Закуска з вогником із зелених помідорів рецепт
Влітку овочі такі красиві і апетитні на вигляд. Варто повернутися з ринку, як відразу хочеться з усієї різнобарвною розсипи – червоною, зеленою, жовтою, фіолетовою – сю ж хвилину спорудити якусь чудову смакота. Але при цьому абсолютно немає бажання на довгу метушню. А ось прості рецепти – це знахідка для будь-якої господині.
Існує дуже проста рецептура для приготування пікантною закуски з зелених помідорів або, як її ще називають, закуски з вогником. Всі необхідні продукти для цієї гострою закуски зазвичай є в наявності в будь-якому будинку, принаймні влітку. Значить, і бігти нікуди не потрібно, просто відшукати в холодильнику:
- кілограма два зелених помідор,
- пучок селери,
- кілька зубчиків часнику,
- гострий перець чилі,
- крупну сіль
- лавровий лист,
- перець запашний з десяток горошин,
- перець чорний теж горошин десять.
Як приготувати закуску із зелених помідорів
Швидко зібрали «могутню купку» складових частин для бажаного страви і стрімко беремося за справу. До досягнення кінцевого результату достатньо кількох кроків.
Крок перший — моєму зелені помідори і селеру, подрібнюємо на пластинки часник і гострий перець чилі.
Крок другий – з спецій і води приготуємо маринад, для чого у літрі води закипятим столову ложку солі, лаврушку, чорний і запашний перець.
Крок третій – помідори розрізаємо навпіл не до кінця. При такому способі різання вони повинні відкриватися, як стулки раковини. Тепер начиняємо помідори: вкладаємо в кожну з них по платівці часнику і гострого перцю чилі.
Крок четвертий – викладаємо на дно каструльки кілька заготовлених гілочок селери, а на них зверху – начинені помідори. При цьому кожен отримав шар помідор перекладаємо декількома гілочками селери.
Згори заключного шару начинених помідор також розміщуємо зелені гілочки селери і заливаємо вміст каструлі остившім розсолом, накриваємо тарілочкою і ставимо зверху невеликий гніт.
Крок п'ятий – каструлю з майбутньою закускою із зелених помідорів з вогником потрібно поставити подалі, щоб не було спокуси «заздалегідь зрадіти» і намагатися пробувати не готову закуску. Просто потрібно забути про неї на п'ять днів, враховуючи, що температура має бути кімнатна.
Ось через п'ять днів можна радіти на повну котушку: помідори за цей час починають відмінно проквашиваться і набувають дуже апетитний запах. Тепер закуску можна прибрати в прохолодне місце. Закуска із зелених помідорів з вогником буде готова через півтора місяці або навіть трохи раніше. Що поробиш, доводиться чекати. Але зате дуже смачно!