Деруни в горщику з грибами
Рецептом цих картопляних дерунів з грибами, запечених в горщиках в сметанному соусі, зі мною поділилася чудова дівчина Танечка Берковський і за сумісництвом автор кулінарного сайту finecooking.ru. Танечка, спасибі тобі величезне! У цій чудовій дівчата я багато чому вчуся, вона неймовірно талановита, добра і чуйна :) Танечка, привіт :)
Таким цікавим способом я готувала деруни вперше. І мені шалено сподобався і сам рецепт, і спосіб його реалізації і смак отриманого в результаті страви. А найцікавіше, що з якихось 600 г картоплі і 100 г магазинних печериць вийшло цілих два досить містких горщика з не побоюся цього слова блюдом ресторанного рівня. Виглядають деруни з грибами в горщиках просто приголомшливо, і, думаю, переконувати в цьому нікого не потрібно. А ось про смак страви вам доведеться повірити мені на слово. Це дуже смачно!
Якщо ви думаєте, що деруни в горщиках з грибами готувати довго і клопітно, то поспішаю запевнити вас у зворотному. На приготування тіста пішло 5 хвилин, обсмажування дерунів зайняла близько 12-15 хвилин. Окремо смажилися гриби, але це теж справа 5-7 хвилин, не більше. І запікання дерунів з грибами в заздалегідь розігрітій духовці у мене зайняло 15 хвилин.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій - 4Складові:
- 600 г картоплі
- 1 яйце
- 2 ст.л. борошна
- 1 цибулина
- 150 мл сметани + 3 ст.л. сметани
- 100 г печериць
- 50 мл соняшникової олії
- сіль перець
Деруни в горщику з грибами, покроковий рецепт з фото
100 г печериць нарізаємо пластинами.
Обсмажуємо гриби з додаванням невеликої кількості соняшникової олії, вогонь при цьому середній. Також злегка солимо і перчимо печериці. Обсмажувати слід до появи приємною румяности на грибочки.
Тепер займемося приготуванням тіста для картопляних дерунів. У мене 600 г картоплі і половина дуже великої цибулини.
Все це натираємо на дрібній тертці і додаємо в цю масу три столові ложки сметани, одне яйце і дві столові ложки борошна. Також додаємо чверть столової ложки солі.
Ретельно перемішуємо тісто для дерунів ложкою. Нею ж ми і будемо відміряти порції тесту для обсмажування.
Гарненько розігріваємо сковороду і додаємо соняшникова олія. За допомогою ложки зачерпує порції тесту (ложка з гіркою = один дерун) і викладаємо в сковороду. За раз в сковороді у вас може вміститися 4-6 дерунів, все залежить від діаметра сковорідки.
В цей же час включаємо духовку розігріватися до 200 градусів, це значно заощадить нам час приготування страви.
Деруни смажаться з обох сторін до яскраво вираженого золотистого кольору, при цьому вогонь під сковородою трохи менше середнього. У мене вийшло 14 дерунів.
Беремо два горщика і викладаємо в кожен перший шар дерунів (половину від усіх дерунів). Потім закладаємо в горщики половину від усіх обсмажених грибів. А далі знову деруни і поверх них залишилися гриби.
Ось так виглядають мої горщики з дерунами.
150 мл сметани розводимо такою ж кількістю води і заливаємо соусом деруни з грибами.
Запікаємо деруни з грибами в горщику без кришки протягом 15 хвилин.
Ось і все, деруни в горщику з грибами готові! Приємного апетиту, дорогі мої читачі, і до швидких зустрічей!