» » Адигейська аджика

Адигейська аджика


Адигейська аджика
Адигейська аджика виходить дуже ароматною, а ось її гострота залежить від вашого побажання. Гостроту соусу можна додати за допомогою часнику або пекучого перцю. Готова аджика відмінно зберігається в холодильнику, її призначення може бути різним. Перше і найважливіше - це доповнення до м'яса, риби, закусок. Також в аджике можна маринувати м'ясо. Популярний «курча тапака» - якраз той випадок, м'ясо виходить дуже ароматним. Можна додавати аджику в супи, підливи, інші соуси. Якщо ви тушкуйте овочі, то ложечка аджики зайвою не буде. Звичайно, якщо пікантна нотка входить у ваші плани.

Складові

  • 500 г солодкого перцю
  • 100 г гіркого перцю
  • 20 г петрушки
  • 20 г кінзи
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 головка часнику
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 0,5 ч. Л. солі

Приготування

Адигейська аджика
1. Підготуйте зелень і овочі - найкраще взяти соковитий м'ясистий солодкий перець сорту «колобок» або «крапля». Пекучий перець може бути будь-якого сорту. Знову ж таки, можна використовувати менш пекучий перець для легкої «острінкой» або взяти найгостріший сорт для отримання «вогненної» аджики.

Адигейська аджика
2. Обірвіть листя петрушки і кінзи зі стеблинок, солодкий перець помийте і наріжте шматочками, видаливши серцевину з насінням і плодоніжки. Помивши гіркий перець, обріжте тільки плодоніжки, залишивши серцевину всередині. З часнику зніміть лушпиння.

Адигейська аджика
3. Складіть всі овочі і зелень в велику склянку або чашку, з допомогою погружного блендера подрібніть до стану однорідної кашки. Допускаються шматочки невеликого розміру. Також можна пропустити овочі та зелень через м'ясорубку. На обличчя можна надіти марлеву пов'язку, так як випаровування пекучого перцю можуть дратувати носоглотку.

Адигейська аджика
4. Додайте сіль, яблучний оцет, рослинне масло. Також можна додати будь-які спеції, наприклад, коріандр (незважаючи на те, що була додана кінза), корицю. Перемішайте і перелийте в банку або соусник.

Адигейська аджика
5. Подавати аджику до м'яса, риби або закусок можна відразу, проте, щоб спеції розкрилися, а аджика настоялась, краще дати їй «відпочити» пару діб в холодильнику.

Радимо прочитати

Аджика з перцю і часнику без варіння
Аджика з перцю і часнику без варіння
Ця аджика не тільки смачна, але і володіє багатьма корисними властивостями - покращує травлення, допомагає перемогти простуду, підсилює обмін речовин і багато іншого.
Аджика з червоного перцю без помідорів
Аджика з червоного перцю без помідорів
Аджика з червоного перцю або будь-якого іншого перцю - це соус (приправа) родом з Абхазії. Спочатку на початку осені бралася суха зелень, часник і сушений перець, все це перетирали на великому
Аджика без варіння
Аджика без варіння
Традиційна кавказька аджика - це гостра солона приправа з червоного або зеленого гострого перцю, по текстурі - аджика, швидше паста, ніж соус, але зараз існує кілька різновидів гострих соусів,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки