» » Баурсаки на кефірі

Баурсаки на кефірі


У кожного народу є свої фірмові страви. Наприклад, у російських - пиріг курник, в українців - галушки, а у тюркських народів - баурсаки. Ці смачні пончики (по-нашому) азіати смажать і в будній день, і в свято. Жодне застілля не обходиться без рум'яних Баурсак!
Тісто для них готують в основному дріжджове. Але досвідчена господиня і на кефірі приготує такі смачні баурсаки, що гості «відірватися» від них не зможуть!Баурсаки на кефірі

Щоб приготувати баурсаки на кефірі, вам знадобиться:

  • 250 грам кефіру;
  • 100 грам цукру;
  • 2 яйця;
  • 400 грам борошна;
  • 5 грам солі;
  • 5 грам соди;
  • 60 грам соняшникової олії в тісто і 200 -300 грам для смаження.

Багато господині радять кефір перед використанням підігріти. Але я зробила висновок, що на холодному кефірі тісто виходить більш повітряне і набагато смачніше! Тому кефір гріти не треба.
У миску розбийте яйця, насипте цукор і сіль. Добре збийте міксером.
Налийте в цю суміш кефір і масло. Розмішайте ложкою. Більше міксером не користуйтеся. Інакше баурсаки з такого тесту вийдуть щільні і можуть не пропектися.Збитий цукор і яйцяяйця, цукор

Поступово насипайте борошно, не забувши покласти спочатку соду. Розмішуйте ложкою, а потім тісто вимісити рукою. Воно повинно вийти у вас дуже м'яке. яйця, цукор, борошно

Стіл добре посипте борошном і викладіть на нього тісто. Розділіть його на кілька ковбасок. Від ковбаски відрізати шматочки тіста і робіть невеликі товстенькі коржики, злегка посипаючи їх борошном.Баурсаки на кефірі: фото 5Баурсаки на кефірі: фото 4

У казан налийте олію і добре його розжарите.
Опускайте по кілька штук лепёшечек в казан, попередньо струсивши зайву муку, інакше масло від неї буде сильно горіти і диміти. Коржики розмішуйте вилкою і постійно перевертати, щоб вони рівномірно присмажився. Коржі прямо на очах починають надуватися і перетворюватися в круглі баурсаки.Баурсаки на кефірі: фото 6

Коли вони стануть рум'яними, виловіть їх шумівкою і викладіть на тарілку, покриту паперовою серветкою, щоб стік зайвий жир.
Баурсаки зазвичай подають до столу з пилу, спеку. Тоді вони зовні злегка хрусткі, а всередині дуже м'які й ароматні.кефірів баурсаки на серветці

Приємного чаювання!Готові баурсаки з чаєм

Радимо прочитати

Великодній сирний кекс
Великодній сирний кекс
Наближається світле свято, Великдень, а це значить, що пора почати замислюватися, що ж поставити на святковий стіл у це велике свято. Кожен рік господині з нетерпінням чекають на це свято і
Оладки на кефірі з манки
Оладки на кефірі з манки
Що може бути краще млинців і млинчиків на сніданок? Напевно, порція горяченьких і пишних оладок або тарілочка каші. Пропонуємо приготувати оладки на кефірі без борошна. Борошно замінимо манною

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки