» » Гречка з грибами в горщику (в духовці)

Гречка з грибами в горщику (в духовці)


Гречка з грибами в горщиках рецепт з фото
Дістаючи в черговий раз якусь тарілку з кухонної тумбочки мій погляд впав на горщики, куплені близько року тому і з тих пір використовувалися за прямим призначенням всього пару раз. А в холодильнику лежали грибочки, і залишилося тільки вирішити з чим їх приготувати. І тут мій пазл зійшовся! Гречка з грибами в горщиках! В духовці! Вирішено, тепер справа за малим, залишилося тільки приготувати.

Забіжу трохи вперед і скажу, що гречка з грибами в горщиках, приготована в духовці, вийшла відмінна, ароматна і строката. Смак страви зовсім не схожий на звичайну відварену гречану крупу. Під час запікання в горщиках смаки і аромати інгредієнтів з'єдналися і вийшло, що гречка «варилася» на імпровізованому морквяно-грибному бульйоні. Також слід врахувати, що інгредієнти я попередньо обсмажуємо, причому на вершковому маслі, що посилило і збагатило смак гречки з грибами. Раджу не ігнорувати цей крок.

Звівши докупи всі свої враження від приготування та дегустації гречки з грибами в горщиках можу сміливо сказати, що страва не тільки смачне, просте в приготуванні і недороге, але ще і дозволяє з найпростіших інгредієнтів отримати мало не ресторанну їжу. Виглядає така гречка з грибами в горщиках просто чудово, а запах від її приготування поширюється по кухні ще задовго до закінчення приготування страви.

{ad1}

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій - 2

Складові:

  • 200 г свіжих грибів (гливи або шампіньйонів)
  • 1 велика морква
  • 9 столових ложок гречаної крупи
  • 1 цибулина (не обов'язково)
  • 30 г вершкового масла
  • сіль
  • перець
  • лавровий лист

Гречка з грибами в горщиках. Рецепт з фото

Свіжі гриби гливи моєму і крупно нарізаємо. Також можна використовувати для цього рецепта свіжі шампіньйони. Інші ж гриби вимагають більш тривалої термічної обробки, тому не буду їх розглядати в цей раз. Велику моркву чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці (щоб шматочки моркви все ще ідентифікувалися в загальній масі готового блюда).

1
Гарненько розігріваємо сковороду і кладемо на її поверхню шматочок вершкового масла. Викладаємо гриби з морквою і обсмажуємо їх до повного випаровування рідини, яка виділяється з грибів, і ступеня легкої засмажкою (коли гриби починають підрум'янюватися). Якщо ви любите цибулю - то обов'язково додайте і його на самому початку обсмажування. Трохи солимо начинку (приблизно третина чайної ложки).

2
Включаємо духовку розігріватися до 170 градусів і дістаємо горщики. На дно кладемо зажарку з грибів і моркви, потім по шматочку вершкового масла. Додаємо по дрібці солі і меленого чорного перцю, по половинці лаврового листа. Потім закладаємо миту гречку - по 4,5 столових ложки в кожен горщик. Заливаємо інгредієнти в горщиках водою таким чином, щоб вода була на два пальці вище рівня гречки.

3
Щільно накриваємо горщики кришками і відправляємо в розігріту духовку на 25 хвилин.

4
Після того, як дістали горщики з гречкою і грибами з духовки, акуратно перемішати їх вміст. Тепер страва готова до подачі на стіл. Моя гречка прямо з печі, і грибочки так і просяться в ложку. Ну хіба можна встояти перед такою красою? Смачного!

Гречка в горщиках з грибами фото

Радимо прочитати

Як приготувати гречку
Як приготувати гречку
Коли зовсім немає часу готувати багатокомпонентні або вимагають особливих кулінарних зусиль страви, можна схитрувати і організувати смачний і ситний вечеря всього за півгодини. При цьому особливо
Борщ у горщику в духовці
Борщ у горщику в духовці
Борщ – це національне українське блюдо, яке давно вийшло за межі цієї держави. Де тільки його не готують! Причому у кожної господині він буде різним і по-особливому унікальним. Це пояснюється тим, що

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки