» » Аджика без варіння

Аджика без варіння


Традиційна кавказька аджика - це гостра солона приправа з червоного або зеленого гострого перцю, по текстурі - аджика, швидше паста, ніж соус, але зараз існує кілька різновидів гострих соусів, об'єднаних під назвою аджика.

Основу такої аджики складають помідори, а гостроту страви додають часник, перець, хрін.

Аджика з помідорів, часнику, хрону і яблук без варіння

Аджика без варіння

Приготувати сиру аджику помірної гостроти для щоденного вживання можна за кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • На п'ять - шість середніх помідор буде потрібно:
    • яблук 1 - 2,
    • часнику - 5 зубчиків,
    • тертого хрону 50 г
    • солі за смаком,
    • а цукру - 1 ч. л.

    Процес приготування:

    Аджика з помідорів часнику яблукПідготуємо томати, яблука і спеції.

    Аджика з помідорів як приготуватиУ вимитих помідорів надрізаємо верхівку і трьом їх на крупній тертці. Починаємо терти з верхівки, у підсумку вся м'якоть залишається в мисці, а практично вся шкурка - в руці. Це дуже зручний спосіб, він не вимагає використання комбайна або блендера, попереднього бланшування помідорів і видалення шкірки.

    На цій же крупній тертці трьом яблуко разом зі шкіркою. За бажанням фрукт можна очистити, але саме в яблучній шкірці містяться природні антиоксиданти, такі, як кверцетин, рутин. Яблучна шкірка - найбагатше джерело вітаміну С і А, а 2/3 харчових волокон яблука зосереджено саме в шкірці. Разом зі шкіркою видаляються і тритерпеноїди - речовини, що відіграють велику роль у профілактиці онкологічних захворювань.

    Аджика з помідорів з хріномОчищені зубчики часнику дрібно рубаємо ножем або трьом на тертці.Всі інгредієнти з'єднуємо і додаємо вже готовий тертий хрін, цукор, солимо за смаком.

    Аджика сираДобре перемішуємо і аджика готова. Свіжа аджика готувалася без термічної обробки овочів і фруктів, всі корисні речовини в ній збережено максимально. По гостроті страва дуже помірно, сподобається багатьом.

    Любителі більш гострих варіантів аджики можуть додати половинку або третину стручка подрібненого пекучого перцю.

    Зберігається домашня аджика з помідорів, хрону, часнику, яблук у холодильнику до трьох діб, подається до м'яса, риби, птиці.

    За рецепт і фото дякуємо Салміну Наталію Олексіївну.

    Можливо, вам згодиться рецепт грузинської аджики на зиму:

    Аджика грузинська рецепт Як приготувати грузинську аджику -->>

    Радимо прочитати

    Гостра сира аджика на зиму рецепт
    Гостра сира аджика на зиму рецепт
    Всім привіт. Давно хотіла з вами поділитися одним дуже чудовим рецептом гостра сира аджика на зиму. Те, що заготовляти ми її будемо саме сиру, нехай вас не бентежить. Спробувавши її лише один раз,
    Малосольні помідори
    Малосольні помідори
    Малосольні помідори, приготовані за цим рецептом, виходять ароматними і дуже смачними. Маринуються вони дуже швидко і просто. У вас виходить яскрава соковита закуска, яка додасть потрібний акцент
    Як зробити аджику з калини
    Як зробити аджику з калини
    Ще з минулого літа у мене була мрія - приготувати аджику з калиною. Так, з тієї самої, яка з такою задушевністю оспівана в піснях і розказана в легендах. Проста ягода, незавидна, з гіркуватістю, але
    Баклажани в аджике на зиму
    Баклажани в аджике на зиму
    Найбільше мене привабило в цьому рецепті заготовки простота приготування. Баклажани в аджике на зиму потрібно готувати без стерилізації. А ще кружечки синеньких в аджике зовсім не смажені. Просто,
    Аджика з кабачків
    Аджика з кабачків
    Знову настав гарячий сезон. В самому розпалі свіжі овочі, пряні трави, фрукти і ягоди. Не хочеться стояти біля гарячої плити, але від цього нікуди не дітися. Пропоную рецепт смачної аджики з

    0 комментариев

    Ваше имя: *
    Ваш e-mail: *
    Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
    Введите код:
    X

    Зарегистриваться
    /Войти

    На початок сторінки