Як приготувати гречку
Коли зовсім немає часу готувати багатокомпонентні або вимагають особливих кулінарних зусиль страви, можна схитрувати і організувати смачний і ситний вечеря всього за півгодини. При цьому особливо робити нічого не доведеться, а якщо в холодильнику підсихає зварена днями гречана каша, то клопоти над вечерею взагалі скоротяться до 15 хвилин.
Гречка варена
Варити гречку потрібно так: беремо каструлю, кладемо в неї гречку, заливаємо водою перевищує в два рази обсяг гречки. Варимо до тих пір, поки вся вода не випарується, при цьому не можна мішати кашу або відкривати кришку.
До того як ви почнете варити гречку, її можна прожарити на сковороді, щоб її аромат став більш насичений. Сковорідка повинна бути без масла і води, смажимо 3-4 хв. на середньому вогні, постійно помішуючи, інакше згорить.
Як смачно приготувати гречку
Гречана каша з грибами і сосисками
Примітка: економити на сосисках не варто, інакше вони в процесі приготування просто «розповзуться» на частини.
Отже, для приготування гречаної каші з грибами і сосисками знадобляться
Інгредієнти:
- гречана крупа – 1 склянку
- холодна вода – 2 склянки
- шампіньйони – 300 грам,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- якісні м'ясні сосиски – 2-3 шт.,
- сіль і мелений чорний перець – за смаком.
Процес приготування:
Гречану крупу перебрати від сміття і ретельно промити під проточною водою. Наповнити товстостінну каструлю з холодною водою і поставити на великий вогонь. Як тільки вода закипить, додати за смаком сіль і засипати гречану крупу. Варити кашу до википання всієї рідини.
На розпеченому соняшниковій олії спассеровать дрібно нарізаний ріпчаста цибулю. Додати до нього нарізані великими шматками печериці. Смажити, періодично помішуючи, до готовності грибів.
Сосиски звільнити від оболонки і нарізати тонкими кружками. Додати до грибів за кілька хвилин до кінця смаження, не забувши приправити все сіллю і чорним перцем.
З'єднати ще теплу гречану кашу і гарячу грибну заправку, при бажанні додати ще трохи соняшникової олії і ретельно перемішати.
Гречка з м'ясом і грибами
Одним із класичних рецептів є гречана каша з м'ясом. Вона дуже проста в приготуванні, але зате є дуже ситним блюдом. Приготувати її можна по-різному і у кожної жінки є свій рецепт. Але тут ми представимо вашій увазі найпоширеніший рецепт гречки з м'ясом.
Нам знадобляться:
- 2 ст. гречки,
- ріпчаста рук,
- 1-2 морквини (за бажанням),
- 500-1000 г м'яса,
- 300 г печериць,
- рослинне масло,
- сіль і перець за смаком.
Беремо м'ясо, очищаємо і промиваємо його, ріжемо на дрібні кубики. Викладаємо на розігріту глибоку сковороду з олією. Добре смажимо. Через двадцять хвилин до м'яса у сковорідку висипаємо різані гриби, готуємо 5-7 хвилин.
Потім додаємо порізану цибулю, можна додати терту моркву. Продовжуємо обсмажувати ще протягом десяти хвилин. Додаємо сіль, перець за смаком і висипаємо в сковороду свареннуюпо першому рецепту гречку. Обсмажуємо ще десять хвилин-і готово! Можна подавати до столу.
Відварну гречку можна змішати зі свіжими овочами, теж буде дуже смачно:
Краще всього робити гречану кашу з яловичиною, але навіть вона поступається гречці з салом! Можна крім цибулі і моркви додати в кашу, гриби, помідори, дуже смачна каша виходить з абрикосами або курагою.
Екзотичний смак гречці може надати набір індійських спецій. Варіацій приготування каші і її наповнення нескінченно багато, тому кожна господиня може приготувати щось унікальне, що підійде саме її родині!
Як приготувати суп з гречкою: