» » Деруни в горщику з грибами

Деруни в горщику з грибами


Деруни в горщику з грибами
Рецептом цих картопляних дерунів з грибами, запечених в горщиках в сметанному соусі, зі мною поділилася чудова дівчина Танечка Берковський і за сумісництвом автор кулінарного сайту finecooking.ru. Танечка, спасибі тобі величезне! У цій чудовій дівчата я багато чому вчуся, вона неймовірно талановита, добра і чуйна :) Танечка, привіт :)

Таким цікавим способом я готувала деруни вперше. І мені шалено сподобався і сам рецепт, і спосіб його реалізації і смак отриманого в результаті страви. А найцікавіше, що з якихось 600 г картоплі і 100 г магазинних печериць вийшло цілих два досить містких горщика з не побоюся цього слова блюдом ресторанного рівня. Виглядають деруни з грибами в горщиках просто приголомшливо, і, думаю, переконувати в цьому нікого не потрібно. А ось про смак страви вам доведеться повірити мені на слово. Це дуже смачно!

Якщо ви думаєте, що деруни в горщиках з грибами готувати довго і клопітно, то поспішаю запевнити вас у зворотному. На приготування тіста пішло 5 хвилин, обсмажування дерунів зайняла близько 12-15 хвилин. Окремо смажилися гриби, але це теж справа 5-7 хвилин, не більше. І запікання дерунів з грибами в заздалегідь розігрітій духовці у мене зайняло 15 хвилин.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій - 4

Складові:

  • 600 г картоплі
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 цибулина
  • 150 мл сметани + 3 ст.л. сметани
  • 100 г печериць
  • 50 мл соняшникової олії
  • сіль перець

Деруни в горщику з грибами, покроковий рецепт з фото

100 г печериць нарізаємо пластинами.


Обсмажуємо гриби з додаванням невеликої кількості соняшникової олії, вогонь при цьому середній. Також злегка солимо і перчимо печериці. Обсмажувати слід до появи приємною румяности на грибочки.

{ad1}


Тепер займемося приготуванням тіста для картопляних дерунів. У мене 600 г картоплі і половина дуже великої цибулини.


Все це натираємо на дрібній тертці і додаємо в цю масу три столові ложки сметани, одне яйце і дві столові ложки борошна. Також додаємо чверть столової ложки солі.


Ретельно перемішуємо тісто для дерунів ложкою. Нею ж ми і будемо відміряти порції тесту для обсмажування.

loading ...


Гарненько розігріваємо сковороду і додаємо соняшникова олія. За допомогою ложки зачерпує порції тесту (ложка з гіркою = один дерун) і викладаємо в сковороду. За раз в сковороді у вас може вміститися 4-6 дерунів, все залежить від діаметра сковорідки.

В цей же час включаємо духовку розігріватися до 200 градусів, це значно заощадить нам час приготування страви.


Деруни смажаться з обох сторін до яскраво вираженого золотистого кольору, при цьому вогонь під сковородою трохи менше середнього. У мене вийшло 14 дерунів.

Деруни в горщику рецепт
Беремо два горщика і викладаємо в кожен перший шар дерунів (половину від усіх дерунів). Потім закладаємо в горщики половину від усіх обсмажених грибів. А далі знову деруни і поверх них залишилися гриби.

Деруни в духовці рецепт
Ось так виглядають мої горщики з дерунами.

Деруни з грибами рецепт з фото
150 мл сметани розводимо такою ж кількістю води і заливаємо соусом деруни з грибами.

Деруни з грибами в духовці
Запікаємо деруни з грибами в горщику без кришки протягом 15 хвилин.

Деруни з грибами рецепт з фото
Ось і все, деруни в горщику з грибами готові! Приємного апетиту, дорогі мої читачі, і до швидких зустрічей!

Деруни з грибами як приготувати

Радимо прочитати

Борщ з грибами
Борщ з грибами
Рецепт пісного борщу з грибами саме на часі під час посту, а ще під час кризи. Дуже корисно дати можливість організму відпочити від м'яса і наваристих м'ясних бульйонів, просто поїсти легкої їжі.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки