів
Аджика з червоного перцю без помідорів
Аджика з червоного перцю або будь-якого іншого перцю - це соус (приправа) родом з Абхазії. Спочатку на початку осені бралася суха зелень, часник і сушений перець, все це перетирали на великому
Аджика з кабачків
Аджика з кабачків
Знову настав гарячий сезон. В самому розпалі свіжі овочі, пряні трави, фрукти і ягоди. Не хочеться стояти біля гарячої плити, але від цього нікуди не дітися. Пропоную рецепт смачної аджики з
Аджика без варіння
Аджика без варіння
Традиційна кавказька аджика - це гостра солона приправа з червоного або зеленого гострого перцю, по текстурі - аджика, швидше паста, ніж соус, але зараз існує кілька різновидів гострих соусів,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки