Коржі на кефірі
Вашій увазі представляю парочку рецептів кефірних лепешек.Простие коржі без начинки і сирні.
Коржі на кефірі тонкі без дріжджів і начинки
Елі коржі чудово замінюють хліб. Туди можна додавати різні спеції під всякі страви. Якщо у вас є зайвий кефір або кисле молоко, то спробуйте спекти ці чудові кефірів коржі.
Для приготування коржів вам знадобитися:
200-300 мл кефіру, 2-3 склянки борошна (400-600г) + стакан борошна для підсипки, по 1 чайної ложечки соди, солі та цукру. Якщо є зайве яйце, то теж можна додати. Ну і як начинок можна додати різні приправи - перчик, базилік, кмин та інші. А можна і без них.
Рецепт цих коржів на кефірі такий:
Візьміть все, змішайте і залийте кефіром.
Потім знову перемішайте за допомогою ложки, а потім рукою.
Тісто буде м'яким і густим, злегка липким.
Розділіть тісто на маленькі шматочки
і розкачайте їх в тонкі смужки.
Підсипте їх борошном.
Коржі слід випікати на сухій розігрітій сковорідці. При середній температурі.
З кожного боку і не довго (пару хвилин). Щоб придбали приблизно як на цьому фото
От і все. Коржик готова. Тепер повторіть те ж саме з рештою шматочками тіста.
Гарячі коржі на кефірі за смаком можна змастити маслом вершковим.
Зберігати кефірів коржі як звичайний хліб чимось накривши. Їх можна досить довго зберігати (ось тільки вони такі смачні, що довго зберігати не вийде)
Сирні коржики на кефірі
Ці коржі дуже легко готувати. А замість сиру (або додатково) можна використовувати будь-яку іншу начинку, наприклад шинку, ковбасу, овочі і всякі приправи. Виходить дуже смачно, особливо поки вони ще гаряченькі.
Для приготування коржів з сиром вам буде потрібно: склянка кефіру, пару склянок борошна, близько 150 грам твердого сиру, і по пів чайної ложечки солі, цукру і соди.
Готувати коржі наступним чином: Налийте в глибоку ємність кефіру. Додайте туди цукру, солі та соди і все це розмішайте.
Натріть дрібно сир в тертці.
У миску з сумішшю висипте сир і борошно. Все це як слід розмішайте ложкою, а через пару хвилин перемішайте цю муку вже руками.
Поділіть тісто на кілька (штук 5) однакових грудочки.
Кожен такий грудочку розкачати, а потім обсмажте з кожного боку на протязі 2-3х хвилин на рослинній олії, щоб вони стали злегка золотавими.
От і все! Сирні коржики на кефірі готові, смачного!