Аджика без варіння
Традиційна кавказька аджика - це гостра солона приправа з червоного або зеленого гострого перцю, по текстурі - аджика, швидше паста, ніж соус, але зараз існує кілька різновидів гострих соусів, об'єднаних під назвою аджика.
Основу такої аджики складають помідори, а гостроту страви додають часник, перець, хрін.
Аджика з помідорів, часнику, хрону і яблук без варіння
Приготувати сиру аджику помірної гостроти для щоденного вживання можна за кілька хвилин.
Інгредієнти:
- яблук 1 - 2,
- часнику - 5 зубчиків,
- тертого хрону 50 г
- солі за смаком,
- а цукру - 1 ч. л.
Процес приготування:
Підготуємо томати, яблука і спеції.
У вимитих помідорів надрізаємо верхівку і трьом їх на крупній тертці. Починаємо терти з верхівки, у підсумку вся м'якоть залишається в мисці, а практично вся шкурка - в руці. Це дуже зручний спосіб, він не вимагає використання комбайна або блендера, попереднього бланшування помідорів і видалення шкірки.
На цій же крупній тертці трьом яблуко разом зі шкіркою. За бажанням фрукт можна очистити, але саме в яблучній шкірці містяться природні антиоксиданти, такі, як кверцетин, рутин. Яблучна шкірка - найбагатше джерело вітаміну С і А, а 2/3 харчових волокон яблука зосереджено саме в шкірці. Разом зі шкіркою видаляються і тритерпеноїди - речовини, що відіграють велику роль у профілактиці онкологічних захворювань.
Очищені зубчики часнику дрібно рубаємо ножем або трьом на тертці.Всі інгредієнти з'єднуємо і додаємо вже готовий тертий хрін, цукор, солимо за смаком.
Добре перемішуємо і аджика готова. Свіжа аджика готувалася без термічної обробки овочів і фруктів, всі корисні речовини в ній збережено максимально. По гостроті страва дуже помірно, сподобається багатьом.
Любителі більш гострих варіантів аджики можуть додати половинку або третину стручка подрібненого пекучого перцю.
Зберігається домашня аджика з помідорів, хрону, часнику, яблук у холодильнику до трьох діб, подається до м'яса, риби, птиці.
За рецепт і фото дякуємо Салміну Наталію Олексіївну.
Можливо, вам згодиться рецепт грузинської аджики на зиму:
Як приготувати грузинську аджику -->>