» » Як приготувати гречку

Як приготувати гречку


Коли зовсім немає часу готувати багатокомпонентні або вимагають особливих кулінарних зусиль страви, можна схитрувати і організувати смачний і ситний вечеря всього за півгодини. При цьому особливо робити нічого не доведеться, а якщо в холодильнику підсихає зварена днями гречана каша, то клопоти над вечерею взагалі скоротяться до 15 хвилин.

Гречка варена

Варити гречку потрібно так: беремо каструлю, кладемо в неї гречку, заливаємо водою перевищує в два рази обсяг гречки. Варимо до тих пір, поки вся вода не випарується, при цьому не можна мішати кашу або відкривати кришку.

Рецепт гречки в мультиварці панасонік

До того як ви почнете варити гречку, її можна прожарити на сковороді, щоб її аромат став більш насичений. Сковорідка повинна бути без масла і води, смажимо 3-4 хв. на середньому вогні, постійно помішуючи, інакше згорить.

Як смачно приготувати гречку

Як приготувати гречку з грибами сосисками

Гречана каша з грибами і сосисками

Примітка: економити на сосисках не варто, інакше вони в процесі приготування просто «розповзуться» на частини.

Отже, для приготування гречаної каші з грибами і сосисками знадобляться

Інгредієнти:

  • гречана крупа – 1 склянку
  • холодна вода – 2 склянки
  • шампіньйони – 300 грам,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • якісні м'ясні сосиски – 2-3 шт.,
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком.

Процес приготування:

Гречану крупу перебрати від сміття і ретельно промити під проточною водою. Наповнити товстостінну каструлю з холодною водою і поставити на великий вогонь. Як тільки вода закипить, додати за смаком сіль і засипати гречану крупу. Варити кашу до википання всієї рідини.

На розпеченому соняшниковій олії спассеровать дрібно нарізаний ріпчаста цибулю. Додати до нього нарізані великими шматками печериці. Смажити, періодично помішуючи, до готовності грибів.

Сосиски звільнити від оболонки і нарізати тонкими кружками. Додати до грибів за кілька хвилин до кінця смаження, не забувши приправити все сіллю і чорним перцем.

З'єднати ще теплу гречану кашу і гарячу грибну заправку, при бажанні додати ще трохи соняшникової олії і ретельно перемішати.

Гречка з м'ясом і грибами

Як приготувати гречку з м'ясом грибами

Одним із класичних рецептів є гречана каша з м'ясом. Вона дуже проста в приготуванні, але зате є дуже ситним блюдом. Приготувати її можна по-різному і у кожної жінки є свій рецепт. Але тут ми представимо вашій увазі найпоширеніший рецепт гречки з м'ясом.

Нам знадобляться:

  • 2 ст. гречки,
  • ріпчаста рук,
  • 1-2 морквини (за бажанням),
  • 500-1000 г м'яса,
  • 300 г печериць,
  • рослинне масло,
  • сіль і перець за смаком.

Беремо м'ясо, очищаємо і промиваємо його, ріжемо на дрібні кубики. Викладаємо на розігріту глибоку сковороду з олією. Добре смажимо. Через двадцять хвилин до м'яса у сковорідку висипаємо різані гриби, готуємо 5-7 хвилин.

Потім додаємо порізану цибулю, можна додати терту моркву. Продовжуємо обсмажувати ще протягом десяти хвилин. Додаємо сіль, перець за смаком і висипаємо в сковороду свареннуюпо першому рецепту гречку. Обсмажуємо ще десять хвилин-і готово! Можна подавати до столу.

Відварну гречку можна змішати зі свіжими овочами, теж буде дуже смачно:

Гречана каша з сирими овочами

Краще всього робити гречану кашу з яловичиною, але навіть вона поступається гречці з салом! Можна крім цибулі і моркви додати в кашу, гриби, помідори, дуже смачна каша виходить з абрикосами або курагою.

Екзотичний смак гречці може надати набір індійських спецій. Варіацій приготування каші і її наповнення нескінченно багато, тому кожна господиня може приготувати щось унікальне, що підійде саме її родині!

Як приготувати суп з гречкою:

Суп з гречкою і куркою

Радимо прочитати

Качка фарширована
Качка фарширована
Апетитна і рум'яна фарширована качка з гречкою і картоплею - блюдо для святкового сімейного застілля.
Борщ рецепт на кефірі
Борщ рецепт на кефірі
Холодні супи традиційно ми готуємо влітку. Воно й зрозуміло: спека, особливо їсти нічого не хочеться, рятують тільки холодні компоти, киселі, окрошка і ось такі холодні супи. Але що ж робити тим, хто
Салат з ковбасою і свіжим огірком
Салат з ковбасою і свіжим огірком
Крім популярних традиційних салатів, таких як Оселедець під шубою, Олів'є або Мімоза, балувати сім'ю час від часу потрібно і новими рецептами. Якісь підглянути можна в кулінарних книгах, якісь- на
Ніжні сирники з яблуками
Ніжні сирники з яблуками
Коли я вивела для себе ідеальний рецепт сирників: щоб вони не прилипали до сковорідці, не розвалювалися, не плавилися і не перетворювалися на шматочки тягнеться гуми, потрібно брати сухий сир
гливи Мариновані
гливи Мариновані
Мариновані грибочки — це дуже і дуже смачно! Спробуйте замаринувати звичайні гливи, які неважко відшукати на прилавках супермаркетів, ціна таких грибів досить демократична. Багато хто не ризикують
Гречана каша з сирими овочами
Гречана каша з сирими овочами
Повітряні розсипчасті крупинки гречаної каші м'яко підкреслює смак приємно горчащего чорного кмину, ароматної зелені кропу і свіжої солодкуватою моркви. Змішайте ці компоненти, додайте трохи

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки