Аджика з помідорів і слив без варіння
Аджика зі свіжих помідорів і слив - це сезонне блюдо, яке легко приготувати в сезон дозрівання овочів і фруктів.
Вона не готується про запас, її вживають в їжу відразу, і зберігають в холодильнику не більше двох-трьох днів.
У аджике зі свіжих помідорів і свіжих слив поєднуються смаки двох традиційних кавказьких страви: аджики з пекучого перцю і соусу ткемалі з кислих слив.
Складові
Для приготування приблизно 0,5 л аджики треба взяти:
- 0,5 кг свіжих стиглих помідорів
- 3-4 трохи недозрілих сливи будь-якого сорту
- часник
- свіжий пекучий перець
- солодкий перець
- сіль
- цукор
Приготування
1. На сливах і помідорах зробити хрестоподібні надрізи. 2. Обдати їх окропом. 3. Дати охолонути, і зняти з слив і помідор шкірочку. 4. Очищені помідори і сливи подрібнити будь-яким способом: прокрутити через м'ясорубку; прокрутити в блендері; скористатися простою теркою.5. Для додання аджике гостроти потрібно подрібнити два-три зубчики часнику, і дрібно порізати гострий перець. Кількість перцю залежить від особистих переваг. Для отримання аджики середньої пекучості досить додати 1/3 від перцю середньої величини.
6. Солодкий перець порізати дуже дрібно і теж додати в аджику.
7. Посолити за смаком, цукру додати одну-дві ложки. 8. Все перемішати. Аджика без варіння зберігає всі вітаміни і корисні речовини. Вона готова до вживання відразу після приготування.Смачний, натуральний, корисний соус поєднується з будь-яким гарячим блюдом. Аджику з помідорів і слив, без термічної обробки, не варто готувати в великих кількостях, краще в міру необхідності приготувати нову порцію.