» » Аджика з помідорів і слив без варіння

Аджика з помідорів і слив без варіння


Аджика з помідорів і слив без варіння
Аджика зі свіжих помідорів і слив - це сезонне блюдо, яке легко приготувати в сезон дозрівання овочів і фруктів.

Вона не готується про запас, її вживають в їжу відразу, і зберігають в холодильнику не більше двох-трьох днів.

У аджике зі свіжих помідорів і свіжих слив поєднуються смаки двох традиційних кавказьких страви: аджики з пекучого перцю і соусу ткемалі з кислих слив.

Складові

Для приготування приблизно 0,5 л аджики треба взяти:

Аджика з помідорів і слив без варіння

  • 0,5 кг свіжих стиглих помідорів
  • 3-4 трохи недозрілих сливи будь-якого сорту
  • часник
  • свіжий пекучий перець
  • солодкий перець
  • сіль
  • цукор

Аджика з помідорів і слив без варіння

Приготування

Аджика з помідорів і слив без варіння
1. На сливах і помідорах зробити хрестоподібні надрізи.

Аджика з помідорів і слив без варіння
2. Обдати їх окропом.

Аджика з помідорів і слив без варіння
3. Дати охолонути, і зняти з слив і помідор шкірочку.

Аджика з помідорів і слив без варіння
4. Очищені помідори і сливи подрібнити будь-яким способом: прокрутити через м'ясорубку; прокрутити в блендері; скористатися простою теркою.

Аджика з помідорів і слив без варіння

Аджика з помідорів і слив без варіння
5. Для додання аджике гостроти потрібно подрібнити два-три зубчики часнику, і дрібно порізати гострий перець. Кількість перцю залежить від особистих переваг. Для отримання аджики середньої пекучості досить додати 1/3 від перцю середньої величини.

Аджика з помідорів і слив без варіння

6. Солодкий перець порізати дуже дрібно і теж додати в аджику.

Аджика з помідорів і слив без варіння
7. Посолити за смаком, цукру додати одну-дві ложки.

Аджика з помідорів і слив без варіння
8. Все перемішати. Аджика без варіння зберігає всі вітаміни і корисні речовини. Вона готова до вживання відразу після приготування.

Смачний, натуральний, корисний соус поєднується з будь-яким гарячим блюдом. Аджику з помідорів і слив, без термічної обробки, не варто готувати в великих кількостях, краще в міру необхідності приготувати нову порцію.

Радимо прочитати

Адигейська аджика
Адигейська аджика
Адигейська аджика виходить дуже ароматною, а ось її гострота залежить від вашого побажання. Гостроту соусу можна додати за допомогою часнику або пекучого перцю.
Аджика з слив на зиму
Аджика з слив на зиму
Запашна приправа родом з Кавказу має пастоподібну консистенцію і гострий перцевий смак, за рахунок аромату часнику, пряних трав стимулює імунітет, обмінні процеси і, звичайно, апетит.
Варення зі сливи з кісточкою
Варення зі сливи з кісточкою
Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але
Аджика без варіння
Аджика без варіння
Традиційна кавказька аджика - це гостра солона приправа з червоного або зеленого гострого перцю, по текстурі - аджика, швидше паста, ніж соус, але зараз існує кілька різновидів гострих соусів,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки