Адигейська аджика
Адигейська аджика виходить дуже ароматною, а ось її гострота залежить від вашого побажання. Гостроту соусу можна додати за допомогою часнику або пекучого перцю. Готова аджика відмінно зберігається в холодильнику, її призначення може бути різним. Перше і найважливіше - це доповнення до м'яса, риби, закусок. Також в аджике можна маринувати м'ясо. Популярний «курча тапака» - якраз той випадок, м'ясо виходить дуже ароматним. Можна додавати аджику в супи, підливи, інші соуси. Якщо ви тушкуйте овочі, то ложечка аджики зайвою не буде. Звичайно, якщо пікантна нотка входить у ваші плани.
Складові
- 500 г солодкого перцю
- 100 г гіркого перцю
- 20 г петрушки
- 20 г кінзи
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 головка часнику
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 0,5 ч. Л. солі