» » Аджика з помідорів і перцю

Аджика з помідорів і перцю


Аджика з помідорів і перцю

Часниковий аромат і апетитний вигляд кавказької гості роблять її центральним блюдом будь-якого столу, прекрасним бутербродним прикрасою і заправкою до супів і рагу. Соковита м'якоть її інгредієнтів при змішуванні утворює неймовірний смаковий ансамбль, який нікого не залишає байдужим. У кожної господині свій рецепт цієї приправи, який вона вважає винятковим.

Аджика з помідорів і перцю, що пройшла теплову обробку, трохи втрачаючи в гостроті, досить довго зберігається в прохолодному місці. Додавання сирого яблука і меду додасть смаку готової закуски незвичайну нотку і подовжить термін зберігання.

Складові

Аджика з помідорів і перцю
  • 2-3 середніх помідора
  • 1-2 болгарських перцю червоного кольору
  • 1-2 пекучих перцю червоного кольору
  • 1 невелика головка часнику
  • 1 ст. л. солі

Приготування

Аджика з помідорів і перцю

1. Помідори промиємо у воді і виріжемо з них зелені сердцевінкі. Наріжемо великими скибками. Видалимо кришечки з болгарського перцю, вичистимо все насіння і промиємо овочі, а після наріжемо середніми шматочками. Часникову голівку розділимо на зубчики, очистимо їх від лушпиння і промиємо у воді. Від пекучого перцю відділимо хвостики, а якщо треба, то і насіння, щоб аджика не вийшла дуже гострою за смаком.

Аджика з помідорів і перцю

2. Всі перероблені інгредієнти перемістимо в чашу блендера або кухонного комбайна і подрібнити протягом 5-7 хвилин. Також продукти можна пропустити і через м'ясорубку, встановивши на неї сітку з дрібними осередками.

Аджика з помідорів і перцю

3. Приготоване з томатів і перцю пюре дуже акуратно переллємо в іншу ємність - пам'ятаємо про те, що воно містить дрібні частинки пекучих перців.

Аджика з помідорів і перцю

4. Додамо в пюре сіль. Можна також всипати подрібнену зелень кропу, петрушки, але це - за бажанням. Акуратно перемішати і залишити на 2 дні при кімнатній температурі для бродіння. Як тільки зазначений час пройде, переллємо аджику в банки або пляшки і помістимо на холод. Можна і не доводити соус до бродіння, вливши в нього 2 ст. л. 9-процентного оцту. Аджику з такою добавкою можна відразу ж розливати в ємності і виносити на зберігання в льох або підвал, поміщати в холодильник.

Аджика з помідорів і перцю

Особливо смачна аджика з помідорів і перцю разом зі смаженою картоплею з фаршем, картоплею-фрі та м'ясними стравами.

Господині на замітку

Попался на глаза сайт элитной кухонной мебели. Сочинская фирма Bellini... Шикарно. В общем, кухни Сочи это что-то. Такая кухонная мебель никого не оставит равнодушным.

1. Жінки Кавказу настільки вправні в кулінарії, що, напевно, кожна з них могла б поділитися якимось своїм, родинним, невідомим широкому загалу рецептом. Так, одна з технологій наказує введення до складу соусу рідкого меду і сухої гірчиці (2: 1), інша - подрібнених в стружку терпких плодів (айви або недостиглої хурми), третя - кінзи і шафрану. Всі варіанти самобутні і оригінальні, тому кожен з них неодмінно варто спробувати.

2. Адигейці теж роблять аджику, але не завжди рідку. Вони розмазують її тонким шаром по металевим декам, як напівфабрикат пастили, потім підсушують на сонці, а потім - в печі. Так виходить суха приправа. Її застосовують по-різному: просто додають в тушковані і смажені страви або змішують з сіллю, а вже їй присмачують баранину, домашню птицю і навіть хлібні коржі, пироги з прісним сиром і іншу несолодке випічку. Чому б не спробувати? Духовка або сушарка для фруктів - ось, власне, і все обладнання, яке буде потрібно, щоб самостійно провести цікаву суху спецію, витративши всього одну півлітрову банку заготовки.

3. У деяких грузинських ресторанах аджику подають в цибулевих «чашечках». Потрібно розрізати велику цибулину, звільнену від лушпиння, навпіл, зняти самі верхні пластини і в них налити гострий соус. Тара їстівна - соусники мити не доведеться.

Радимо прочитати

Аджика з помідорів і слив без варіння
Аджика з помідорів і слив без варіння
Аджика зі свіжих помідорів і слив - це сезонне блюдо, яке легко приготувати в сезон дозрівання овочів і фруктів. Вона не готується про запас, її вживають в їжу відразу, і зберігають в холодильнику не
Аджика з червоного перцю без помідорів
Аджика з червоного перцю без помідорів
Аджика з червоного перцю або будь-якого іншого перцю - це соус (приправа) родом з Абхазії. Спочатку на початку осені бралася суха зелень, часник і сушений перець, все це перетирали на великому
Аджика з слив на зиму
Аджика з слив на зиму
Запашна приправа родом з Кавказу має пастоподібну консистенцію і гострий перцевий смак, за рахунок аромату часнику, пряних трав стимулює імунітет, обмінні процеси і, звичайно, апетит.
Аджапсандал
Аджапсандал
Аджапсандал - відоме блюдо кавказької кухні. Готується воно з овочів, в класичному варіанті - без картоплі, але багато хто воліє додавати такий овоч при створенні страви, щоб було ситніше.
Аджика без варіння
Аджика без варіння
Традиційна кавказька аджика - це гостра солона приправа з червоного або зеленого гострого перцю, по текстурі - аджика, швидше паста, ніж соус, але зараз існує кілька різновидів гострих соусів,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки