Гречка з грибами в горщику (в духовці)
Дістаючи в черговий раз якусь тарілку з кухонної тумбочки мій погляд впав на горщики, куплені близько року тому і з тих пір використовувалися за прямим призначенням всього пару раз. А в холодильнику лежали грибочки, і залишилося тільки вирішити з чим їх приготувати. І тут мій пазл зійшовся! Гречка з грибами в горщиках! В духовці! Вирішено, тепер справа за малим, залишилося тільки приготувати.
Забіжу трохи вперед і скажу, що гречка з грибами в горщиках, приготована в духовці, вийшла відмінна, ароматна і строката. Смак страви зовсім не схожий на звичайну відварену гречану крупу. Під час запікання в горщиках смаки і аромати інгредієнтів з'єдналися і вийшло, що гречка «варилася» на імпровізованому морквяно-грибному бульйоні. Також слід врахувати, що інгредієнти я попередньо обсмажуємо, причому на вершковому маслі, що посилило і збагатило смак гречки з грибами. Раджу не ігнорувати цей крок.
Звівши докупи всі свої враження від приготування та дегустації гречки з грибами в горщиках можу сміливо сказати, що страва не тільки смачне, просте в приготуванні і недороге, але ще і дозволяє з найпростіших інгредієнтів отримати мало не ресторанну їжу. Виглядає така гречка з грибами в горщиках просто чудово, а запах від її приготування поширюється по кухні ще задовго до закінчення приготування страви.
{ad1}Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій - 2Складові:
- 200 г свіжих грибів (гливи або шампіньйонів)
- 1 велика морква
- 9 столових ложок гречаної крупи
- 1 цибулина (не обов'язково)
- 30 г вершкового масла
- сіль
- перець
- лавровий лист
Гречка з грибами в горщиках. Рецепт з фото
Свіжі гриби гливи моєму і крупно нарізаємо. Також можна використовувати для цього рецепта свіжі шампіньйони. Інші ж гриби вимагають більш тривалої термічної обробки, тому не буду їх розглядати в цей раз. Велику моркву чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці (щоб шматочки моркви все ще ідентифікувалися в загальній масі готового блюда).
Гарненько розігріваємо сковороду і кладемо на її поверхню шматочок вершкового масла. Викладаємо гриби з морквою і обсмажуємо їх до повного випаровування рідини, яка виділяється з грибів, і ступеня легкої засмажкою (коли гриби починають підрум'янюватися). Якщо ви любите цибулю - то обов'язково додайте і його на самому початку обсмажування. Трохи солимо начинку (приблизно третина чайної ложки).
Включаємо духовку розігріватися до 170 градусів і дістаємо горщики. На дно кладемо зажарку з грибів і моркви, потім по шматочку вершкового масла. Додаємо по дрібці солі і меленого чорного перцю, по половинці лаврового листа. Потім закладаємо миту гречку - по 4,5 столових ложки в кожен горщик. Заливаємо інгредієнти в горщиках водою таким чином, щоб вода була на два пальці вище рівня гречки.
Щільно накриваємо горщики кришками і відправляємо в розігріту духовку на 25 хвилин.
Після того, як дістали горщики з гречкою і грибами з духовки, акуратно перемішати їх вміст. Тепер страва готова до подачі на стіл. Моя гречка прямо з печі, і грибочки так і просяться в ложку. Ну хіба можна встояти перед такою красою? Смачного!